El Cèntric és un equipament cultural de titularitat municipal, gran, dinàmic i modern, que aglutina diferents serveis: la Biblioteca Antonio Martín, l'Arxiu Municipal, l'Auditori, les sales d'estudi, la sala d'exposicions, el Gastrobar i l'aparcament públic.

Es tracta d'un equipament emblemàtic de la ciutat ubicat al centre geogràfic de la població. Disposa d'espais amplis habilitats per dur a terme activitats diverses: vestíbuls, l'Auditori, la sala d'exposicions, sales de treball, sala d'actes, sala @tic... Tots ells amb wifi. És un centre adaptat, disposa d'ascensor, lavabos per a minusvàlids, canviadors, espai per a cadira de rodes a l'Auditori...

Al Cèntric es treballa des de la proximitat amb l'objectiu de fomentar la relació i els hàbits de consum cultural, generant espais de coneixement, investigació i diàleg al voltant de la cultura i la participació ciutadana. Les activitats que es duen a terme posen l'èmfasi en la promoció de l'accés a la informació, la difusió de música clàssica i en el foment de l’hàbit lector. Tot plegat per impulsar l’ús democràtic i quotidià de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. 

El Cèntric Espai Cultural es va inaugurar el 19 de desembre de 2010. És un disseny arquitectònic de Manel Brullet i Associats SL.

Notícies

Veure totes
treball en línia

divendres, 3 abril, 2020 - 11:30

Els centres culturals del Prat, confinats però no aïllats

Continuen actius a les xarxes i ofereixen diferents vies de contacte amb la...

dijous, 2 abril, 2020 - 10:00

Temps per compartir

Què llegiu a casa?

dimecres, 1 abril, 2020 - 10:00

(Re)pensant en clau de confinament

Diferents veus del cicle (Re)Pensem Europa, que organitza el Cèntric,...

A un clic

Arxiu Municipal del Prat de Llobregat

Servei públic especialitzat en el tractament i la difusió de la documentació municipal.

Biblioteca Antonio Martín

Servei públic que ofereix accés a informació i que fomenta la lectura entre la ciutadan...

Sales d'estudi

El servei de sales d'estudi està ubicat a la Bliblioteca, funcionen en els horaris...

Gastrobar

Servei de cafè-restaurant i espai de trobada amb una programació cultural estable


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Línies temàtiques

El Cèntric Espai Cultural promou tota una sèrie de propostes culturals amb l'objectiu de millorar l'hàbit lector.

Presentacions i xerrades

Presentacions de llibres, trobades amb autors, directors i actors teatrals, etc.

Espectacles literaris

Lectures fetes per actors i actrius famoses amb música en directe.

Festival de Poesia

Festival anual de poesia que reuneix grans poetes d'arreu del territori.

Al Cèntric s'elabora una programació d'actes i activitats musicals adreçades a tota la població. L'oferta temàtica destaca, sobretot, en música clàssica i música actual.

Clàssics al Cèntric

Programació de concerts de música clàssica.

Concerts i audicions

Concerts de les formacions vinculades a les entitats musicals de la ciutat.

Programació musical del Gastrobar

Cafè-restaurant i espai de trobada amb un programa musical setmanal.

Món contemporani

Activitats per promoure l'esperit crític: debats, xerrades, presentacions de llibres...

El Cèntric promou l'accès a la cultura digital a través d'un programa de formació bàsica en cultura digital. Es programen cursos d'alfabetització digital en 4 edicions l'any per a persones sense coneixements o amb coneixements bàsics d'informàtica. 

A més d'aquesta oferta formativa, els altres serveis de cultura digital són els següents:

Suport i assessorament digital

Si teniu dubtes o inquietuds en l’àmbit digital, els centres cívics us ajuden.

Autoservei digital

Podeu fer ús de les sales d’informàtica lliurement per treballar i navegar per Internet.

El Cèntric promou l’accès a la cultura digital a través d'un programa de Formació Bàsica en Cultura Digital.

Al llarg de l’any i en 4 edicions, al centre s’ofereixen cursos d'alfabetització digital d'iniciació a la informàtica i a l'entorn d'Internet per a persones sense coneixements o amb coneixements bàsics d'informàtica. Aquesta oferta formativa s'elabora en coordinació amb la resta de punts @tic de la ciutat (Centre Cívic Sant Jordi-Ribera BaixaCentre Cívic Jardins de la Pau i el Lloro).

