Al Prat ens cuidem

Al Prat ens Cuidem

Davant la segona onada de la covid a la nostra ciutat, al país i a Europa, el govern central ha decretat l'estat d'alarma i la Generalitat ha decretat noves mesures amb l'objectiu d'aturar la pandèmia. El Consell Assessor del Pla d'Emergències de l'Ajuntament avalua permanentment les mesures i les aplica a la nostra ciutat.

És important mantenir-nos informats. En aquesta web, trobareu informació actualitzada sobre les mesures a seguir en cada moment.

També podeu consultar les dades de l’evolució de la pandèmia a Catalunya i El Prat en aquest enllaç .

Actuem amb responsabilitat per aturar ara el rebrot de la Covid. Seguim ciudant-nos entre tots i totes #AlPratEnsCuidem

 

 

 • Cal actuar en tot moment amb responsabilitat, mantenint la distància de seguretat i la higiene bàsica.
 • Segueix vigent el toc de queda: no es pot sortir de casa entre les 22h de la nit i les 06h del matí.
 • No estan permeses les trobades socials de més de sis persones en l'àmbit privat o públic, ni de més de dues bombolles de convivència.
 • No està permès beure ni menjar a l'espai públic.
 • Mobilitat restringida. A partir del 8 de febrer, no es pot sortir de la comarca del Baix Llobregat excepte en excepcions justificades. Si cal que us desplaceu per casos de necessitat, useu els certificats d'autoresponsabilitat que podeu trobar al web del departament d'Interior.
 • Estan suspeses totes les activitats de cultura popular i tradicional a partir del 7 de gener. Pel que fa al Carnaval, podeu consultar aquí com recordar-lo en l'actual context de pandèmia.
 • L'activitat cultural a la ciutat es realitza seguint les normes de seguretat sanitària. Consulteu l'agenda per saber quines activitats es realitzen en cada moment i en quines condicions.
 • Pel que fa als centres esportius municipals, podeu consultar aquí quines mesures de seguretat sanitària han pres.

Podeu seguir encarregant menjar . En aquest llistat, podeu consultar quins establiments us el poden portar a domicili. I en aquest, podeu consultar quins comerços ofereixen els seus serveis i de quina manera podeu recollir els productes.

Les persones que regenten un comerç afectat per les mesures contra la pandèmia, poden informar-se aquí si són susceptibles de sol·licitar un ajut d'aixecada de persiana. Aquests ajuts han estat habilitats per l'Ajuntament en el marc del pla de xoc davant els efectes econòmics de la covid.

Qui pot obrir i com?

 • Els comerços, centres comercials i mercats no sedentaris poden obrir de dilluns a divendres 6 a 21h amb un aforament del 30%.
 • Centres i recintes comercials de més de 400 m²: aplicació de l’aforament del 30% sobre aquesta superfície màxima i mesures de ventilació reforçades.
 • Els caps de setmana han de romandre tancats, a excepció de les botigues de productes essencials i higiènics, els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d'estètica, els concessionaris d'automòbils i els centres de jardineria.
 • Es recomana l'establiment de sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o Internet.
 • A partir del 8 de febrer, els bars i restaurants poden servir menjarts de 07:30 a 10:30h (horari d'esmorzar) i de 13h a 16:30h (horari de dinar), amb un 30% d'aforament a l'interior i un 100% a l'exterior.
 • Poden servir a domicili fins a les 23h, o establir sistemes de recollida amb cita prèvia fins a les 22h.
 • Les taules han d'estar a una distància mínima de dos metres i no hi pot haver més de quatre persones per taula, excepte si formen part del mateix grup bombolla. En dates assenyalades d'aquestes festes, el màxim és de sis persones de com a molt dues bombolles de convivència.
 • A les terrasses, cal garantir una distància mínima senyalitzada de dos metres entre cada taula. No hi pot haver més de quatre persones entorn d'una taula, excepte si formen part del mateix grup bombolla.
 • També han establert mesures per garantir el manteniment de distància suficient el mercat municipal, el mercat de pagès i el mercat setmanal.

Recordeu que no es pot ni menjar ni beure a l'espai públic.

El passat mes de juliol es va signar l’Acord de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica i per impulsar el Prat del futur. L’acord va formalitzar la constitució de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica del Prat i va aprovar l’estratègia per portar-la a terme.  En aquest context, l’Ajuntament del Prat està mobilitzant 5,5 milions d’euros addicionals al pressupost ordinari de 2020 (de 94,94 milions d’euros), entre les mesures que ja s’han pres fins ara i les que es contempla portar a terme en un futur immediat. 

 

Ara més que mai, El Prat. Estratègia de reconstrucció social i econòmica de la ciutat

 Descarrega't aquí el document (pdf - 1061394 bytes)

Notícies

Veure totes

dimarts, 2 març, 2021 - 09:30

Fort descens dels grups escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

dilluns, 1 març, 2021 - 13:00

El Centre Cívic Jardins de la Pau centralitza les vacunacions contra la covid al Prat

Ja s'ha començat a citar a les persones majors de 80 anys, que a la nostra...

divendres, 26 febrer, 2021 - 08:15

El Servei d’Ajuda a Domicili surt del mercat lucratiu i passa a ser públic

L’Ajuntament prestarà directament el servei mitjançant la Fundació S21,...

A les xarxes

Instagram

Consulta els informes d'actuació durant l'estat d'alarma

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe