Esteu aquí

L’atenció primària del Prat es concentra al CAP Disset de Setembre

El departament de Salut de la Generalitat ha decidit la reordenació i concentració dels punts d'atenció primària arreu de Catalunya. Optimitzar recursos i garantir les condicions de seguretat, els principis motius

CAP disset de setembre

Imatge d'arxiu

dimarts, 24 març, 2020 - 09:00

El departament de Salut de la Generalitat ha decidit la reordenació i concentració dels punts d'atenció primària arreu de Catalunya. En el cas del Prat, es concentrarà l’atenció al CAP Disset de Setembre i, per tant, es tancaran els altres dos ambulatoris.

El motiu principal és optimitzar els recursos materials i humans, tenint en compte que la càrrega d’atenció ordinària ha baixat molt, per poder donar suport a l’atenció hospitalària.

Aquesta concentració respon a la necessitat de garantir les condicions de seguretat en la prestació sanitària, la disponibilitat de professionals i la prioritat del suport a l’atenció a domicili i a les residències.

Recomanacions sobre salut durant l’estat d’alarma

En matèria de salut, l'Ajuntament del Prat de Llobregat recomana seguir els consells de les autoritats sanitàries, que es poden consultar en l’espai web que ha habilitat a aquests efectes el departament de Salut de la Generalitat.

Si es tenen símptomes de coronavirus, es recomana fer aquest test habilitat pel mateix departament de Salut abans de trucar el 061, i trucar el 061 abans d’acudir a urgències. Per evitar el col·lapse del 061, també es pot consultar l'espai dedicat al coronavirus que el servei de Salut respon ha habilitat a la seva app. Es recomana que les famílies amb infants amb símptomes lleus truquin al 061 i no acudeixin al CAP. 

El Servei Català de la Salut (CatSalut) també posat a disposició de la ciutadania un servei d’atenció sanitària no presencial. Aquest servei es presta a través de l’espai virtual “La meva salut” i les persones que s’hi vulguin donar d’alta poden trucar al telèfon 900 053 723.

Les urgències pediàtriques, centralitzades a Sant Joan de Déu

Pel que fa a l'atenció pediàtrica urgent i l'atenció obstètrica, el departament de Salut també ha determinat que els serveis que es feien a l'hospital de Sant Boi se centralitzin en l'hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, que ja era el centre de referència principal per al Prat de Llobregat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 18:15

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 - 10:00

El Pla Local de Joventut del Prat, presentat a l’Infòrum 2021

L’Infòrum té com a objectiu generar un espai de debat per a professionals de...