Esteu aquí

La Carxofa Prat, protagonista de diverses iniciatives ciutadanes i celebracions a la primavera pratenca malgrat el confinament

La Carxofa Prat segueix sent aquesta primavera, malgrat el confinament, un element entorn del qual s’estan articulant diverses iniciatives ciutadanes al Prat de Llobregat.

Carxofada a casa (AVV Barceloneta)

Imatge de la Carxofada des de casa (AVV Barceloneta Prat)

dilluns, 6 abril, 2020 - 14:00

La Carxofa Prat segueix sent aquesta primavera, malgrat el confinament, un element entorn del qual s’estan articulant diverses iniciatives ciutadanes al Prat de Llobregat. Tot i que enguany no és possible celebrar les tradicionals Festes de la Carxofa Prat, amb què cada any la ciutat posa en valor i comparteix la seva oferta agrícola i gastronòmica mitjançant un ampli cicle d’activitats, la ciutadania ha decidit traslladar i compartir algunes d’aquestes cites amb la reina del Parc Agrari a les xarxes socials.

Gran participació a la Carxofada des de casa

Ahir mateix, diumenge 5 d’abril, era la data prevista per a la Carxofada Popular al Parc del Fondo d’en Peixo.  Davant de la impossibilitat de celebrar aquesta cita presencialment, centenars de pratencs i pratenques van decidir sumar-se a la iniciativa, impulsada per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta del Prat, per compartir una Carxofada des de casa.  Molts d’ells van compartir les imatges dels seus plats i receptes a través de les xarxes socials, amb els hashtags #MengemCarxofa i #AlPratEnsCuidem.

La propera cita virtual: #Escarxofalbalcó el diumenge 19 d'abril 

En aquests moments, també s’ha començat a preparar una altra cita gastronòmica i cultural online per al proper diumenge 19 d’abril. Es tracta del tradicional Escarxofa&Jazz, que ofereix cada any un deliciós maridatge d’arròs amb carxofes i ritmes de jazz i d’altres estils musicals. La Capsa, l’equipament municipal dedicat a la creació  i difusió musicals, i l’Associació Gastronòmica Cultural les Escarxofes del Prat són les encarregades d’organitzar aquesta celebració i enguany també s’ocuparan de la seva adaptació al format virtual: #escarxofalbalco.

Durant aquesta setmana, ja es començaran a difondre les principals indicacions per participar al #Escarxofa&Jazzalbalcó a través del web de l’Ajuntament i les xarxes socials de La Capsa, El Prat Cultura i les Escarxofes del Prat. Des de les xarxes socials dels centres cívics Palmira Domènech i Sant Jordi-Ribera Baixa es compartirà un receptari per a l’ocasió amb el hashtag #CuinemPerCuidar. Així mateix, els organitzadors compartiran una selecció de música de referència per acompanyar l’àpat. A més, des de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, s’aniran compartint a través de les xarxes continguts sobre el valor de la carxofa en la tradició cultural i històrica de la ciutat. 

El dia de l’esdeveniment, més enllà de difondre a les xarxes les imatges de com se celebra #Escarxofa&Jazzalbalcó a cada domicili, es preveu que els participants puguin gaudir d’un vermut compartit en directe, gràcies a la col·laboració del Prat Ràdio i diversos dj’s locals.

Mengem Carxofa Prat: cuidem la nostra alimentació i ajudem la pagesia

La temporada de Carxofa Prat transcorre de novembre a abril i, en aquests moments, ens trobem al punt de màxima  producció. Els agricultors i agricultores preveuen que es perdrà bona part de la collita a causa de l’emergència del coronavirus. Per evitar-ho, fan una crida a la població perquè consumeixi aquests i d'altres productes frescos i de proximitat. Ara mateix es troben en el seu millor moment i, a més, són uns grans aliats per mantenir una salut forta en aquests moments de crisi sanitària.

Per això, l’Ajuntament anima la ciutadania a seguir comprant i menjant Carxofa Prat, a més d’altres verdures del Parc Agrari, ja sigui a propòsit de les cites gastronòmiques esmentades anteriorment o en qualsevol moment de la temporada. Podeu compartir les fotos o vídeos dels vostres plats i receptes a les xarxes socials amb les etiquetes #MengemCarxofa / #AlPratEnsCuidem.

Només durant la darrera setmana s’han compartit 1.600 missatges amb l’etiqueta #MengemCarxofa a les xarxes socials, que han generat fins a 3.700 interaccions, gran part de les quals es van concentrar durant la Carxofada des de casa d’ahir.

En aquest apartat del web municipal, trobareu informació sobre receptes o establiments on podeu seguir comprant Carxofa Prat durant aquest període de confinament. També us recordem que el Mercat de Pagès se segueix celebrant cada dissabte al matí a la Plaça de Pau Casals, adequat amb mesures de seguretat, així com les recomanacions necessàries per sortir a comprar.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 novembre, 2021 - 12:00

2 grups bombolla escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...
30è concurs fotogràfic Delta del Llobregat

dimecres, 13 octubre, 2021 - 11:45

Últimes setmanes per participar al 30è Concurs Delta del Llobregat

Es poden enviar fotografies fins al 31 d’octubre