Esteu aquí

L’Ajuntament reforça el repartiment de mascaretes entre grups vulnerables i persones que en necessiten per treballar, desplaçar-se en transport públic o fer la compra

Durant el mes d’abril, també s’ha habilitat una secció web que recull tota la informació sobre com col·laborar en projectes solidaris i de voluntariat front a la crisi de la Covid19 o com fer donacions de material sanitari

El Prat mascaretes coronavirus Ajuntament

dissabte, 9 maig, 2020 - 09:30

Durant el mes d’abril, els serveis de Protecció civil de l’Ajuntament del Prat han intensificat la distribució de mascaretes i material sanitari, no només entre els col·lectius de risc, residències o centres d’atenció primària i hospitalaris, sinó també entre els ciutadans i ciutadanes que les necessitaven de forma prioritària per anar a treballar amb transport públic o fer la compra de productes bàsics. La resposta sanitària i d’emergències és una de les línies d’actuació prioritàries de l’Ajuntament davant de la pandèmia, segons consta al segon informe de balanç de l’acció municipal front a la crisi del coronavirus, corresponent al període comprès entre el 3 i el 23 d’abril, que es va presentar al ple municipal del passat 6 de maig.

Durant els dies 14 i 15 d’abril, voluntariat de la Creu Roja i de Protecció Civil, van repartir davant de l’estació de rodalies del Prat les mascaretes destinades al Prat d’entre les que es van repartir a tot a l’Estat, coincidint amb la reincorporació de moltes persones als seus llocs de treball. A més, el passat dilluns 4 de maig, el primer dia en què l’Estat va establir l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic, se’n van tornar a repartir davant de l’estació de tren, a totes les parades de metro dins del nucli urbà (la de l’estació, la de les Moreres, la de la Plaça de Catalunya, i la del Parc Nou) i a les principals d’autobús.

El dissabte 18 d’abril, Protecció Civil de l’Ajuntament també va repartir 3.000 mascaretes quirúrgiques entre la població del Prat, tant al Mercat Municipal com al Mercat de Pagès. Des d’aleshores, cada dissabte s’estan repartint en aquests mateixos espais les mascaretes d’un sol ús.

Per tal de fer front a la demanda de material sanitari, s’ha habilitat una plataforma logística per a la gestió de compres i donacions i s’han articulat les accions necessàries per al correcte ús del mateix. Així per exemple, l’Ajuntament ha gestionat l’esterilització en clíniques odontològiques de les 3000 mascaretes donades per Seat i confeccionades per personal de Pronovias.

El material sanitari es destina prioritàriament al personal municipal que el necessita per al desenvolupament de les seves funcions i a equipaments que depenen de l’Ajuntament, com ara  la residència municipal Penedès. En aquesta residència, s’ha practicat el test del coronavirus a tots els residents, una trentena, i cap d’ells ha donat positiu.

D'altra banda, s’estan fent aportacions de material sanitari a centres externs a la corporació que el requereixen amb urgència. Aquest és també el cas de les altres residències de la ciutat, i molt especialment l’Onze de setembre de la Generalitat de Catalunya, per la forta afectació que ha tingut la pandèmia al centre. També s’ha facilitat igualment material sanitari a les residències privades (la Torreta i la Nova Torreta), a la residència i centre de dia El Tamariu i a la Llar residència Ebre. Des de l’àrea d’Acció Social i Salut, també es manté un seguiment i contacte continuat amb aquests centres. En el cas de la residència Onze de Setembre, el Servei Local d’Ocupació està ajudant al centre en la selecció de nou personal per reforçar el seu equip.

Més enllà de les residències, s’està donant suport i cedint materials sanitaris als equips d’Atenció Primària del Prat, a l’Hospital de Bellvitge, a més de col·laborar amb l’allotjament d’urgència per a persones sense llar a l’alberg de Fundesplai i al centre de dia del SPAI (Servei integral per a les conductes addictives), la Fundació Rubricatus, la Cooperativa Agrícola del Prat o El Prat Comunicació.

Les necessitats derivades de la pandèmia han generat una gran onada de solidaritat ciutadana, que s’ha canalitzat des del departament de Participació i voluntariat, plantejant la creació del nou espai web elprat.cat/al-prat-ens-cuidem/vols-ajudar-i-collaborar per recollir tota la informació sobre com col·laborar en activitats d’aquest tipus. L’Ajuntament ha atès 185 persones que s’han ofert com a voluntàries, derivant-les a diferents entitats i projectes socials de la ciutat. També s’han rebut fins a 36 propostes d’accions solidàries per part de la ciutadania, com la proposta de les persones grans de la residència Penedès de demanar als nens i nenes que els fessin arribar telemàticament escrits i dibuixos per sentir-se acompanyades.  A petició dels serveis de Protecció Civil, també es va impulsar una campanya de donacions de material sanitari, amb què el propi personal municipal recollia les donacions al domicili corresponent, si valorava que podien resultat útils previ contacte telefònic.

Continua la desinfecció de tots els carrers del Prat cada dos dies

A l’espai públic, també s’hi segueix desenvolupant el pla de contingència per part dels serveis de la neteja diària. En aquests moments, s’està fent la neteja de tots els carrers de la ciutat amb productes desinfectants una vegada cada dos dies. Aquestes tasques especials de neteja es fan amb especial intensitat en zones més sensibles o concorregudes com els mercats, els supermercats, els CAPS, les farmàcies, les residències de gent gran i el Punt Solidari. La neteja també és fa amb major intensitat en passatges estrets i passatges de la ciutat i en l’entorn dels contenidors.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 gener, 2022 - 15:15

Nova marató de vacunació de la tercera dosi contra la covid, aquest dijous 27 de gener al Centre Cívic Delta

Adreçada a persones majors de 30 anys del Prat de Llobregat

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...
Ple gener 2022

dimecres, 12 gener, 2022 - 19:00

El ple del Prat manté la suspensió de llicències per a cases d’apostes i associacions de fumadors mentre endureix les condicions per a la seva obertura

La tramitació de la normativa que ho regula, aprovada avui inicialment al ple...