Al Prat ens cuidem

Al Prat ens Cuidem

Davant la pandèmia de la covid a la nostra ciutat, al país i a Europa, l'Estat i la Generalitat han decretat una sèrie de mesures amb l'objectiu d'aturar la seva propagació. El Consell Assessor del Pla d'Emergències de l'Ajuntament avalua permanentment les mesures i les aplica a la nostra ciutat.

És important mantenir-nos informats. En aquesta web, trobareu informació actualitzada sobre les mesures a seguir en cada moment.

Pel que fa a la vacunació, podeu consultar al web del departament de Salut vacunacovidsalut.cat/ com i quan podeu accedir-hi en funció de la vostra edat i la disponibilitat de les vacunes, i demanar cita prèvia si correspon. Si teniu qualsevo dubte, el servei de la Generalitat Salut Respon us pot atendre trucant al 061.

Podeu consultar les dades de l’evolució de la pandèmia a Catalunya i El Prat en aquest enllaç i també al panell de dades del web municpal, en aquest altre enllaç.

Actuem amb responsabilitat per aturar ara el rebrot de la Covid. Seguim ciudant-nos entre tots i totes #AlPratEnsCuidem

 

 

 • Cal actuar en tot moment amb responsabilitat, mantenint la distància de seguretat i la higiene bàsica.
 • No estan permeses les trobades socials de més de sis persones en l'àmbit privat o públic.
 • No està permès beure ni menjar a l'espai públic.
 • L'activitat cultural a la ciutat es realitza seguint les normes de seguretat sanitària. L'aforament dels espais culturals com teatres, cinemes o biblioteques, està reduït al 50% i la programació han de tancar a les 23h. Consulteu l'agenda per saber quines activitats es realitzen en cada moment i en quines condicions.
 • Les activitats de cultura popular i tradicional es poden realitzar si són estàtiques i es fan en un espai perimetrat o tancat, amb el públic assegut i amb les mateixes limitacions que la resta d'activitats culturals.
 • Els centres esportius poden obrir amb un 50% de capacitat i han de tancar a les 23h. Pel que fa als centres esportius municipals, podeu consultar aquí quines mesures de seguretat sanitària han pres.

Podeu seguir encarregant menjar . En aquest llistat, podeu consultar quins establiments us el poden portar a domicili. I en aquest, podeu consultar quins comerços ofereixen els seus serveis i de quina manera podeu recollir els productes.

Les persones que regenten un comerç afectat per les mesures contra la pandèmia, poden informar-se aquí si són susceptibles de sol·licitar un ajut d'aixecada de persiana. Aquests ajuts han estat habilitats per l'Ajuntament en el marc del pla de xoc davant els efectes econòmics de la covid.

Qui pot obrir i com?

 • Els comerços, centres comercials i mercats no sedentaris poden obrir entre les 6 i les 22h, en el seu horari d'autorització habitual, amb un aforament del 30%.
 • Es recomana l'establiment de sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o Internet.
 • Els bars i restaurants poden servir menjars de 07:30 a 23h a l'interior del local, amb un 30% d'aforament a l'interior i un 100% a l'exterior.
 • Poden servir a domicili fins a les 23h, o establir sistemes de recollida amb cita prèvia fins a les 22h.
 • Les taules han d'estar a una distància mínima de dos metres i no hi pot haver més de quatre persones per taula, excepte si formen part del mateix grup bombolla.
 • A les terrasses, cal garantir una distància mínima senyalitzada de dos metres entre cada taula. No hi pot haver més de quatre persones entorn d'una taula, excepte si formen part del mateix grup bombolla.
 • També han establert mesures per garantir el manteniment de distància suficient el mercat municipal, el mercat de pagès i el mercat setmanal.

Recordeu que no es pot ni menjar ni beure a l'espai públic.

El passat mes de juliol es va signar l’Acord de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica i per impulsar el Prat del futur. L’acord va formalitzar la constitució de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica del Prat i va aprovar l’estratègia per portar-la a terme.  En aquest context, l’Ajuntament del Prat està mobilitzant 5,5 milions d’euros addicionals al pressupost ordinari de 2020 (de 94,94 milions d’euros), entre les mesures que ja s’han pres fins ara i les que es contempla portar a terme en un futur immediat. 

 

Ara més que mai, El Prat. Estratègia de reconstrucció social i econòmica de la ciutat

 Descarrega't aquí el document (pdf - 1061394 bytes)

Notícies

Veure totes

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...

divendres, 1 octubre, 2021 - 09:00

L'Hospital de Bellvitge amplia l'horari de visites en àrees no covid

Els pacients no ingressats per covid podran rebre visites d’un acompanyant...

dimarts, 21 setembre, 2021 - 12:30

Tercera dosi de la vacuna a la residència municipal Penedès

Un total de 24 persones residents que ja havien rebut la pauta convencional...

A les xarxes

Instagram

Consulta els informes d'actuació durant l'estat d'alarma

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe