Esteu aquí

Recomanacions per a la desescalada a les comunitats veïnals

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat respon a les principals preguntes

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat treballa activament en l’atenció a les comunitats veïnals i posa a disposició de la ciutadania algunes recomanacions per les properes fases de desescalada gradual que s’està produint en aquests moments, amb l’entrada en vigor de la Fase 1, i que continuarà amb la resta de fases durant les properes setmanes.

A continuació trobareu respostes a les preguntes més recurrents, com per exemple: Quines precaucions cal mantenir? Quines decisions pot prendre la comunitat? On s’han de dirigir la ciutadania si tenen dubtes?

Quines precaucions cal mantenir?

L’emergència sanitària continua existint i, per tant, cal seguir sent responsables, amb nosaltres mateixes i amb la resta de persones, perquè ens cuidem per cuidar. La normativa actual, amb la Fase 1, ens indica el següent:

1. Cal mantenir les mesures de prevenció recomanades

 • Preservar la distància de seguretat de 1,5 – 2 metres amb les persones
 • Fer rentat de mans freqüent, amb aigua i sabó durant 30 segons i complementar aquesta higiene amb gel hidroalcohòlic
 • Ventilar sovint els espais
 • Netejar acuradament les zones comunes (sobretot els botons de l’ascensor, interruptors, la porta d’entrada...), rentant-se les mans seguidament amb gel hidroalcohòlic
 • Tenir cura de no deixar brossa, objectes ni materials en espais comuns
 • Utilitzar l’ascensor de la comunitat de forma individual, sense coincidir amb altres persones, per poder mantenir la distància de seguretat

2. És important seguir els horaris establerts per sortir a passejar o fer esport segons l’edat. 

3. Es poden fer trobades de màxim 10 persones, a l’aire lliure, a les terrasses d’establiments de restauració, al domicili o als espais comuns de l’edifici, mantenint la distància de seguretat de 1,5-2 metres i, en cas que no sigui possible, amb el reforç d’altres mesures de prevenció com el rentat freqüent de mans.

 • Cal evitar el contacte amb elements comuns, com baranes, bancs...
 • És recomanable evitar visitar les persones vulnerables (majors de 70 anys, persones amb malalties cròniques...)
 • No poden participar de les trobades les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19, o les que hi convisquin o en tinguin contacte estret, així com persones que la seva condició clínica no ho permeti.

4. Llençar tovalloletes al wàter genera problemes als baixants comunitaris i, a més, un greu impacte mediambiental. Tenir una paperera a prop facilita tenir cura de la comunitat i del medi ambient.

5. Sabíeu que les restes de farina o d’altres aliments i oli llençades a l’aigüera també poden ocasionar problemes als baixants comunitaris i contaminar?  És molt recomanable tenir cura de llençar-les a la paperera.

6. És positiu mantenir el contacte telefònic amb el veïnat, saber com estan, que se sentin acompanyats. 

Quines decisions pot prendre la comunitat?

 • Les reunions de persones propietàries o de veïnat encara no poden ser presencials, però sí que es poden convocar i dur a terme de forma telemàtica i els acords seran vàlids. Tanmateix, és recomanable tenir present com podran accedir-hi les persones que no tenen accés a recursos tecnològics.
 • Totes les obres, siguin a l'interior dels habitatges o als espais comuns, es podran realitzar si s'adopten les mesures de seguretat i higiene de general compliment.

On ens hem d'adreçar si tenim dubtes?

Podeu contactar amb el Servei de Bon Veïnatge i Convivència a través del correu electrònic convivencia@elprat.cat:
- Si teniu dubtes sobre la normativa durant la desescalada. Es respondrà a la consulta o se us dirigirà al servei que sigui més convenient. 
- Si teniu consultes sobre aspectes organitzatius o de convivència a la comunitat.

 

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència ha contactat amb totes les comunitats veïnals que s’han atès durant l’any i mig des que es va crear el servei i s’ha detectat molta solidaritat i acompanyament veïnal. La ciutadania pratenca és per tant una comunitat responsable, propera i empàtica amb les persones del seu voltant.
 

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...