El Cèntric és un equipament cultural de titularitat municipal, gran, dinàmic i modern, que aglutina diferents serveis: la Biblioteca Antonio Martín, l'Arxiu Municipal, l'Auditori, les sales d'estudi, la sala d'exposicions, el Gastrobar i l'aparcament públic.

Es tracta d'un equipament emblemàtic de la ciutat ubicat al centre geogràfic de la població. Disposa d'espais amplis habilitats per dur a terme activitats diverses: vestíbuls, l'Auditori, la sala d'exposicions, sales de treball, sala d'actes, sala @tic... Tots ells amb wifi. És un centre adaptat, disposa d'ascensor, lavabos per a persones amb diversitat funcional, canviadors, espai per a cadira de rodes a l'Auditori...

Al Cèntric es treballa des de la proximitat amb l'objectiu de fomentar la relació i els hàbits de consum cultural, generant espais de coneixement, investigació i diàleg al voltant de la cultura i la participació ciutadana. Les activitats que es duen a terme posen l'èmfasi en la promoció de l'accés a la informació, la difusió de música clàssica i en el foment de l’hàbit lector. Tot plegat per impulsar l’ús democràtic i quotidià de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. 

El Cèntric Espai Cultural es va inaugurar el 19 de desembre de 2010. És un disseny arquitectònic de Manel Brullet i Associats SL.

Agenda


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Notícies

Veure totes
centric_dialegs_novembre

dijous, 3 novembre, 2022 - 10:00

Novembre de Diàlegs: la Biblioteca Antonio Martín ofereix recursos per aprofundir en el Cicle de pensament contemporani

Diàlegs cicle de pensament contemporani torna al Cèntric Espai Cultural d...

dimecres, 2 novembre, 2022 - 10:00

Cicle nazisme i camps nazis

Iniciem el cicle d’activitats amb especialistes
Dia de les Biblioteques

dijous, 27 octubre, 2022 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín celebra el Dia Internacional de les Biblioteques, convidant a la ciutadania a (re)descobrir l’equipament

Des de l’any 1997, cada 24 d’octubre les biblioteques compten amb un dia...

A un clic

Arxiu Municipal del Prat de Llobregat

Servei públic especialitzat en el tractament i la difusió de la documentació municipal.

Biblioteca Antonio Martín

Servei públic que ofereix accés a informació i que fomenta la lectura entre la ciutadan...

Gastrobar

Servei de cafè-restaurant i espai de trobada amb una programació cultural estable

Línies temàtiques

La promoció de l’hàbit lector és una de les principals línies de treball del Cèntric, que treballa conjuntament amb la Biblioteca Antonio Martín. Mitjançant el desenvolupament de propostes adreçades a diferents públics, l’equipament treballa per fomentar el gust per llegir, convençuts que la lectura és clau pel desenvolupament i l’enriquiment personal, estimula l’esperit crític de la ciutadania i contribueix a incrementar l’accés al coneixement i el capital cultural i humà de la comunitat.

Suport a les propostes locals

Xerrades divulgatives i presentacions de les publicacions dels autors locals.

Cicles i espectacles literaris

Lectures dramatitzades, diàlegs literaris i recitals amb música en directe.

Festival de Poesia

Festival anual de poesia que reuneix grans poetes d'arreu del territori.

21 Plans pel 21

Durant el 2021 diferents persones vinculades al Cèntric proposen diferens plans...

El Cèntric Espai Cultural forma part del Sistema d’Arts en Viu de la ciutat, un programa que vol garantir i fomentar l’accés de la ciutadania del Prat a les arts en viu. En aquest context, l’equipament centra bona part de la seva programació en la música no amplificada, amb una especial dedicació a la música clàssica.

Aquí pots consultar l'actual Cicle d'activitats Música i Lletres.

Suport a les entitats locals

Concerts de les formacions vinculades a les entitats musicals de la ciutat.

Difusió de l’òpera

Recitals, projeccions i cursos divulgatius per apropar l'òpera a tots els públics.

Concerts clàssics

Programació de concerts de música clàssica.

El projecte de Món contemporani respon a la necessitat social de proporcionar a la ciutadania eines de coneixement per interpretar la realitat en clau reflexiva i crítica. A partir d’aquesta premissa, el projecte té per objectiu promoure la mobilització de les idees, així com agitar el debat i el diàleg sobre les tendències i investigacions en la interpretació del món actual des de diferents perspectives: filosòfiques, sociològiques, històriques o antropològiques.

En aquest marc, el Cèntric ofereix cicles, taules rodones, debats, conferències i presentacions que conviden la ciutadania a reflexionar sobre l’actualitat des de diferents àmbits com la política, la comunicació, els moviments socials, l’economia, la justícia, etc.

Cicle (Re)Pensem Europa

Cicle que convida la ciutadania a compartir les grans preguntes del present des d’una...

Cicle (Re)Pensem-nos!

Cicle que convida la ciutadania a compartir les grans preguntes del present des d’una...

Diàlegs

Cicle de diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani que es...

Connexions

Projecte col·laboratiu emmarcat en el programa IntersECCions, en el què participen...

El Cèntric desenvolupa, des de la seva obertura, un programa formatiu bàsic d'alfabetització en les TIC. Amb l’objectiu d’oferir assessorament i acompanyament a les persones que no han utilitzat mai alguns dels dispositius tecnològics actuals, o que n’han fet poc ús, l’equipament posa al servei de la ciutadania diferents serveis de cultura digital.

En aquesta línia, des de la Sala Àtic, el centre programa cursos i tallers pensats per obrir les portes als usuaris que vulguin adquirir nocions bàsiques sobre l’ús d’ordinadors portàtils i telèfons intel·ligents, entre d’altres dispositius.

A més d'aquesta oferta formativa, els altres serveis de cultura digital són els següents:

Suport i assessorament digital

Si teniu dubtes o inquietuds en l’àmbit digital, els centres cívics us ajuden.

Autoservei digital

Podeu fer ús de les sales d’informàtica lliurement per treballar i navegar per Internet.

Píndoles digitals

Espai quinzenal d’experimentació i aprenentatge pensat per oferir eines, consells i...

El Cèntric Espai Cultural ofereix una àmplia oferta formativa de cursos i tallers, per satisfer les inquietuds culturals de la ciutadania.

Des de la seva obertura, l'equipament ha desenvolupat un ampli programa d’alfabetització en les TIC, amb l’objectiu de garantir l’accés de la ciutadania al món d’Internet i les noves tecnologies. En aquesta línia, l’alfabetització digital configura gran part de l’oferta formativa del centre, amb cursos d’iniciació a la informàtica i a l'entorn d'Internet, així com cursos d’aprofundiment. Aquesta oferta formativa s'elabora en coordinació amb la resta de punts @tic de la ciutat (Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, Centre Cívic Jardins de la Pau, Centre Cívic Palmira Domènech i el Lloro).

A més dels cursos de cultura digital, el centre ofereix propostes en altres temàtiques com l’expressió i l’escriptura, la teoria musical i les humanitats. Els cursos es treballen de la mà de la Biblioteca Antonio Martín i de l’Arxiu Municipal.

Aquí pots consultar tota la oferta.

Relats dels alumnes dels cursos d'escriptura 2021

Els alumnes dels tallers d’escriptura que ofereix el Cèntric han elaborat diversos...

Diàlegs

Cicle de diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani que es...

Serveis

Petició d'espais al Cèntric Espai Cultural

Condicions per reservar alguns dels espais de l'equipament.

Intercanvi de llibres. Servei cancel·lat fins nou avís per seguretat sanitària.

Intercanvi lliure i gratuït de llibres de segona mà, al vestíbul del Cèntric.

Gastrobar

Servei de cafè-restaurant i espai de trobada amb una programació cultural estable

Formació digital

Itinerari formatiu de cultura digital a la ciutat del Prat

Suport i assessorament digital

Si teniu dubtes o inquietuds en l’àmbit digital, els centres cívics us ajuden.

Autoservei digital

Podeu fer ús de les sales d’informàtica lliurement per treballar i navegar per Internet.

Espais

auditori

L'Auditori és una sala amb 304 localitats (quatre de les quals són espais per a cadires de rodes) pensada per realitzar-hi actes de ciutat, congressos i activitats culturals relacionades amb el coneixement, el debat, la música i el foment de la lectura. 

sala_tic

L'aula TIC del Cèntric desenvolupa un programa de formació bàsic d'Internet i informàtica adreçat a les persones usuàries sense o amb pocs coneixements d'aquest tipus. 

Té 92 m2 i 19 ordinadors amb sistema operatiu Windows 7, una impressora i un projector. La sala generalment està reservada per a les classes de formació tots els dies exceptuant divendres tarda. Els dimecres està oberta al públic amb el servei d'assessorament digital durant l'horari de 16 a 20 h. 

La sala d’actes acull activitats pròpies del Cèntric, Biblioteca,  Patrimoni, del departament de cultura i d’altres departaments municipals i activitats d’entitats de la ciutat. La seva capacitat és de 120 localitats.

 

sales_estudi

El Cèntric disposa de dos sales d'estudi que tenen el seu propi horari de funcionament conforme a les necessitats dels estudiants de la ciutat. Aquest horari es coordina amb el Departament de Joventut i Educació. Aquest servei vol oferir als estudiants de totes les edats un espai estable per a l'estudi.

 

sala_expos

És un espai dedicat principalment a exposicions relacionades amb la història i el patrimoni, en especial de la ciutat del Prat. Té una superfície de 140 m2 i es troba a la planta baixa del centre. L'espai i els seus continguts es gestionen des del programa de patrimoni del Departament de Cultura.

vestíbuls

El Cèntric disposa d'espais d'acollida a les plantes baixa, primera i segona.  Són espais comuns que han estat pensats com a zones de pas, espais de trobada, de treball en grup, de lectura individual, amb connexió a Internet... El mobiliari facilita aquests diferents usos i formats.

gastrobar

El cafè-restaurant del Cèntric és un espai de trobada emblemàtic i acollidor que se situa a la planta baixa del centre i disposa de 158 m2 de superfície construïda a més de dues terrasses: una a la plaça porxada i l'altra sota la torre d'aigua.

A les xarxes

Instagram

Sempre en contacte

wifi_centric

Etiqueta energètica

Certificació energètica: C

Emissions de Co2: 79,00

Més informació
Casa de l'Energia

Accions :    Auditoria energètica   -   Plaques solars fotovoltaiques