Esteu aquí

Fill/a Predilecte/a o Adoptiu/va del Prat

Amb les distincions de Fill Predilecte o Filla Predilecta (per a persones nascudes al Prat) i de Fill Adoptiu o Filla Adoptiva (per a persones nascudes fora del Prat) l’Ajuntament del Prat de Llobregat vol honorar aquelles persones que, per la seva trajectòria personal o professional, mereixin la consideració i agraïment oficial, per haver destacat de forma extraordinària i amb indiscutible repercussió pública en la realització d'activitats que hagin redundat en benefici de la ciutat o l'hagin enaltit.

Proposta de nomenament de Fills/es Predilectes i Adoptius/ves

El Ple municipal de l’Ajuntament del Prat, en sessió ordinària del dia 7 de juny, a petició de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat (AAAP) i de l’Associació de suport a la creació i la producció audiovisual al Prat (ASCAP), va aprovar, per unanimitat, iniciar l’expedient per a atorgar el títol de Fill Predilecte a Fermí Marimón Marimón, de Fill Adoptiu a Josep Mayol Collell i de Fill Adoptiu a títol pòstum a Àngel Garcia Vidal.

Els tres són personalitats destacades de la vida cultural pratenca, molt coneguts per la seva activitat:

  Fermí Marimón

  Fermí Marimón Marimón (El Prat de Llobregat, 1932). Membre del Col·legi de directors de cinema. Vinculat a l’àmbit de l’exhibició cinematogràfica, primer des del Cine Monmari (1946-1980) i des del 1967 al Cine Capri, que ha esdevingut un equipament emblemàtic. Va ser un dels promotors i impulsors del cinema amateur pratenc, reconegut amb nombroses distincions nacionals i internacionals. En el seu vessant com a director destaquen Ballet burlón (1956), Darrere la porta (1973), Un paraíso perdido (1974), Flashhamlet (1974) i L’exhibidor (1978). Ha estat productor de Peraustrínia 2004 (1991, primer llargmetratge d’animació en català i Premi Sant Jordi de cinema) i Pactar amb el gat (2007). Ha estat Premi Ciutat del Prat (2009), Membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català (2010), Premi Memorial Paco Candel (2012), entre d’altres distincions.

  Josep Mayol

  Josep Mayol Collell (Llagostera, 1934). Pintor i dibuixant, es va instal·lar al Prat a inicis dels anys seixanta, participant activament de la vida cultural de la ciutat. Va ser un dels promotors de l’Escola de Dibuix que es va inaugurar el 10 de desembre de 1976. Ell va ser, durant anys, el director de l’escola i hi va desenvolupar una important tasca pedagògica. Eminent paisatgista, ha exposat a diferents ciutats, amb més de cent exposicions individuals. Ha estat Premi Ciutat del Prat (2010).

  Àngel Garcia

  Àngel García Vidal (Barcelona, 1923-El Prat, 2016). Va arribar al Prat de ben petit i compaginà diferents feines amb estudis artístics a la Llotja de Barcelona, entre d’altres. De jove va començar a treballar a la productora Balet i Blai. Va participar en el primer film d’animació espanyol, Garbancito de la Mancha. A partir de la dècada dels seixanta, va participar en diferents sèries d’animació i publicitat. Entre d’altres, va treballar a la sèrie Don Quijote de la Mancha (1979-1980), va ser l’autor del curt Max, el gos perdut (1970 i 1993) i El bailarín (1984). Va dirigir i crear personatges a Peraustrínia 2004 (1991). Va ser un dels fundadors de l’Associació Amics de l’Art del Prat, entitat de la que va ser president (1995-2005). Ha estat premi Ciutat del Prat (2011).

  Formulari d'adhesió

  Actualment en trobem en la fase de confecció d’expedient, què haurà d’aprovar el Ple municipal, i s'estan recollint mèrits i avals que donin suport a aquests nomenaments. Tothom que ho desitgi pot presentar un text propi o, si ho prefereix, fer servir el formulari d’adhesió que us podeu descarregar més avall. La informació, documentació i adhesions es poden presentar a la OIAC (pl. de la Vila 1) o enviar a l’email de protocol marquezr@elprat.cat abans del 13 d’octubre.

  Adhesió per al nomenament de fill predilecte a Fermí Marimón i de fills adoptius a Josep Mayol i Àngel García

  Formulari (pdf - 1862065 bytes)