L'administració municipal segueix al teu servei per via telemàtica

Per contribuir a aturar l'epidèmia del coronavirus i preservar tant les persones usuàries com les treballadores, l'Ajuntament ha tancat l'atenció presencial al públic i tots els equipaments municipals. L'administració municipal, però no tanca. Segueix atenent la ciutadania a través de diversos canals telemàtics. En aquest apartat us podeu informar dels criteris generals a tenir en compte en aquest període excepcional, així com dels serveis que segueixen prestant les diverses àrees municipals i com contactar-hi.

 • Qualsevol gestió que calgui fer amb l'Ajuntament es pot fer de forma telemàtica (aquí es pot consultar com fer-ho) o per telèfon, al núm. 93 379 00 50. Estan suspesos tots els terminis administratius mentre duri la vigència de l'estat d'alarma.
 • Els serveis municipals, com centres cívics, centres esportius, escoles bressol o espais culturals, estan tancats (això inclou els Centres Cívics Palmira Domènech, Ribera Baixa i Jardins de la Pau, el Cèntric; els teatres l'Artesà i Modern, el Centre d’Art Torre Muntades, el Centre Cultural Torre Balcells, i la Capsa; els Centres Esportius Municipals Sagnier, Estruch, Fondo d'en Paixo i Julio Méndez; el Centre Municipal de Vela; el Servei d'Informació Juvenil el Lloro, i els serveis que es presten a les Cases d'en Puig, així com els serveis centrals). Estan anul·lades les activitats que s’hi desenvolupen de forma regular així com els actes puntuals.
 • Els abonaments i altres quotes d'inscripció a Centres Esportius Municipals, l'Escola d'Arts en Viu, escoles bressol municipals i altres serveis municipals durant el període de vigència del tancament no s'hauran de pagar. Els diversos serveis municipals treballen per trobar les fòrmules per vehicular el retorn, no cobrament o bonificació de les quotes i informaran adequadament.
 • Aquestes mesures estaran vigents mentre duri l'estat d'alarma a tot l'estat. Poden actualitzar-se atenent qualsevol nova indicació que emetin les autoritats competents.

Consulta els informes d'actuació durant l'estat d'alarma

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Atenció ciutadana 

 • Seguim atenent les persones que ho necessitin per telèfon (telf. 93 379 00 50) i per vies telemàtiques (aquí es pot consultar com fer-ho). Estan suspesos tots els terminis administratius mentre duri la vigència de l'estat d'alarma.

 

Salut

 • El departament de Salut de la Generalitat va decidir la reordenació i concentració dels punts d'atenció primària arreu de Catalunya. En el cas del Prat, es va concentrar l’atenció al CAP Disset de Setembre fins al passat 1 de juny. Des del dia 2 d'aquest mateix mes, han reobert l'atenció al públic els altres dos ambulatoris del Prat: el CAP Ramona Via i el CAP Doctor Pujol i Capsada
 • El SISA  (Servei d'Informació sobre Sexualitat i Afectivitat) suspèn l'atenció presencial, però l'assessoria continua operativa a través del número de Whatsapp 696930255.
 • Els serveis de Protecció Civil municipals es mobilitzen per a l’obtenció de material sanitari.

 • Cada dilluns, es reparteixen mascaretes entre la ciutadania que agafa el transport públic per anar a treballar i cada dissabte als mercats de titularitat municipal (Mercat Municipal i Mercat de Pagès). 

 • Aquí podeu consultar guies i criteris per a la compra de mascaretes i la fixació dels preus màxims oficials de diversos articles i materials de protecció front al coronavirus. 

 • L'Ajuntament del Prat ha aportat i coordinat l'entrega de llits, mobiliari i material mèdic i d'autoprotecció a la nova unitat contra el coronavirus de l'Hospital de Bellvitge i a la residència de gent gran Onze de Setembre, així com a d'altres centres residencials de la ciutat, amb el suport de la ciutadania,  el teixit social i productiu i el sector hoteler del Prat. 

