Recursos Formatius

L'àmbit de formació de Centre de Promoció Econòmica ha suspès la seva activitat presencial però continua oferint seguiment i tutorització a distància per al seu alumnat. D'altra banda posem a disposició de totes les persones alguns recursos formatius a distancia que considerem que poden ser molt profitosos durant aquests dies. Podeu adreçar les vostres consultes al correu eletrònic: adfor@elprat.cat.

En aquest apartat podreu trobar els tallers disponibles en format online.

16 de setembre de 9.30 a 13.30h

Proporcionar la informació de forma ordenada i precisa sobre la contractació incentivada vigent, prenent com a fil conductor els contractes segons els col·lectius que gaudeixen de bonificació o reducció. 

Adreçada a empreses.

Més informació i inscripcions

Els dies 18 i 23 de setembre de 14.30 a 16.30h

L’objectiu d’aquest taller és construir una marca forta i assimilar en quins elements l’hem d’implantar, aprendre a fusionar colors, teixits, estampats i millorar el nostre espai comercial amb una distribució més armoniosa i un concepte totalment definit cap a la nostra filosofia. I Conèixer què és el que fan els altres i aprendre com ho podem aplicar nosaltres.

Més informació i inscripcions

30 de setembre i 5,7,13 i 15 d'octubre de 14:15 a 16:45h

Aprendre amb profunditat el màrqueting on line a través de WhatsApp i les novetats que aporta WhatsApp Business als negocis per comunicar-se de forma més efectiva amb els clients. Aprendre amb profunditat el funcionament de Facebook a nivell d’empresa per poder utilitzar-lo en el dia a dia amb èxit en el negoci dels participants. 

Més informació i inscripcions

6 d'octubre de 9.00 a 14.00 h

Conèixer la naturalesa de la informació econòmica i financera de l’empresa. La interpretació de les dades econòmiques i financeres.

Més informació i inscripcions

Del 13 al 15 d'octubre de 9.00 a 14.00h

Adquirir els coneixements i habilitats necessàries per superar un procés de selecció.

Més informació i inscripcions

Del 14 al 16 d'octubre de 9.30 a 11.30

Objectiu: Que els professionals dels Recursos Humans desenvolupin les competències necessàries per a fer un bon ús de les noves eines de reclutament 2.0, amb la finalitat de tenir èxit en la captació de talent i de millorar la seva eficiència en la gestió dels processos de selecció.

Més informació i inscripcions

El 23 d'octubre de 9.30 a 13.30h

Coneix  quins són els sectors amb més demanda d'ocupació al Nadal i aprèn a a preparar l'entrevista per a feines de curta durada.

Més informació i inscripcions

Del 2 al 5 de novembre de 9.30 a 13.30h

Objectius del taller: Conèixer les competències valorades en noves ocupacions i identificar i transferli les competències que tenen valor en les noves ocupacions.

Més informació i inscripcions

El 4 de novembre de 9.30 a 14.00h

Jornada de formació sobre contractació pública per a les entitats d’economia social. Informació als assistents sobre què és una licitació, tipus de licitació, quines son les fases d’una licitació, com presentar-se, que cal complir i com es formalitza un contracte.

Més informació i inscripcions

El 17 de novembre de 9.30 a 13.30h

Conèixer el funcionament i les possibilitats d'aquesta xarxa social per a la recerca de feina.

Més informació i inscripcions

Els dies 24 i 26 de novembre de 9.30 a 12.00h

Proporcionar eines i tècniques per a la selecció de personal que permeti als professionals del RRHH prendre decisions encertades a l'hora de seleccionar personal i dur a terme una gestió eficient dels processos de selecció.

Més informació i inscripcions

El 27 de novembre de 9.30 a 13.30h

Conèixer el funcionament i les possibilitat d'aquesta xarxa social en la recerca de feina.

Més informació i inscripcions

Oferim diferents itineraris formatius dirigits especialment a treballadors i treballadores en atur amb la finalitat de millorar les seves competències professionals.

Més informació i inscripcions

Oferim cursos adreçats a treballadors i treballadores en actiu amb la finalitat que puguin adquirir,  millorar i actualitzar les  seves competències  i qualificacions professionals per tal de contribuir al manteniment de la seva ocupabilitat.

Més informació i inscripcions

La formació és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses de recent creació. Per això us oferim un seguit d'accions formatives per l'emprenedoria.

Més informació i inscripcions

Oferim tallers, cursos i seminaris adreçats als i les comerciants de la ciutat amb l'objectiu de donar-li's eines que els ajudi a millorar la competitivitat del comerç local.

Més informació i inscripcions

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat de Llobregat posa a disposició del comerç i l’hostaleria   una sèrie de cursos subvencionats per ajudar els establiments a implementar les mesures adequades d’higiene i protecció davant la Covid-19.

Aquests cursos estan impartits pel Laboratori Dr. Oliver Rodés.

 

PROGRAMA DEL CURS:

 • Què és el coronavirus?
 • Mesures generals de prevenció
 • Rentat de mans
 • Ús de guants i mascaretes
 • Preparació de solucions desinfectants
 • Mesures generals d’higiene i protecció a l’establiment comercial
 • Mesures específiques d’higiene i protecció a l’establiment comercial
 • Recomanacions específiques per a diferents sectors: alimentari, tèxtil, joieries, òptiques, benzineres, mobles, botigues de ceràmica, banys, cuines i reformes
 • Serveis de restauració: servei a domicili, servei en barra, servei en taula, servei en terrassa. Recomanacions específiques.
 • Conclusions

 

MODALITATS DEL CURS

Disposeu de 2 formats diferents per fer el curs segons les vostres necessitats:

 

-Curs EN LÍNIA

Curs d’autoaprenentatge de 3 hores de duració de manera flexible, sense horaris, amb l’aplicació MOODLE.

Un cop t’hagis inscrit rebràs un correu amb les indicacions per començar el curs.

 

-Curs per VIDEOCONFERÈNCIA

Sessions per videoconferència tipus “webinar” de 2 hores de duració en grups formats per un mínim 10 persones i un màxim 30.

Pots escollir el dia i l’hora que et vagi millor entre les següents dates:

         

 • 21 de juliol de 2020 de 14h a 16h
 • 28 de juliol de 2020 de 17h a 19h
 • 14 de setembre de 2020 de 14h a 16h
 • 28 de setembre de 2020  de 17h a 19h
 • 13 d’octubre de 2020 de 14h a 16h  
 • 26 d’octubre de 2020 de 17h a 19h
 • 16 de noviembre de 2020 de 14h a 16h  
 • 30 de noviembre de 2020 de 17h a 19h
 •  4 de  desembre de 2020 de 14h a 16h  
 • 20 de gener de 2021 de 17h a 19h
 • Altres dates a concretar

 

Tots els cursos comptaran amb tutories per a resoldre dubtes i amb certificat d’assistència.

S’entregarà un dossier digital amb tot el contingut al finalitzar el curs.

 

COST:

Gratuït

 

INSCRIPCIONS:

Us podeu inscriure a qualsevol de les modalitats en el formulari següent:

Accedeix al formulari d'inscripció

 

Si teniu qualsevol dubte podeu enviar correu a comerc@elprat.cat

Només s’acceptaran inscripcions mitjançant formulari

 

Eines digitals per a la venda online en el comerç de proximitat. Guia de suport a l'aprenentatge digital

 

Hem elaborat una Guia de Suport a l'Aprenentatge Digital per donar-vos eines pràctiques per iniciar la venda online. Aquesta guia respon a les necessitats actuals dels comerços, fonamentalment amb la lògica d’augmentar la seva competitivitat, incorporar la innovació en la seva gestió diària i potenciar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

A continuació anireu trobant els recursos: 

La “Guia de suport per a l'aprenentatge digital del comerç de proximitat” constitueix una eina de formació dirigida als comerços locals del Prat de Llobregat.

Descarrega PDF (pdf - 3858317 bytes)

La missatgeria instantània és un sistema digital que permet intercanviar informació a temps real de diferents tipus d'arxius, ja siguin textos, imatges, vídeos o missatges de veu, i fins i tot fer videoconferències.

Descarrega PDF (pdf - 635960 bytes)

La venda telefònica és l’eina per mitjà de la qual utilitzem el telèfon fix o dispositiu mòbil, ja sigui per vendre o per mantenir una relació més directa amb cada persona consumidora.

Descarrega PDF (pdf - 609435 bytes)

En l'àmbit del comerç de proximitat, les xarxes socials són immillorable espai digital per promoure la relació amb les persones consumidores.

Tot i que les xarxes socials ens poden ajudar a vendre,per sobre de tot són espais de relació, suport i creació de vincles amb les persones consumidores i la comunitat.

Descarrega PDF (pdf - 687918 bytes)

Les videoconferències són plataformes de vídeo, so i dades disponibles a Internet i que permeten que les persones es comuniquin, entre si, en temps real i des de qualsevol lloc del món. Et poden ajudar a millorar l'experiència de compra de la clientela en moments en què el comerç està tancat.

 

Descarrega PDF (pdf - 596249 bytes)

Un web és un espai a Internet que fem servir com l’aparador digital del nostre comerç. De fet, pot convertir-se en un immillorable aparador del nostre comerç i, al mateix temps, és una eina idònia per informar, divulgar i donar a conèixer tota aquella informació que volem difondre sobre el nostre punt de venda.

Descarrega PDF (pdf - 668134 bytes)

Les botigues online són una forma de comerç electrònic, també conegut com a e-commerce, a partir del qual es poden vendre productes o serveis a través d’una pàgina web. Les botigues online es caracteritzen per oferir una àmplia oferta de productes amb totes les seves característiques.

Un comerç pot crear la seva pròpia botiga, tot i que també disposa d'alternatives i variants a un comerç online propi.

