Esteu aquí

L’Ajuntament cedeix tauletes tàctils a 221 infants per garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació telemàtica

Juntament amb els centres educatius de la ciutat s'han identificat els casos d’infants sense mitjans informàtics o connexió a Internet a casa i que no han accedit als ajuts de la Generalitat

Un alumne recull una de les tauletes que està cedint l'Ajuntament.

dimarts, 16 juny, 2020 - 14:45

L’Ajuntament del Prat ha cedit tauletes tàctils a 221 infants per garantir la igualtat d’oportunitats en un context d’escolarització telemàtica a causa de la COVID-19. 

Aquesta acció municipal s’emmarca en la prioritat de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura. Durant el context d’emergència sanitària, això ha suposat treballar per garantir la igualtat en l’accés a mitjans informàtics i a Internet, per facilitar el seguiment de les classes en línia a tots els infants i joves. 

Sense les condicions adients a casa

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el consistori pratenc ha treballat per identificar els casos d’alumnes de la ciutat que no disposaven d’aquests mitjans a les seves llars, juntament amb les comissions socials de cada centre educatiu, integrades per les seves direccions, equips d’assessorament i orientació psicopedagògica, educadores socials i tècniques municipals d’educació. Aquesta tasca ha permès identificar 221 casos d’alumnes sense les condicions adients a casa per poder seguir les classes virtualment i que no havien rebut els ordinadors portàtils que està proporcionant el Departament d’Educació de la Generalitat, competent en la matèria. Al Prat, la Generalitat ha proporcionat aquests equips a 376 alumnes.

Per això, l’Ajuntament del Prat ha cedit temporalment l’ús de tauletes tàctils a aquests 221 alumnes, tant de primària com de secundària. En 128 d’aquestes tauletes, també hi va incorporada una targeta de connexió a Internet, per cobrir les necessitats d’aquelles famílies que tampoc tenen l’accés adient a la xarxa.  

Així doncs, entre el suport de la Generalitat, complementat pel propi Ajuntament, un total de 597 infants i adolescents del Prat han rebut suport fins al moment per poder seguir les classes virtualment. 

A l’hora de cedir l’ús temporal d’aquests equips, la Generalitat ha prioritzat l’alumnat que està acabant els cursos finals d’etapa: 6è de primària i 4t d’ESO. L’Ajuntament, però, ha considerat l’ampliació a més alumnes que també necessiten el mateix suport i podria estendre la cessió d’aquests materials al curs vinent si continua la docència en línia.

Lluitar contra la bretxa digital

“Lluitar contra la bretxa digital és fonamental si volem garantir la igualtat d’oportunitats al segle XXI”, ha declarat la tinent d’alcaldia d’Eduació, Pilar Eslava. Eslava ha recordat que un estudi independent encarregat per l’Ajuntament sobre com ha passat la ciutadania pratenca el confinament revel·lava que una quarta part de les llars no disposava d’accés a Internet durant el mateix. Aquesta enquesta, realitzada a 800 persones, indicava que l’ús educatiu era el majoritari a les llars que disposaven de connexió: un 29,8 % de les famílies feia aquest ús d’Internet.

“En aquest sentit, la crisi de la COVID-19 i el confinament ha fet palès que en l’època de la  revolució digital és necessari plantejar l’accés a les xarxes com un veritable nou dret fonamental”, ha defensat Eslava. I en aquest sentit, ha reivindicat que “durant la crisi però també més enllà, cal que les administracions competents assumeixin la seva responsabilitat i no la deleguin en els ajuntaments”.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 gener, 2022 - 10:00

El Prat acollirà l'intercanvi juvenil "Changing for the Climate" per promoure la consciència climàtica

Se celebrarà del 10 al 18 d’abril i l'organització correrà a càrrec de l...

divendres, 21 gener, 2022 - 15:15

Nova marató de vacunació de la tercera dosi contra la covid, aquest dijous 27 de gener al Centre Cívic Delta

Adreçada a persones majors de 30 anys del Prat de Llobregat