Esteu aquí

Suport d’orientació acadèmica a famílies i joves que finalitzen l’ESO i el batxillerat

El servei s'ofereix en un moment clau del procés final de reflexió i tria d’estudis per al curs vinent

dimecres, 29 abril, 2020 - 08:45

Amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat dels processos formatius i la reducció de l’abandonament prematur dels estudis postobligatoris, l’Ajuntament del Prat ofereix suport als centres educatius i a la ciutadania per a millorar l’orientació acadèmica i professional de l’alumnat. Es tracta d’una acció coordinada entre els Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat en el marc de treball de la Xarxa d’Orientació del Prat. 

Durant aquests dies tant els centres educatius com l’Ajuntament están reformulant la seva activitat i els seus projectes educatius durant el confinament per desenvolupar-los de manera alternativa, via online, en el marc del programa PRATfamílies

En materia d’orientació acadèmica, ara que s’acosta el moment clau del procés final de reflexió i tria d’estudis per al curs vinent, l’Ajuntament posa a disposició de les famílies i joves els següents materials i recursos: 

1. Guia d’orientació acadèmica i professional: adreçada a joves amb ganes de conèixer les opcions per seguir estudiant després dels 16 anys i passar a l'etapa d'educació postobligatòria.

2. Assessoria d'Orientació Acadèmica i Professional: per tal de donar suport i orientació acadèmica a l'alumnat de cursos finals d'ESO, batxillerat etc.,  en el seu procés de tria d'estudis a cursar el proper curs. El servei continua funcionant. Les consultes es faran via telefònica amb suport de whatsapp o correu electrònic. Cal demanar hora al telf. 934785077.

3. Vídeo Orienta’t des de casa - com decidir: amb el suport de DEP Institut, es presta Assessoria d’Orientació Acadèmica i Professional.

4. Directe a Instagram, al perfil de @ElPratEducacio
Sota el títol “No sap què fer! Com podem ajudar els nostres fills i filles?", el 5 de maig a les 18 h,  tindrà lloc aquesta conversa amb Núria Grases, professora d’ESO i batxillerat, per treballar el moment vital que viuen les persones joves a l’hora d’escollir el seu itinerari formatiu. Compartirem les emocions presents i eines i recursos que com a pares i mares podem utilitzar per acompanyar-los.  La sessió compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

5. Directe a Instagram, al perfil de @ElPratEducacio
Sota el títol "I després de l’ESO, què? El paper de les famílies en l’orientació",  el 7 de maig a les 18 h, tindrà lloc aquesta conversa amb Cristina Caldas, orientadora acadèmica, per donar a conèixer tots els itineraris possibles un cop acabats (amb títol o sense) els estudis d’ESO així com informació pràctica relacionada amb la preinscripció i l’elecció d’estudis. 

Per seguir els directes a Instagram s'ha posat a disposició de les famílies i joves del Prat el número de whatsapp 686377349 per enviar dubtes i comentaris, que es faran arribar a les ponents abans de les sessions, tot i que que durant les converses també es podran plantejar.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre