Esteu aquí

Els serveis de Protecció Civil municipals es mobilitzen per a l’obtenció de material sanitari

Els serveis de Protecció Civil municipals han creat una plataforma logística de material de seguretat a partir de compres i donacions. L’objectiu és proveir del material necessari al personal municipal de serveis essencials que treballa de forma presencial. També s'està contribuint a ampliar la dotació d'aquests materials entre centres sanitaris i residencials que no són de competència municipal, gràcies a la solidaritat social i ciutadana.

Donació de material sanitari a l'Hospital de Bellvitge

Donació de material sanitari a l'Hospital de Bellvitge.

diumenge, 12 abril, 2020 - 11:30

En el context de la crisi del coronavirus, l’Ajuntament del Prat ha posat en marxa diverses mesures urgents per afrontar l’emergència sanitària. Els serveis de Protecció Civil municipals s’han mobilitzat també per a l’obtenció de material sanitari destinat al personal que desenvolupa serveis essencials de forma presencial durant aquests dies. 

Les mesures urgents front a l’emergència sanitària són una de les línies d’acció prioritàries per a l’Ajuntament des de l’inici de la crisi del coronavirus, juntament amb d’altres que corresponen a àmbits diversos. Precisament aquest passat dimecres, 8 d’abril, el govern municipal va presentar al ple, realitzat amb el suport de mitjans telemàtics, un informe de balanç de les accions d’urgència adoptades entre el 16 de març i el 2 d’abril. Entre aquestes mesures, també figuren accions de suport social als col·lectius vulnerables, d’adequació de diversos serveis municipals al format telemàtic i una moratòria fiscal per allargar el termini de pagament d’impostos i taxes municipals i d’altres accions de protecció del teixit productiu local.

Quant a l’emergència sanitària, cal recordar que Protecció Civil de l’Ajuntament és l’encarregada de la coordinació tècnica dels diferents serveis municipals implicats en la gestió de l’emergència. També s’ocupa de la supervisió i implementació de les directrius i plans d’emergència de la Generalitat de Catalunya a la ciutat. En el cas de la crisi del coronavirus, s’ha activitat en diferents fases el pla PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya).

A més de seguir les directrius de la Generalitat, al Prat també es va activar el Pla Bàsic d’Emergències Municipals, per un decret d’alcaldia el passat 12 de març. Tres dies després, el govern decretava l’estat d’alarma a tot l’Estat i un ban de l’alcalde regulava el confinament de la població.

Des de l’inici d’aquesta emergencia sanitària, els serveis de Protecció Civil municicipals han creat una plataforma logística de material sanitari i de seguretat a partir de compres i donacions. L’objectiu és proveir del material necessari al personal de serveis com la Policia local, els Serveis Socials i d’atenció domiciliària, Manteniment i Serveis o atenció al públic. A més de garantir la protecció del personal de l'Ajuntament, també s'està contribuint a ampliar la dotació d'aquests materials entre centres sanitaris i residencials que no són de competència municipal, gràcies a la solidaritat social i ciutadana. 

A mode preventiu, també cal destacar el tancament de diferents equipaments públics on s’ha detectat algun cas positiu de coronavirus (Escola Oficial d’Idiomes, Escola Bernat Metge i edifici municipal del carrer Major 2-4).

La policia local centra els seus esforços en fer complir el confinament

Pel que fa a la policia local, la seva acció s’ha focalitzat en evitar l’incompliment de l’ordre de confinament de la població (fins al 2 d’abril s’havien posat més de 395 denúncies), així com a controlar l’activitat dels establiments públics per detectar posibles incompliments (en el mateix període, s’han posat 6 denúncies). També està controlant el trànsit rodat de vehicles amb la mateixa finalitat i coordinant-se amb els Mossos d’Esquadra diàriament amb aquesta finalitat.

Donacions de material sanitari a centres hospitalaris i residencials

Des dels serveis de Salut Pública i Consum, també s’està en contacte permanent amb el Servei Català de la Salut i l’ICS (Institut Català de la Salut). Cal destacar que s’han cedit tres vehicles de la flota municipal als serveis sanitaris d’atenció domiciliària.

D’altra banda, l’Ajuntament ha coordinat l’entrega de 40 llits, cedits per hotels del Prat, de mobiliari i de material sanitari a l’Hospital de Bellvitge, per a la seva atenció de persones afectades per coronavirus, entre d’altres actuacions. Així mateix, s’han fet donacions de material sanitari i d’autoprotecció a diverses residències municipals.

Cal destacar que per a la recopilació de material sanitari i d’autoprotecció l’Ajuntament està comptant amb la col·laboració i donacions d’entitats, empreses  i ciutadans i ciutadans del Prat, a qui el consistori vol agrair el seu compromís i solidaritat.

Totes les persones interessades en cedir material d’aquest tipus s’han de posar en contacte  amb els serveis municipals de Ciutadania (a través dels mails voluntariat@elprat.cat o entitats@elprat.cat; d'aquest formulari o a través del telèfon 93 379 00 50).

Reforç de la neteja de la ciutat

En matèria de manteniment i serveis urbans, s’ha posat plans de contingència tant de neteja viària com de recollida de residus. S’ha reforçat la neteja amb productes desinfectants en el torn de nit als carrers i principals punts utilitzats per la ciutadania, al voltant de supermercats, CAP, farmàcies, residències de gent gran i el Punt solidari. També es manté la neteja amb aigua potable (clorada) de l’exterior de contenidors, així com els baldeigs puntuals en torn de dia, entre d’altres mesures.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 novembre, 2021 - 12:00

2 grups bombolla escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...

divendres, 1 octubre, 2021 - 09:00

L'Hospital de Bellvitge amplia l'horari de visites en àrees no covid

Els pacients no ingressats per covid podran rebre visites d’un acompanyant...