Esteu aquí

Interseccions crea noves propostes i continua desplegant projectes educatius i culturals en xarxa

Centres educatius, equipaments i entitats culturals acompanyen alumnat i famílies amb diferents iniciatives en línia

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

Des de l'inici del període de confinament, els diferents professionals, equipaments i entitats culturals, així com els centres educatius han seguit connectats i coordinats per fer possible el desenvolupament dels projectes d'Interseccions. Des dels equips de cadascun dels projectes s'han treballat propostes ajustades a les possibilitats del moment, a més de dissenyar noves propostes obertes a la ciutat amb la finalitat d'acompanyar infants i famílies. 

Impuls de l'anglès

Des de l'àmbit de l'anglès, l'equip d'auxiliars de conversa ha donat suport a l'equip docent dels centres educatius participants en el projecte. Pel que fa als centres culturals, la Biblioteca Antonio Martín ha donat continuïtat en línia a l’activitat English Corner i els centres cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech han iniciat una activitat de conversa en línia oberta a tota la ciutat. A més, el projecte ofereix a la ciutat un seguit de recursos educatius en línia per aprendre anglès des de casa amb múltiples propostes per a totes les edats.

Lectura

Des de l'àmbit de lectura, el projecte LECXIT ha elaborat un seguit de recursos didàctics amb recomanacions lectores que ha posat a disposició de tots infants del Prat. S'hi pot accedir aquí

Pel que fa al projecte Converses Literàries, ha elaborat un recull de recursos literaris amb recomanacions lectores on la Biblioteca Antonio Martín ha proposat diferents llibres i idees per llegir en veu alta a casa i practicar-ne la conversa. 

Finalment, els diferents relats i històries elaborats per l'alumnat de 4t, 5è i 6è de l'Escola Bernat Metge i l'Escola Mare de Déu del Carme realitzats en col·laboració amb el Centre Cívic Jardins de la Pau en marc del projecte Petits Contes ja són públics i accessibles a la plataforma

Educació en les arts 

Des de l'àmbit d'educació en les arts, des de l'Escola d'Arts en Viu s'ha donat continuïtat als projectes de dansa i teatre. També s'ha organitzat la Cantata des de casa, la versió radiofònica i en línia d'aquesta XIX Cantata Ciutat del Prat.

D'altra banda, des de l’Escola d’Arts del Prat s’ha treballat amb les docents de l'institut escola Pepa Colomer així com l'Escola Can Rigol per donar continuïtat als projectes d’arts visuals.

Coneixement de la ciutat

Des de l'àmbit de Coneixement de la Ciutat, el projecte Connexions ha publicat un vídeo recopilatori del treball realitzat al llarg del curs per l'alumnat dels instituts participants conjuntament amb el Cèntric Espai Cultural. A més, s’està treballant per donar continuïtat al projecte Remena la Nau.

Coneixement científic, tècnic i digital

Des del projecte en xarxa "Investiguem, Inventem", que aquest curs ha desplegat l'entorn d'aprenentatge entorn la temàtica de la ciència del vol, els diferents centres educatius participants segueixen treballant per acordar i dissenyar les propostes que es desplegaran en el pròxim curs. 

 

Amplieu la informació sobre les accions desenvolupades conjuntament amb centres educatius, equipaments i entitats al llarg dels darrers mesos a l'apartat web Interseccions #AlPratEnsCuidem

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...