Descarrega PDF (pdf - 742825 bytes)

Una aplicació mòbil, coneguda habitualment com a APP, és un petit programa informàtic dissenyat per ser utilitzat en qualsevol dispositiu mòbil. N'hi ha de gratuïtes i de pagament. Existeixen moltes tipologies ben diferents d’aplicacions mòbils aplicables al comerç. A la guia exposem aquelles que el comerç pot utilitzar com a mecanisme de suport en la seva gestió.

Descarrega PDF (pdf - 652465 bytes)

En col·laboració amb  Barcelona Activa posem a la teva disposició més de 50 cursos online.

 

Per a persones aturades en cerca activa de feina o que estiguin en actiu i vulguin una millora professional

Activitats per encarar millor el procés de recerca d feina de manera mes eficient.

 

ON01 Online - La carta de presentació: la porta d'entrada al teu cv

ON02 Online - El Currículum: l'eina clau

ON03 Online - Posa a navegar el teu currículum

ON04 Online - Les dues cares de l'entrevista de feina

ON05 Online - Posa en valor les teves competències en el procés de selecció

ON06 Online - FAQs: Prepara't l'entrevista

ON07 Online - El procés de selecció: una visió 360º

ON08 Online - Abans de trucar a la porta, coneix el teu sector

ON09 Online - No et posis límits! Barreres, falsos mites i estratègies en la recerca de feina

ON10 Online - Teoria i pràctica de les proves de selecció

ON11 Online - Prepara't perquè et seleccionin

ON12 Online - L'autocandidatura: crea la teva oportunitat

ON13 Online - Canals de recerca d'oportunitats laborals

ON14 Online - KM0: Dissenya el teu pla de recerca de feina

ON15 Online - Les competències per a la recerca de feina

 

Per a treballadors i treballadores en actiu, autònoms i de l'àmbit del comerç:

Activitats que permeten identificar actituds, aptituds i hàbits que es troben darrere d'algunes de les competències clau mes requerides per empreses i organitacions. Accedeix a tot el catàleg que ofereix Barcelona Activa en aquest enllaç (Català | Castella)

 

ON16 Online - Organitza el teu dia a dia

ON17 Online - Treu temps al temps

ON18 Online - Treballa en companyia

ON19 Online - Comunica't!

ON20 Online - Els secrets de la comunicació escrita

ON21 Online - Pren la paraula: El llenguatge verbal i no verbal a la feina

ON22 Online - L'empatia: escoltar per entendre's

ON23 Online - Argumentar per arribar a acords

ON24 Online - L'assertivitat: Més enllà de saber dir que no

ON25 Online - Networking a les xarxes

PIMEC i l'Ajuntament del Prat col·laboren activament per tal de fomentar l'activitat econòmica en sectors estratègics; donar suport a la consolidació, continuïtat i millora competitiva de les micro, petites i mitjanes empreses del municipi; i promoure la formació i qualificació professional de les persones treballadores.

Davant l’extraordinària situació que estem vivint, PIMEC està oferint tot un seguit de recursos a empreses i treballadors que els ajudin a superar aquesta situació. Entre aquests recursos, la seva xarxa de formadors s’ha ofert de forma voluntària a impartir gratuïtament breus píndoles formatives de entre 30’ i 60’ de durada a través de la plataforma Instagram Live.

A continuació et detallem el calendari, els continguts i els formadors que participen en aquesta iniciativa. Només cal visitar des d'Instagram els perfils dels formadors que es detallen a cada curs.

Els propers dies PIMEC ampliarà l’oferta de continguts per aquest canal, així que us convidem a seguir-los al seu Instagram @pimecformacio per estar assabentats de totes les novetats.

També podeu trobar més vídeo informatius en aquest enllaç: https://www.pimec.org/ca/covid-19-coronavirus#videos

L'Ajuntament  té un conveni amb la Fundació Paco Puerto per a la formació contínua. La programació de formació contínua del Centre de Promoció Econòmica actualment es troba suspesa però la Fundació ha posat a la nostra disposició les seves formacions online per tal que les persones que vulguin millorar les seves competències i coneixements les puguin aprofitar.

 

Han començat a publicar píndoles formatives a Youtube.

La diputació de Barcelona ha creat una plataforma de formació gratuïta per a comerciants, artesans/es i creadors/es on es poden trobar cursos i miniguies. Només t’has de registrar i ja podràs accedir a tot el contingut.

https://digiempren.diba.cat/

Informació i recursos per als Autònoms

Informació i ajudes adreçades a treballadors i treballadores autònomes

Informació i recursos per a les Empreses

Informació i recursos per a les empreses

Informació i recursos per al Sector Turístic

Informació sobre ajudes i recursos per al sector turístic

Informació i recursos per al Comerç

Informació i recursos per al sector del Comerç de la ciutat

Informació i recursos per al Sector de l'Economia Social i Cooperativa

Informació i recursos per a les empreses i entitats d'Economia Social i Cooperativa

Informació i recursos per a l'Ocupació

Informació i recursos per a persones en cerca activa de feina o millora de l'ocupació

Recursos Formatius

Recursos de formació online per a persones en cerca de feina, empreses i autònoms