Esteu aquí

Informació bàsica del municipi

Benvinguts al Prat

El terme municipal del Prat de Llobregat s'estén íntegrament per la plana deltaica, entre el  marge dret del riu Llobregat i l'estany del Remolar, al llarg d'un front marítim de 8 km de longitud. Amb una superfície de 32,23 km2, totalitza la tercera part del total del Delta.

El Prat limita a llevant amb Barcelona (Zona Franca), al nord amb l'Hospitalet i Cornellà, al NW amb Sant Boi i a ponent amb Viladecans. La banda de migdia és ocupada pel mar.Terra d'al.luvió, el terme és totalment pla i el pendent (1/1000) imperceptible. L'altitud màxima és de 5 m a la plaça de la Vila.

Benvinguts al Prat

La població del Prat és de 65.609  habitants, segons les dades del padró d'habitants a 1 de gener de 2023. 

Després de viure forts augments demogràfics a partir de mitjans segle XX, la població del Prat resta més o menys estable des de 1980.

 

Dossier de població

Dossier de població 2023 (pdf - 20111299 bytes)

Dossier de població 2022 (pdf - 2757389 bytes)

Dossier de població 2021 (pdf - 4743881 bytes)

Dossier de població 2020 (pdf - 15632505 bytes)

El clima del Prat és el característic del domini marítim mediterrani, amb estius calorosos i hiverns temperats i relativament humits.

La temperatura mitjana: anual és de 15,6 ºC.

de les màximes és de 19,8 ºC

de les mínimes és d'11,3 ºC

Precipitacions

- dos punts mínims: 

a l'hivern (febrer)

a l'estiu (juliol)

- dos punts màxims:

a la primavera (maig)

a la tardor (setembre-octubre).

La precipitació anual se situa al voltant del 600 mm, però les oscil·lacions són notables.

Garrovillas de Alconétar (Cáceres)

L'agermanament data de l'agost de 1997.

Municipi situat al costat del riu Tajo, a 327 m d'alçada sobre el nivell del mar. La seva població, 2.557 habitants, es dedica bàsicament a la ramaderia.

Molts veïns de Garrovillas van emigrar al Prat durant els anys 60. Les relacions familiars i d'amistat entre els habitants dels dos municipis s'ha mantingut, i els pratencs amb orígens a Garrovillas continuen sent un col·lectiu molt compacte.

 

Gibara (Cuba)

El Prat i Gibara tenen similituds, com el fet de ser costaneres, nombre d'habitants similar, l'agricultura ha estat, tradicionalment, una font d'ingressos, les empreses tèxtils han tingut una incidència històrica (La Seda al Prat, i la Hilandería Inejiro Asanama a Gibara) i totes dues tenen reserves naturals. 

Gibara pateix, com la resta de l' illa, la tensa situació de l'embargament econòmic. Es fa necessari multiplicar els esforços per tal de mantenir els avenços obtinguts en els camps de l'educació, la cultural, la salut pública o els serveis socials.

Habitants: 71.500

Educació:

 • El 95% de nens i joves d'entre 3 i 15 anys estan escolaritzats
 • El sistema educatiu s'estructura en primària, secundària i preuniversitari
 • També s'imparteix educació especialitzada i d'adults

Sanitat:

 • Està coberta el 100% de la població
 • 60 metges i d'altres professionals sanitaris que treballen en 1 hospital general, 1 psiquiàtric i 2 policlíniques

Cultura:

 • 2 cases de cultura (amb tallers de pintura, dansa, teatre i música)
 • 4 museus
 • 2 biblioteques

Esports:

 • Esports Xarxa d'instal·lacions públiques
 • Educador físic a les escoles

 

Kukra Hill (Nicaragua)

Kukra Hill té el clima tropical humit, amb temperatures càlides durant tot l'any i precipitacions, en època de pluges, que poden arribar als 5000 mm anuals. L'ecosistema es caracteritza per àrees de bosc, llacs, llacunes, rius, i una rica flora i fauna. El punt més alt de la regió és el cerro de Kukra, de 192 m d'alçada. 

Tota aquesta diversitat està amenaçada per diversos factors, com ara el fenomen de El Niño, la desforestació indiscriminada o els incendis incontrolats

La principal font de l'economia és l'agricultura, bàsicament de subsistència. L'activitat pecuària o ramadera no té gran rellevància.
 

Dades Socio-Culturals

Habitants: 7.500

Educació:

 • 15 centres educatius, distribuïts en 2 de pre-escolar, 12 de primària i 1 de secundària
 • Existeix un Centre de Desenvolupament Infantil (CDI) que atén a 65 nens
 • 1.234 alumnes (19,84 %)
 • El nombre de mestres és insuficient

Sanitat:

 • 1 Hospital d'atenció primària amb 20 llits, atès per 3 metges generals, 1 odontòleg, 6 aux. infermeria i 2 tècnics laboratori
 • 1 Centre de salut atès per un metge general, 2 infermeres i amb suport de 15 brigadistes sanitaris
 • Existeix un greu dèficit d'infraestructura i personal, i alts nivells de mortalitat infantil
 • No hi ha xarxa d'aigua potable, ni clavegueram

Sanitat:

 • Habitatges petits construïts, generalment, de "tambo"

Transports:

 • La comunicació entre les comunitats es fa per via fluvial (en cavucos, pangas i vaixells petits)
 • Les carreteres estan en molt males condicions

 

Fingal (Irlanda)

Feia anys que, tal com ho recollia el Pla d'Actuació Municipal, l'Ajuntament del Prat volia agermanar-se amb un municipi de la Unió Europea, per complementar els agermanaments amb Gibara (Cuba), Kukra Hill (Nicaragua) i Garrovillas (Extremadura).

L'escollida va ser Fingal, a la República d'Irlanda, que, malgrat les evidents diferències, té diverses semblances amb el Prat: acull un aeroport internacional (el de Dublín), està al costat d'una gran ciutat, té costa, gaudeix de zones naturals humides, encara conserva una part agrícola, té dues llengües oficials (l'anglès i el gaèlic) i és membre, com el Prat, de l'organització europea de ciutats amb aeroport.

Les principals diferències són que no té un sol nucli urbà, sinó que és un agregat de diferents localitats (la principal és Swords), i té uns 220.000 habitants.

L'Ajuntament considera que aquest agermanament serà força interessant per als agents socials, empresarials i culturals del Prat, ja que permetrà intercanvis i activitats conjuntes molt atractives (d'idiomes, de tradicions, esportives, escolars, econòmiques...). A més, la connexió és molt fàcil i barata: diversos vols diaris connecten el Prat amb Fingal (molts d'ells, de baix cost).

Pàgina web de Fingal