Al Prat ens cuidem

Al Prat ens Cuidem

Davant la pandèmia de la covid a la nostra ciutat, al país i a Europa, l'Estat i la Generalitat han decretat una sèrie de mesures amb l'objectiu d'aturar la seva propagació. Aquestes mesures varien en funció de la situació epidemiològica en cada moment. 

És important seguir mantenint-nos informats. En aquesta web, trobareu informació actualitzada sobre les mesures a seguir.

Pel que fa a la vacunació, podeu consultar al web del departament de Salut vacunacovidsalut.cat/ com i quan podeu accedir a les diverses dosis en funció de la vostra edat i la disponibilitat de les vacunes, i demanar cita prèvia si correspon. Si teniu qualsevo dubte, el servei de la Generalitat Salut Respon us pot atendre trucant al 061.

Pel que fa al cercificat Covid, el podeu descarregar a la Meva Salut. Si disposeu del certificat, necessiteu imprimir-lo i no sabeu com fer-ho, podeu acudir a alguns dels equipaments municipals que expedeixen el carnet covid.

Podeu consultar les dades de l’evolució de la pandèmia a Catalunya i El Prat en aquest enllaç i també al panell de dades del web municpal, en aquest altre enllaç.

#AlPratEnsCuidem

 

 

Cal seguir les mesures decretades per part de l'Estat i de la Generalitat per contenir la pandèmia. Això implica, a grans trets, que:

 • Cal presentar el certificat Covid per accedir als bars i restaurants, gimnassos, sales de concerts i teatres.
 • És obligatori portar la mascareta al carrer, segons ha dictaminat el govern de l’Estat.
 • Els establiments on es fan activitats recreatives musicals (les sales de festes, discoteques, etc.) romanen tancats.
 • Els aforaments queden limitats; al 50% a l’interior de bars i restaurants; al 70% en espais esportius i culturals, equipaments cívics i comerços.
 • Els horaris comercials són de les sis del matí a les deu de la nit, i fins a dos quarts d’una de la nit en activitats culturals, esportives, de restauració, i establiments de conveniència.
 • En bars i restaurants, a més, cal garantir la distància mínima d’1,5 metres entre taules i hi pot haver un màxim de deu persones en cada taula.
 • Cal evitar trobades de més de deu persones.

 

 

 

 

Per accedir a bars i restaurants, és indispensable presentar el passaport covid. Qui no en disposi, el pot descarregar a la Meva Salut. Si disposeu d'ell però dificultats per imprimir-lo, podeu adreçar-vos a algun dels serveis municipals que us poden facilitar un carnet covid.

 

L'horari d'obertura al públic és de les 06.00 hores i les 22.00 hores, en general, i de les 06.00 hores i les 00.30 hores del dia següent en cas d'activitats culturals, i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l'establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo.

Aquesta és una de les mesures contra la covid que ha decretat la Generalitat. D'altres que també afecten a bars i restaurants són les següents:

 • Els aforaments queden limitats al 50% a l’interior dels establiments.
 • Cal garantir la distància mínima d’1,5 metres entre taules i hi pot haver un màxim de deu persones en cada taula.

Les mesures contra la covid decretades per la Generalitat també afecten el comerç. Aquestes són algunes de les normes més destacades que cal tenir present:

 • L'aforament està limitat al 79%.
 • Els horaris comercials són de les sis del matí a les deu de la nit.

Una bona forma de seguir fent costat als i les restauradores de la nostra ciutat és encarregar menjar a domicili. En aquest llistat, podeu consultar quins establiments us el poden portar. I en aquest, també podeu consultar quins comerços ofereixen els seus serveis i de quina manera podeu recollir els productes.

El mes de juliol del 2020 es va constituir la Taula per a la reconstrucció social i econòmica del Prat i va aprovar l’estratègia Ara més que mai, el Prat per impulsar aquesta reconstrucció.  En aquest context, l’Ajuntament del Prat està mobilitzant recursos extraordinaris per impulsar aquesta estratègia, de la mà dels principals agents socials i econòmics de la ciutat. Al web elprat.cat/aramesquemai podeu consultar l'estratègia de reconstrucció i el seu grau de desplegament.

Ara més que mai, El Prat

Media Root

Notícies

Veure totes

divendres, 21 gener, 2022 - 15:15

Nova marató de vacunació de la tercera dosi contra la covid, aquest dijous 27 de gener al Centre Cívic Delta

Adreçada a persones majors de 30 anys del Prat de Llobregat

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...
Accés a l'edifici de consultes externes de l'hospital de Bellvitge, on estarà el punt de vacunació.

dimecres, 12 gener, 2022 - 12:30

L’Hospital de Bellvitge obre dijous 13 de gener un punt de vacunació amb cita prèvia per a la Covid-19

El nou punt de vacunació, que es convertirà en el més proper al nucli urbà...

A les xarxes

Instagram

Consulta els informes d'actuació durant l'estat d'alarma

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe 

Consulta l'informe