Des de Patrimoni Cultural us proposem recuperar, a casa perquè #AlPratEnsCuidem, algunes de les millors pel·lícules projectades en el Cine Club

dimarts, 31 març, 2020 - 11:30

Ara que tothom mira els carrers a través d’un vidre i treu sovint el cap pels redescoberts balcons de casa, el cinema esdevé una finestra alternativa per on contemplar el món. És un moment ideal per a tornar a veure, o potser descobrir, algunes de les pel·lícules programades en el cine club que organitza l’Arxiu Municipal.

En el web de Patrimoni Cultural hi ha accés a la informació sobre totes les pel·lícules projectades des de l’any 2016. Com ara no és possible veure-les on cal, al cinema Capri, recordem alguns dels millors títols oferts i us animem a mirar-los des del sofà de casa:

Ken Loach, sempre compromès amb la denúncia de les injustícies socials, ha estat un director habitual en la programació del Cine Club. Enguany està previst projectar el seu darrer llarg, Sorry we missed you. Per anar fent boca, es possible recuperar les prèvies Yo Daniel Blake, Jimmy’s hall i La parte de los Ángeles, projectades en anys anteriors al Cine Club.

La mirada neta i encuriosida d’Agnès Varda és ideal per aquests moments en que la solidaritat entre les persones es fa tan necessària. Novembre passat es va projectar Caras y lugares, un deliciós documental en forma de viatge en furgoneta per la França rural, rodat a mitges amb el fotògraf JR.

Call me by your name, protagonitzada per un dels actors de moda, Timothée Chalamet, i Lucky, el darrer treball de Harry Dean Stanton, són dues de les pel·lícules que més bona acollida van tenir entre les projectades en 2019. Dues celebracions del fet de viure, una a través dels ulls d’un adolescent amb tot per aprendre i l’altra, d’un home que comença a acomiadar-se de la vida.

I pel que fa als clàssics, sempre és una bona idea rememorar Senderos de gloria, la gran pel·lícula de Stanley Kubrick, amb la que vam celebrar els 100 anys de vida del recentment desaparegut Kirk Douglas.

Totes aquestes pel·lícules les trobareu a les plataformes de pagament més conegudes i al portal gratuït eBiblio, per accedir al qual només necessitareu el carnet d'usuari de la Biblioteca Antonio Martín.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...
Centric_Albert_galceran_xerrada_òpera_2

dimecres, 12 gener, 2022 - 13:45

Aquest any, descobrim la clàssica al Cèntric

Seguint amb la seva aposta per difondre la música clàssica i l’òpera, l...
Accés a l'edifici de consultes externes de l'hospital de Bellvitge, on estarà el punt de vacunació.

dimecres, 12 gener, 2022 - 12:30

L’Hospital de Bellvitge obre dijous 13 de gener un punt de vacunació amb cita prèvia per a la Covid-19

El nou punt de vacunació, que es convertirà en el més proper al nucli urbà...