 • L'Ajuntament reforça l'atenció psicològica a persones angoixades pel confinament. Qui necessiti suport psicològic d’urgència pot trucar als Serveis Socials (telèfons 638 305 268 i 933 790 050, extensions 5494 i 5495) i allí el posaran en contacte amb algun/a professional.

 • Al Prat, habitualment a l'entorn del Dia Mundial de Salut se celebrava la Festa de la Salut i de l'Activitat Física. Enguany aquesta commemoració, prevista per al dissabte 18 d'abril, queda ajornada fins que les condicions siguin més favorables. L'Ajuntament agraeix a totes les entitats, col.lectius i professionals que des de fa mesos estaven implicades en la seva organització, l'esforç i la il.lusió.

Vetllar pel compliment de les condicions del confinament

 • Garantir el compliment de les condicions del confinament i la desescalada és fonamental per garantir la salut pública. L'Ajuntament  agraeix la responsabilitat de la gran majoria de pratencs i pratenques, que estan respectant aquestes condicions. Però hi ha una minoria que està vulnerant les normes, situació davant de la qual la Policia local ja ha posat més d'un miler de denúncies.  En cas de detectar algun presumpte incompliment de les ordres de confinament, us podeu posar en contacte amb la Policia local a través del telèfon 93 478 72 72. 

 

Serveis de Ciutadania


Els Serveis de Ciutadania es mantenen actius telemàticament. Es tracta de serveis de dones, gent gran, LGTGI, persones amb diversitat funcional, convivència, mediació i bon veïnatge, horts municipals, acollida, cooperació i suport a entitats i voluntariat, entre d’altres.

 

 Acció social

 • Des del passat dilluns 11 de maig, els diferents serveis d'atenció social de la ciutat s'han centralitzat al Centre Cívic Palmira Domènech. En aquest espai, s'ha posat en marxa una Oficina Integral d'Atenció Social per reforçar l'atenció front a l'emergència social derivada de la Covid-19. 
 • Per situacions d'urgència i emergències s'habilita una oficina d'atenció (equips de guàrdia): UPASS - Whatsapp: 638305268  /  Telèfon: 933790050 ext. 5494 i 5495
 • L’Ajuntament del Prat ha articulat una solució d’urgència per garantir l'allotjament a les persones sense llar durant la crisi pel coronavirus, amb el suport de Fundesplai, que ha posat a disposició l'alberg amb què compta a la ciutat per acollir-les. Més informació.

 Gent gran

 • Romandre a casa i sortir el mínim possible  per evitar contagis és especialment important per a les persones grans.
 • Els serveis i les activitats per a gent gran, com el Casal del Remolar, romanen tancats des de divendres.
 • L'Ajuntament del Prat va demanar al Govern de la Generalitat un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat. 
 • La Unitat Militar d'Emergències (UME) va desinfectar dijous 9 d'abril la residència de gent gran Onze de Setembre, tal com havia demanat la direcció del centre i havia traslladat l'Ajuntament. 

 • El ple municipal del passat 3 de juny també va aprovar una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un informe sobre la seva gestió de la Residència Onze de Setembre durant la pandèmia. També s'hi demanava que la gestió d'aquests centres prioritzi l'atenció de qualitat de les persones grans.

 • Es reforcen els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el context de pandèmia sanitària. Són serveis per cobrir necessitats alimentàries i bàsiques, d’atenció sanitària o d’acompanyament emocional, entre d’altres. Més informació

 • Unes 40 persones del Prat fan de voluntàries al programa Antenes contra la solitud. Les persones que vulguin ser "antenes" o hagin detectat alguna persona que pugui sentir-se aïllada i vulnerable ho poden comunicar als correus voluntariat@elprat.cat i antenes@elprat.cat, i als telèfons 933 790 050, extensions 5494, 5495, 5760 i 5766. Més informació.
 • S’ha creat un espai a Facebook per continuar amb les activitats de la gent gran de manera virtual.

Dones

LGTBI

 • El Servei d’Atenció Integral (SAI) de l’Ajuntament del Prat, adreçat al col·lectiu LGTBI,  segueix operatiu de forma telemàtica. Si alguna persona necessita posar-se en contacte amb el servei, ho pot fer de forma telefònica, trucant al 93 379 00 50 (marcant les extensions 5494 o 5495) i demanant pel SAI.

Servei de mediació i Servei de bon veïnatge

Els serveis de Mediació Ciutadana i Comunitària i el de Bon Veïnatge es posen a disposició de la ciutadania per poder atendre problemes de convivència que puguin aparèixer a les comunitats veïnals i a les llars, en l’actual situació de confinament.

Aquests serveis estaran actius per telèfon (93 379 00 50) o correu electrònic.

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament també ens dona pautes per millorar la convivència, que es poden consultar aquí. 

Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència, també es fan recomanacions sobre com tenir cura del veïnat durant el període de confinament, que podeu consultar aquí

També s'han elaborat des d'aquest servei diverses recomanacions per al procés de desescalada adreçades a les comunitats de veïns/es. 

Recomanacions per mantenir hàbits de vida saludables durant els dies de confinament 

Joventut

 • El Servei d’Informació Juvenil està operatiu a través del correu lloro@joves.prat.cat, per telèfon 93 478 50 77 o Whatsapp al 638 92 49 76, on podeu continuar fent consultes sobre temes com formació, ocupació, mobilitat, habitatge, beques, ajudes, convocatòries, etc.
 • Les Assessories Joves també continuen oferint els seus diferents tipus d’atenció.

Assessoria d'orientació acadèmica i professional: el professional contactarà telefònicament amb les persones que tinguin hora i l’assessoria es realitzarà per mitjà d’aquestes trucades. Les consultes es faran via telefònica amb suport de whatsapp o correu electrònic. Si vols demanar hora de consulta, pots adreçar-te al número 93478 50 77.

Assessoria de salut i del Servei d’Informació Sobre Sexualitat i Afectivitat (SISA)continua operativa via Whatsapp a través del número 696 93 02 55.

Orientació personal: les consultes es faran via vídeo trucada amb suport de Instagram. Si vols demanar hora de consulta, pots adreçar-te al número 93478 50 77.

Assessoria d’ocupació: les consultes es faran via telefònica o per whatsapp. Si vols demanar hora de consulta, pots adreçar-te al número 638 17 10 72.​

Per demanar hora per a qualsevol assessoria, excepte la d’Ocupació, també podeu enviar un correu a lloro@joves.prat.cat o escriure al Whatsapp 638 9249 76.

Consum

El Servei Públic de Consum està tancat pel que fa a l’atenció presencial, però el personal treballa des de casa. Qualsevol consulta es pot enviar a omic@elprat.cat. Les reclamacions, queixes i denúncies, només temporalment, es poden tramitar online, amb signatura digital. La forma de tramitació telemàtica es pot consultar a l’enllaç següent.

 

Resposta a l'impacte social i econòmic de la crisi del coronavirus 

 

 • Més enllà de les accions per atendre les necessitats urgents de la població per l’emergència sanitària del coronavirus, l’Ajuntament del Prat de Llobregat ja està impulsant i preparant un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques que comportarà aquesta crisi.
 • El ple municipal del 8 d'abril, que es va celebrar amb mitjans telemàtics, va aprovar un fons de resposta a la crisi dotat amb un milió d'euros, que es destinarà a suport social, alimentació, allotjaments d’urgència, ajuts al pagament de lloguer i a les petites empreses i comerços, i un fons de contingència per a d’altres necessitats. Tant en aquest ple telemàtic com en el del mes de maig i el del mes de juny, el govern municipal va presentar informes de balanç sobre les actuacions d'urgència preses per l'Ajuntament (el primer, del 16 de març al 2 d'abril; el segon, del 3 al 23 d'abril; i el tercer, del 24 d'abril al 21 de maig). Es tracta d'actuacions per respondre a l’emergència sanitària i de suport social a col·lectius vulnerables, una moratòria fiscal per allargar el termini de pagament d’impostos i taxes municipals, mesures de protecció del teixit productiu local i d’adequació de diversos serveis municipals al format telemàtic, entre d'altres.
 • Paral·lelament, l'Ajuntament ha acordat amb els diferents agents socials i econòmics de la ciutat que integren el Pacte Local per l’Ocupació i l’Activitat Econòmica del Prat un Pla de mesures de xoc i de reactivació econòmica davant la crisi de la Covid19.  

