Esteu aquí

La Policia local interposa més d’un miler de denúncies per incompliment del confinament al Prat

L’Ajuntament agraeix el respecte de les condicions de confinament a la majoria de pratencs i pratenques i fa una crida a mantenir la prudència i la responsabilitat

Control policia (arxiu)

Imatge d'arxiu

dijous, 7 maig, 2020 - 13:30

Respectar les condicions del confinament és una qüestió fonamental per preservar la salut pública. La majoria de pratencs i pratenques l’han respectat, actuant amb responsabilitat, per la qual cosa l’Ajuntament del Prat vol reiterar el seu agraïment i la seva crida a tothom a seguir mantenint la prudència, tot mantenint les mesures de seguretat sanitària: mantenir la distància de seguretat de dos metres entre persones, i portar mascaretes quan, per exemple, es va a comprar.

Ara bé, hi ha una minoria de persones que han incomplert aquestes condicions, per la qual cosa la Policia local ja ha interposat un total de 1.056 denúncies des de l’inici del confinament a mitjans de març fins al passat dimarts 5 de maig.

Durant aquesta situació d’emergència, la tasca de la Policia local se centra en quatre línies d’actuació: fer prevenció general, patrulllant intensivament els carrers per detectar persones que deambulen sense complir les restriccions imposades; supervisar l’activitat dels establiments públics per detectar possibles incompliments; controlar el trànsit rodat de vehicles per verificar l’efectiu compliment de les prohibicions a la xarxa viària; i els controls conjunts programats diàriament entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local i que es fan principalment a vies arterials de la ciutat.

Vetllar pel compliment del confinament i també dels desconfinaments parcials que s’han posat en marxa darrerament (per a famílies amb fills i filles o per a persones que volen practicar exercici) en condicions i horaris delimitats és una de les línies d’actuació de l’Ajuntament front a l’emergència, juntament amb la resposta sanitària, el suport social als col·lectius vulnerables, l’adequació de serveis al format telemàtic o l’ajuda al comerç, a les pime i al teixit productiu per minimitzar l’impacte de la crisi sobre la seva activitat i sobre els llocs de treball.

La policia local segueix a disposició de la ciutadania, que hi pot contactar a través del 93 478 72 72.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 25 setembre, 2020 - 14:15

El Centre Cívic Jardins de la Pau acull un espai per fer PCR a contactes de positius de COVID-19

L'Ajuntament del Prat ha cedit al Departament de Salut de la Generalitat una...

divendres, 25 setembre, 2020 - 12:45

Alerta per fortes ventades a tot Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta per fortes ventades durant tot el dia d'avui i demà a tot Catalunya. El vent podria superar els 72 km/h però sobre tot a cotes a...

dijous, 24 setembre, 2020 - 08:30

“S’ha de tornar a l’escola formadora i al mateix temps acollidora”

Entrevista a Joana Cabré, pediatra al CAP Doctor Pujol i Capsada del Prat