Hi ha 3 edicions de temporada (tardor, hivern i primavera) on s'ofereixen 14 cursos entre el matí i la tarda amb diferents nivells, però sempre d'iniciació. Al primer nivell s'aprèn a moure's amb el ratolí i el teclat. La resta de cursos es diversifiquen en temàtiques més específiques: moviment de carpetes i arxius dintre de l'ordinador i als diferents dispositius extraïbles, iniciació a Internet i al correu electrònic, creació de muntatges amb fotos, posada a punt i personalització de l’ordinador.

A l'estiu s'imparteixen càpsules de 4 o 6 hores on es reforça el treball amb fotografies, fer retocs, presentacions, foto àlbums, el traspàs d’imatges entre els diferents dispositius i es donen a conèixer eines útils pel dia a dia d'Internet.

Més informació

Serveis

Petició d'espais al Cèntric Espai Cultural

Condicions per reservar alguns dels espais de l'equipament.

Intercanvi de llibres

Intercanvi lliure i gratuït de llibres de segona mà, al vestíbul del Cèntric.

Sales d'estudi

El servei de sales d'estudi està ubicat a la Bliblioteca, funcionen en els horaris...

Gastrobar

Servei de cafè-restaurant i espai de trobada amb una programació cultural estable

Formació digital

Itinerari formatiu de cultura digital a la ciutat del Prat

Suport i assessorament digital

Si teniu dubtes o inquietuds en l’àmbit digital, els centres cívics us ajuden.

Autoservei digital

Podeu fer ús de les sales d’informàtica lliurement per treballar i navegar per Internet.

Espais

auditori

L'Auditori és una sala amb 304 localitats (quatre de les quals són espais per a cadires de rodes) pensada per realitzar-hi actes de ciutat, congressos i activitats culturals relacionades amb el coneixement, el debat, la música i el foment de la lectura. 

sala_tic

L'aula TIC del Cèntric desenvolupa un programa de formació bàsic d'Internet i informàtica adreçat a les persones usuàries sense o amb pocs coneixements d'aquest tipus. 

Té 92 m2 i 19 ordinadors amb sistema operatiu Windows 7, una impressora i un projector sempre disponible. La sala generalment està reservada per a les classes de formació tots els dies exceptuant divendres tarda. Els dimecres està oberta al públic amb el servei d'assessorament digital durant l'horari de 17 a 20 h. 

La sala d’actes acull activitats pròpies del Cèntric, Biblioteca,  Patrimoni, del departament de cultura i d’altres departaments municipals i activitats d’entitats de la ciutat. La seva capacitat és de 120 localitats.

 

sales_estudi

El Cèntric disposa de dos sales d'estudi que tenen el seu propi horari de funcionament conforme a les necessitats dels estudiants de la ciutat. Aquest horari es coordina amb el Departament de Joventut i Educació. Aquest servei vol oferir als estudiants de totes les edats un espai estable per a l'estudi.

Més informació

sala_expos

És un espai dedicat principalment a exposicions relacionades amb la història i el patrimoni, en especial de la ciutat del Prat. Té una superfície de 140 m2 i es troba a la planta baixa del centre. L'espai i els seus continguts es gestionen des del programa de patrimoni del Departament de Cultura.

vestíbuls

El Cèntric disposa d'espais d'acollida a les plantes baixa, primera i segona.  Són espais comuns que han estat pensats com a zones de pas, espais de trobada, de treball en grup, de lectura individual, amb connexió a Internet... El mobiliari facilita aquests diferents usos i formats.

gastrobar

El cafè-restaurant del Cèntric és un espai de trobada emblemàtic i acollidor que se situa a la planta baixa del centre i disposa de 158 m2 de superfície construïda a més de dues terrasses: una a la plaça porxada i l'altra sota la torre d'aigua.

Entitats relacionades

Associació d'Escriptors del Prat "Tintablava"

Pl. de Catalunya 0039-0041
Tel: 677269645 | Web | Mail

sicted_centric
wifi_centric