Esteu aquí

Recomanacions de gestió psicològica per l’emergència del coronavirus

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha fet públiques tot un seguit de recomanacions de gestió psicològica, que poden ser útils a la ciutadania mentre duri la situació d’emergència pel coronavirus.

Portada de la guia del Col·legi de Psicologia

dilluns, 16 març, 2020 - 11:15

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha fet públiques tot un seguit de recomanacions de gestió psicològica, que poden ser útils a la ciutadania mentre duri la situació d’emergència pel coronavirus.

Sota el títol “Recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses”, la guia pretén evitar que la por es converteixi en un fenomen viral que interfereixi en la ja prou complexa situació sanitària. Un altre dels seus objectius és que la ciutadania pugui gestionar el millor possible la situació de confinament durant la quarantena.

Amb aquesta finalitat, la guia conté diversos consells que van des de la gestió de la informació sobre l’emergència fins a l’organització de la logística i de la convivència a la llar i de les tasques laborals durant els dies de confinament. També s’hi poden trobar consells específics sobre com abordar amb els infants el tema de l’emergència i ajudar-los a passar de la forma més amena possible els dies de confinament.

D’altra banda, s’hi troben recomanacions sobre com tenir cura de les persones del nostre entorn que puguin estar contagiades per coronavirus i de les persones grans que es trobin en residències, per evitar que sentin sensació de soledat i aïllament.

Així mateix, es recorda la importància de seguir connectats amb les persones del nostre entorn, per vies telemàtiques, per evitar la sensació d’aïllament i soledat, i buscar també activitats dins de les nostres llars per relaxar-nos i distreure’ns. Així mateix, es ressalta la importància de seguir les informacions i recomanacions de les fonts oficials i evitar fer cas de rumors i compartir informacions falses, així com un sobreexcés d’informació, que pot portar a fer créixer la sensació d’angoixa.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...