Informació general per a empreses, pime, comerços i persones treballadores o en procés de recerca de feina

 • S'ha posat en marxa un nou servei d'atenció telefònica sobre economia, comerç i ocupació: 93 478 68 78.
 • Es mantenen en funcionament de manera telemàtica els serveis d’assessorament d’intermediació i d’orientació laboral i serveis de suport a l'emprenedoria i a la consolidació de projectes empresarials i iniciatives socioeconòmiques.
 • Hem adaptat la formació presencial impartida des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic a la situació de confinament per tal d’impartir-la de manera online.
 • S’ha agilitzat el pagament de les factures registrades dels proveïdors de l’Àrea amb caràcter prioritari, garantint-ne l’abonament puntual per facilitar la seva liquiditat. També estem mantenint i agilitzant la gestió i tramitació de subvencions. 
 • Consulta el repositori de les línies de suport per a empreses i persones treballadores. 
 • Posem a la vostra disposició tot un recull de Formació gratuïta
 • Què suposa un ERTO? Hi ha ajudes a nivell estatal? I a nivell autonòmic? Aquestes i d'altres preguntes amb resposta al FAQ's d'Empresa, Comerç i Ocupació. 
 • Voluntaris i personal municipal reparteix mascaretes  a les persones que van a treballar en transport públic cada dilluns. 
 • Coincidint amb el retorn a la feina d'algunes persones de forma presencial, posem a la vostra disposició una guia de bones pràctiques que és recomanable seguir en aquests casos.  

On i com comprar

 • El Mercat de pagès dels dissabtes al matí a la Plaça de Pau Casals es continua realitzant per facilitar que la ciutadania pugui adquirir verdures fresques de proximitat del Parc Agrari amb les pertinents mesures de seguretat. Personal i voluntariat municial hi reparteix mascaretes cada dissabte.
 • S'ha intensificat la neteja al Mercat Municipal i acompanyada d'un procés de desinfecció. Com a mesura de seguretat, cada dissabte també es reparteixen mascaretes en aquest espai. 
 • Consulta el llistat de comerços locals i les diferents modalitats de venda que ofereixen.
 • Us recordem les mesures de seguretat a tenir en compte a l'hora d'anar a comprar i també per als comerciants, per tal de mantenir la prevenció dins del seu establiment. 

Economia social i cooperativa

 • En el context del confinament, enguany el Maig Cooperatiu s'ha adequat al forma telemàtic per seguir difonent els valors de l'economia social i cooperativa, a través de diferents xerrades i tallers virtuals. Un dels missatges que s'ha volgut transmetre és que l'economia social defensa un model que situa les persones al centre enlloc de la maximització de beneficis, que també pot aportar solucions davant del context de crisi que vivim. 

 

Informació general 

 • Des de la Secció d’Educació, es manté contacte directe amb les direccions i les AMPA i AFA de tots els centres educatius, altres agents de la comunitat i l’administració educativa de la Generalitat, per tal d'intercanviar informació i coordinar les diferents accions i projectes educatius en marxa i la resposta a les noves necessitats detectades degut a la situació actual.
 • Tant l'OME (Oficina Municipal d’Escolarització) com les persones referents de tots els projectes educatius municipals segueixen la seva activitat de manera no presencial i per tant segueixen disponibles a través de diferents vies:

                   Telèfon: 93 379 0050 (es derivarà la trucada a Educació)

                   Correu electrònic: educacio@elprat.cat 

                   Canals digitals: Web / Facebook / Twitter Instagram

Prescripció i matriculació

Aquest tràmit es reactiva després de la suspensió efectuada a conseqüència de la situació d’alarma de salut pel covid-19 amb modificacions importants. Podeu consultar tota la informació a elprat.cat/preinscripcio

Orientació acadèmica

 • Amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat dels processos formatius i la reducció de l’abandonament prematur dels estudis postobligatoris, l’Ajuntament del Prat ofereix suport als centres educatius i a la ciutadania per a millorar l’orientació acadèmica i professional de l’alumnat. Es tracta d’una acció coordinada entre els Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat en el marc de treball de la Xarxa d’Orientació del Prat. 

