Esteu aquí

Recomanacions de gestió psicològica per l’emergència del coronavirus

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha fet públiques tot un seguit de recomanacions de gestió psicològica, que poden ser útils a la ciutadania mentre duri la situació d’emergència pel coronavirus.

Portada de la guia del Col·legi de Psicologia

dilluns, 16 març, 2020 - 11:15

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha fet públiques tot un seguit de recomanacions de gestió psicològica, que poden ser útils a la ciutadania mentre duri la situació d’emergència pel coronavirus.

Sota el títol “Recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses”, la guia pretén evitar que la por es converteixi en un fenomen viral que interfereixi en la ja prou complexa situació sanitària. Un altre dels seus objectius és que la ciutadania pugui gestionar el millor possible la situació de confinament durant la quarantena.

Amb aquesta finalitat, la guia conté diversos consells que van des de la gestió de la informació sobre l’emergència fins a l’organització de la logística i de la convivència a la llar i de les tasques laborals durant els dies de confinament. També s’hi poden trobar consells específics sobre com abordar amb els infants el tema de l’emergència i ajudar-los a passar de la forma més amena possible els dies de confinament.

D’altra banda, s’hi troben recomanacions sobre com tenir cura de les persones del nostre entorn que puguin estar contagiades per coronavirus i de les persones grans que es trobin en residències, per evitar que sentin sensació de soledat i aïllament.

Així mateix, es recorda la importància de seguir connectats amb les persones del nostre entorn, per vies telemàtiques, per evitar la sensació d’aïllament i soledat, i buscar també activitats dins de les nostres llars per relaxar-nos i distreure’ns. Així mateix, es ressalta la importància de seguir les informacions i recomanacions de les fonts oficials i evitar fer cas de rumors i compartir informacions falses, així com un sobreexcés d’informació, que pot portar a fer créixer la sensació d’angoixa.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...