Esteu aquí

Tot a punt perquè puguem banyar-nos i prendre el sol a la platja del Prat

L’Ajuntament ha preparat un ampli dispositiu de cartelleria i personal per facilitar el manteniment de les mesures d’higiene i distanciament aquest estiu

dilluns, 8 juny, 2020 - 08:00

Tot a punt per tal de poder gaudir del bany i prendre el sol a la platja del Prat a partir d'avui dilluns, 8 de juny, amb l’entrada a la fase 2 de desescalada en la lluita contrta la COVID-19. L’Ajuntament ha preparat un ampli dispositiu per facilitar el manteniment de les mesures d’higiene i distanciament en aquest espai un cop aixecada la prohibició del bany i de prendre el sol decretat pel govern de l’Estat en el marc de l’estat d’alarma a totes les platges durant la fase 1.

El Prat i el seu entorn metropolità han entrat en fase 2 avui dilluns, 8 de juny. A partir d'ara es comencen a desplegar les mesures per permetre gaudir de la platja amb responsabilitat, que s’intensificaran a partir del primer cap de setmana en què es podrà fer ús d’aquest espai, els dies 13 i 14 de juny. S’espera que la platja del Prat assoleixi la “nova normalitat” durant la segona quinzena d’aquest mes, amb l’obertura de les guinguetes.

Per tal de garantir el gaudi de la platja i alhora la seguretat sanitària, l’Ajuntament desplegarà un ampli dispositiu per recordar les mesures d’higiene i distanciament. Aquest dispositiu inclou cartelleria i personal que desenvoluparà tasques informatives. Així mateix, es potenciarà l’accés a la platja en transport públic, que es reforçarà i es reduiran els aparcaments per al vehicle privat per evitar aglomeracions.

Normes i recomanacions sanitàries

En instal·lar-nos a la platja, cal que:

  • Mantinguem la distància mínima de 2 metres entre grups de persones.
  • Vigilem que els nostres objectes personals (parasols, bosses, etc) respectin la distància mínima de 2 metres.
  • Si no és possible mantenir la distància, fem servir la mascareta.
  • Ens rentem sovint les mans amb gel hidroalcohòlic.
  • Evitem aglomeracions.
  • Mirem d’escurçar les estades per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la platja.
  • Llencem mascaretes, guants i brossa a la paperera.

Al final d'aquesta informació trobareu un document (format pdf.) amb diverses indicacions i recomanacions per gaudir de la platja amb seguretat.

Cartelleria

Per recordar aquestes mesures d’higiene i distància, l’Ajuntament ha instal·lat a la platja, tant en els punts més concorreguts com a tots els accessos a la sorra, cartelleria informativa.

Així mateix, s’emetran avisos per megafonia recordant les mesures a prendre i instant la ciutadania a gaudir de la platja de forma prudent i responsable.

Nous agents per vetllar per la seguretat sanitària

Així mateix, també s'ha contractat personal que desenvoluparà una tasca informativa i ajudarà a vetllar pel manteniment de les mesures de seguretat sanitària.

Col·laboració amb l’AMB per evitar aglomeracions

L’Ajuntament també treballa amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per instal·lar mecanismes de mesurament de l’aforament de la platja, de tal forma que es pugui conèixer en tot moment el grau d’ocupació i es puguin evitar aglomeracions.

Reducció de les places d’aparcament

En aquest sentit, també s’ha reduït l’aforament de l’aparcament a la platja per evitar aglomeracions.

Com en anys anteriors, a través dels panells informatius situats en els accessos a la platja, així com a la portada d'aquest web, s’informa en temps real de l’estat de l’aparcament a la platja. En el cas que s’omplís tot l’aforament, la Policia Local procedirà al tancament dels accessos als vehicles particulars.

Aquesta mesura permetrà limitar l’aforament de la platja i garantir, d’aquesta manera, que es respecta la distància de seguretat necessària. Per això, l’Ajuntament recomana prioritzar anar a la platja amb transport públic, a peu o en bicicleta.

A més, la mesura permetrà estalviar els diners que el consistori ha d’abonar a Aena en concepte de lloguer d’aquest espai durant el temps que romangui tancat.

Distintius de resident per a l’aparcament

L'empresa municipal Prat Espais ha enviat gratuïtament el distintiu de resident perquè els vehicles residents al Prat l'enganxin al parabrisa per poder aparcar gratuïtament al litoral.

Han rebut el distintiu les persones empadronades a la nostra ciutat que siguin titulars d’un turisme que tributi a l’Ajuntament del Prat per l'impost de vehicles (IVTM) i es trobin al corrent de pagament. 

Per facilitar les gestions, Prat Espais té operatiu el telèfon 931 595 236 per a informació i consultes relacionades amb el distintiu de zona verda. També s'hi pot contactar mitjançant correu electrònic a info@pratespais.com.

Reforç del transport públic

Cal prioritzar l’accés a la platja a peu, en bicicleta o en transport públic. Així, des del 8 de juny, l’autobús PR3 arriba a la platja, amb una freqüència de pas de 20 minuts tots els dies de la setmana. A més, a partir del dissabte dia 13 de juny se li afegirà la línia d’autobús Platja Exprés, que passarà cada 30 minuts tots els dissabtes i festius. Al final d'aquesta notícia trobareu l'enllaç a un document (format pdf.) amb informació gràfica sobre recorreguts i horaris d'aquestes dues línies d'autobús.

Guinguetes

L’Ajuntament del Prat ha donat facilitat econòmiques i logístiques perquè les 4 guinguetes de la platja puguin obrir la segona quinzena de juny. Així mateix, les guinguetes disposaran del doble d’espai per poder mantenir el nombre de taules instal·lades i alhora preservar la distància de seguretat.

Com a la resta de bars i restaurants, a les terrasses de les guinguetes caldrà garantir aquesta distància de 2 metres de seguretat entre elles i, en un inici, es permetran grups de fins a un màxim de 10 persones.

Servei de salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme s’activarà el dissabte 13 de juny.

Indicacions per gaudir de la platja amb seguretat

Document (pdf - 1151181 bytes)

PR3 i Platja Exprés: horaris i recorreguts

Document (pdf - 554841 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...