Equipaments educatius i formatius

 • La Generalitat ha decretat el tancament d’escoles de primària i d’instituts des del passat 13 de març.
 • També des del 13 de març, l’Ajuntament manté tancades les escoles bressol municipals (la Granota, la Blaveta, el Cabusset i Sol Solet).  L'Ajuntament també ha suspès les quotes de les escoles bressol municipals durant el temps que romangun tancades. Fins a principis de maig, havia gestionat la devolució de fins a 574 quotes per un valor total de més de  41.000 € . En concret, s'han reemborsat gairebé 28.000 € en quotes d'escolarització, més de 12.000 € de menjador i gairebé 1.000 de servei d'acollida.
 • Queden suspeses les activitats extraescolars.
 • S'han tancat també els patis oberts.
 • L’Escola d’Arts en Viu està tancada.
 • Queden suspeses les classes al Centre de Formació d'Adults Terra Baixa.
 • L’Escola d’Oficis Delta del Llobregat està tancada.
 • Queden suspeses les activitats formatives que s'imparteixen al Centre de Promoció Econòmica.
 • L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) roman tancada des del passat 9 de març. Des del 14 d'abril realitza classes telemàtiques.

Accions de suport i ajuts

Ajuts d'urgència per a famílies que reben beques de menjador 

L'Ajuntament del Prat ha facilitat ajuts d’urgència per a les famílies dels nens i nenes que actualment ja són beneficiaris d’una beca menjador D’aquesta manera, es vol garantir que puguin seguir mantenint una alimentació saludable, malgrat que no puguin assistir al menjador escolar durant els propers dies. 

D'una banda, s'han repartit les targetes moneder per als infants que reben beca de menjador, que depenen de la Generalitat de Catalunya i són gestionades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat. Concretament, s'han distribuït entre 1.081 infants del Prat.  Aquestes targetes es recarreguen automàticament mentre duri l’estat d’alarma.

D'altra banda, el propi Ajuntament del Prat ha finançat i distribuït targetes moneder per a infants i alumnes de les Escoles Bressol municipals. S’han atorgat i repartit targetes moneder a 86 infants. Aquestes targetes es recarreguen automàticament mentre duri l’estat d’alarma.

Aquelles famílies que restin pendents de recollir a targeta poden passar per la UPASS al carrer d’Ignasi Iglesias 9.

També es reparteixen altres modalitats de targetes moneder per finançar els berenars dels  joves participants del Centre Obert o per cobrir despeses de necessitats alimentàries i bàsiques de persones amb dificultats socieconòmiques. 

Excedents dels menjadors escolars per al punt solidari

D’acord amb les comunitats educatives dels centres de primària i escoles bressol de la ciutat, s’han recollit aquells productes o aliments frescos existents a les cuines dels menjadors escolars o susceptibles de caducar per tal  d’evitar el malbaratament  i contribuir a donar respostes a les situacions de necessitat a través del banc d’aliments al Punt Solidari.

Projectes i recursos educatius durant el confinament

Durant aquests dies tant els centres educatius com l’ajuntament  están reformulant la seva activitat i els projectes educatius per desenvolupar-los de manera alternativa, via online, etc. Cada familia pot seguir les orientacions del seu centre a través dels web i plataformes del centre.

També es faran recomanacions de recursos educatius de suport per acompanyar es infants durat el confinament, sempre en coordinació amb els centres educatius.

L'Ajuntament també ha repartit 221 tauletes tàctils a infants i adolescents que no tenien a casa seva les condicions adients per seguir les classes online, per tal de garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació telemàtica. Aquesta acció complementa els ajuts que ha ofert el Departament d'Educació de la Generalitat, competent en la matèria, amb aquesta finalitat. 

Anglès

Des del programa Interseccions i dins de l’àmbit d’anglès es posa en marxa una nova plataforma per donar continuitat al projecte d’auxiliars de conversa, amb recursos per a totes les edats. Més informació.

Bressol

Es proposen orientacions a les famílies amb recursos sobre diferents vessants d’acompanyament dels infants de 0 a 3 anys a través de l’espai web de bressol.

Orientació educativa

Al web d’educació hi ha un apartat d’orientació es poden trobar recursos sobre orientació acadèmica i profesional de l’alumnat, que poden ser d’interès per a tot aquell alumnat que es troba en transició entre etapes educatives diferents. Es pot trobar una guía d’orientació molt interessant amb recursos molt variats. 

Assessories joves

Per tal de fer suport d'orientació acadèmica a l'alumnat de cursos finals d'ESO, batxillerat etc.,  en el seu procés de tria d'estudis a cursar el proper curs continua funcionant l'Assessoria d'Orientació Acadèmica i Professional de la forma següent: el professional contactarà telefònicament amb les persones que tinguin hora i l’assessoria es realitzarà per mitjà d’aquestes trucades. Les consultes es faran via telefònica amb suport de whatsapp o correu electrònic. Per a joves que no tinguin cita però hi estiguin interessats cal demanar hora al tel. 93478 50 77.

 

Notícies del Departament d’Educació de la Generalitat

Al web de prensa del Departament d’Educació es pot seguir l’actualitat educativa

14/04/20

Educació comença el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a alumnes que no en disposen per seguir el curs des de casa

Entrevista al Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya  Josep Bargalló al Via lliure RAC1.  

05/04/20

El Departament d'Educació posa en obert els continguts i recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

04/04/2020

Educació indemnitzarà econòmicament les empreses de menjador i transport escolar i assumirà el complement salarial dels treballadors dels menjadors en cas d'ERTO

02/04/2020

Educació ajorna les oposicions docents a la tardor

01/04/2020

El Govern garanteix els pagaments ordinaris als serveis contractats pel Departament d'Educació durant la suspensió de l'activitat a causa del Covid-19

26/03/2020

Les primeres targetes moneder per als ajuts de menjador escolar ja s'estan utilitzant

Atenció a la ciutadania 

Els equipaments culturals romanen tancats a causa de la situació excepcional de confinament que viu la ciutat, però l'activitat però la seva activitat continua en línia i es pot contactar si és necessari via correu electrònic o telefònicament, en dies laborables de 9 a 13.30 h: 

*En el cas de la biblioteca, cal tenir en compte que va reprendre el servei de préstec amb cita prèvia el passat 2 de juny. També es poden retornar llibres i materials en préstec exclusivament a través de la bústia de retorn exterior, situada a la pl. Mestre Estalella.

Programació i activitat a les xarxes

 • El Teatre L’Artesà ha impulsat un joc amb famílies, escriptors/es, locutors/es i il·lustradors/es del Prat per escriure un conte col·lectiu.
 • Camins Vius, el projecte educatiu impulsat pel Teatre L'Artesà amb la col·laboració dels centres cívics i altres equipaments i entitats culturals de la ciutat, es transforma per oferir experiències artístiques de fort contingut pedagògic, que es podran gaudir des de casa. Estan pensades per respondre a les inquietuds i necessitats de diferents franges d’edat. Els vídeos, amb materials explicatius, s'han anat publicarant al llarg d'un mes a la pàgina Camins Vius des del 29 de maig.
 • El programa municipal IntersECCions no s’ha aturat i ha adequat diversos dels seus projectes educatius i culturals al format virtual, a més de crear noves propostes en línia. Així, ha seguit promovent la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura malgrat el context de crisi, així com el treball en xarxa entre entitats educatives, culturals i comunitàries.
 • Al web de Patrimoni Cultural  es poden trobar llibres i materials per conèixer el patrimoni històric i cultural de la nostra ciutat. També ofereix opcions per gaudir d'algunes sessions del Cine Club des de casa.
 • El Prat preservarà a l’Arxiu Municipal la memòria popular de la crisi pel coronavirus. Està recollint expressions ciutadanes creades durant aquestes setmanes, tant digitals com materials: dibuixos, fotos, relats, pancartes, vídeos...

 • La Biblioteca Antonio Martín ofereix a la ciutadania un seguit de serveis en línia als quals es pot accedir amb el carnet de la biblioteca. També ofereix propostes per recomanar lectures, relats fets pels més petits i dibuixos per compartir a les xarxes. Les etiquetes #RobaUnPoema i #BookFaceFriday continuen actives a les xarxes i hi podeu articipar si us bé de gust. 
 • El Centre Cívic Jardins de la Pau ha inaugurat una exposició virtual amb els materials de l’exposició ‘Capturem moments envers la dona’ 
 • El Centre Cívic Palmira Domènech fa un recull de sèries recomanades, amb propostes que estan fora del circuit més comercial i amb una mirada de gènere i que van sorgir de les activitats “Vermut&sèries”
 • La Capsa fa un recull de materials vinculats al mapa sonor de la ciutat: llistes d’spotify de grups locals, músiques vinculades a projectes com el #366Cançons o #AlMeuRitme, grups residents als bucs d’assaig, etc. També es pot llegir la crònica del Paraula de Dones 2020. 
 • La Capsa, juntament amb l'Associació Gastronòmica Cultural les Escarxofes del Prat, van organitzar el diumenge 19 d'abril un #Escarxofa&Jazzalbalcó. Donat que el tradicional Escarxofa&Jazz no es pot celebrar de forma presencial, enguany els organitzadors l'han adaptat al format virtual per seguir gaudint de la millor gastronomia acompanyada de bona música des de casa. 
 • El Cèntric Espai Cultural proposa diferents opcions per seguir gaudint de l’òpera durant els dies de confinament, amb propostes relacionades amb el cicle ‘Viu l’òpera’ i recursos en línia de centres internacionals. El cicle (Re)Pensem Europa, també s'adapta a la situació actual, oferint reflexions i opinions que algunes de les veus que han passat pel Cèntric han publicat a les xarxes.
 • El Centre Cívic Palmira Domènech continua en contacte amb els grups de gent gran vinculats a activitats com "Entrena la ment", fent setmanalment propotes per exercitar la ment i continuar actius. 
 • La programació durant el període d'alarma del Teatre L’Artesà, inclosa la que té lloc al Modern, queda suspesa. Tots dos teatres romanen tancats.
 • Estan tancats també la resta d’equipaments culturals (Centre d’Art Torre Muntades, Centre Cultural Torre Balcells, i La Capsa).
 • Queden suspeses les activitats programades en aquests espais, tan les regulars com les extraordinàries, així com les activitats formatives.
 • Tot i que l’Escola d’Arts en Viu roman tancada des del passat divendres 13 de març, està mantenint la seva activitat a distància per canals digitals. Està posant en marxa diferents propostes perquè el seu alumnat pugui seguir practicant durant aquests dies de confinament
 • Els projectes gastronòmics dels Centres Cívics Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech s'uneixen per compartir receptes de la comunitat: ja podeu fer una ullada al receptari veïnal Cuinem per cuidar, que recull totes les receptes que s'han compartit a les xarxes sota aquesta etitqueta. 
 • Han quedat suspeses totes les competicions esportives i els entrenaments, així com esdeveniments com la Nit de l'Esport.
 • No es podran realitzar activitats d'oci, revetlles, festes populars... amb la finalitat d'evitar accidents que puguin contribuir a col·lapsar els serveis sanitaris. 
 • Els Centres Esportius Municipals obren el seu web de classes virtuals i exercici físic online a tota la ciutadania mentre duri l’emergència. De forma presencial, els centres reobriran les seves portes el dilluns 22 de juny. 

 • No es passaran les quotes corresponents als abonaments dels Centres Esportius Municipal fins que les instal·lacions estiguin obertes al públic amb normalitat. Així mateix, la part no consumida dels abonaments del mes de març es retornaran oportunament. Fins a principis de maig, ja s'havien retornat quotes per aquest concepte per un valor total de 107.004 €.

Taules d'exercicis per fer a casa

Taula d'estiraments (pdf - 376522 bytes)
Taula d'estiraments

Taula d'exercicis 1 (pdf - 459340 bytes)
Taula d'exercicis 1

Taula d'exercicis 2 (pdf - 448629 bytes)
Taula d'exercicis 2

Taula d'exercicis 3 (pdf - 478515 bytes)
Taula d'exercicis 3

Taula d'exercicis 4 (pdf - 441443 bytes)
Taula d'exercicis 4

Taula d'exercicis 5 (jpg - 302381 bytes)
Taula d'exercicis 5

Taula d'embarassades (pdf - 536993 bytes)
Taula d'embarassades

Taula d'estiraments 2 (pdf - 376522 bytes)
Taula d'estiraments 2

Entrenament per gent gran del col•legi de fisios de Catalunya (pdf - 456334 bytes)

Via Pública

 • De del passat 2 de juny, torna a estar operativa la zona blava, amb l'horari i funcionament habitual,  finalitzant així la gratuïtat del servei que s’havia mantingut des de l’inici del confinament per la caiguda dràstica de la reducció de vehicles. Des de l’entrada en vigor de la fase 1, els nivells de circulació de vehicles van tornar a remuntar, de manera que calia tornar a regular la rotació de vehicles a través de les zones blaves.  

Aigua

Neteja viària

 • L'Ajuntament segueix les indicacions i els protocols establerts per la Generalitat i el Ministeri de Sanitat.​
 • Els equips de desinfecció de la via pública al Prat s'han gairebé duplicat aquest mes de maig. En aquests moments, totes les brigades de neteja també fan desinfecció, sumant un total de 9 equips. Aquests dispositius realitzen baldejos a les nits i a les tardes, neteges de contenidors i escombrades amb llances.

 • Des del passat 11 de maig, s'ha reprès el servei de neteja de la ciutat al 100%, després d'haver-lo reduït a serveis essencials durant el primer període del confinament. Degut a l’ús més intensiu de la via publica que s'està fent amb el procés de desconfinament gradual, ha calgut augmentar els serveis de neteja fins al 100 %, tal com funcionaven abans de l'inici de l'epidèmia

 • També des de l'11 de maig s'ha reprès el servei de jardineria, de manera que progressivament s'anirà normalitzant fins als nivells habituals previs al confinament. 

Habitatge

 • Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus.
 • Entre dimarts 19 de maig i la primera setmana de juny, ha estat obert el temini per sol·licitar els ajuts per al pagament de lloguer per a casos de vulnerabilitat sobrevinguda a causa de la Covid-19, corresponents a l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament. L'empresa municipal Prat Espais informa i assessora a les persones interessades i les acompanya en la tramitació dels ajuts.
 • Prat Espais també ha habilitat un nou servei d’intermediació i assessorament per a llogaters i propietaris de locals comercials de la ciutat. D’aquesta forma, aquesta empresa municipal acompanyarà mitjançant serveis d’intermediació el sector comercial en aquests moments de dificultats per afrontar pagaments causats per la crisi de la COVID-19.

Últimes notícies

Veure totes

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 26 febrer, 2021 - 08:15

El Servei d’Ajuda a Domicili surt del mercat lucratiu i passa a ser públic

L’Ajuntament prestarà directament el servei mitjançant la Fundació S21,...

dilluns, 11 gener, 2021 - 10:15

Nous ajuts de l'Ajuntament a empreses i autònoms per fer front a l'impacte de la covid

Els nous bons per aixecar o mantenir aixecada la persiana es poden sol...