Esteu aquí

La UME desinfecta la residència de gent gran Onze de Setembre

Així ho va demanar la direcció del centre i ho va traslladar l'Ajuntament a la delegació del Govern espanyol a Catalunya

Dotacions de la UME davant de la residència Onze de Setembre.

dijous, 9 abril, 2020 - 14:30

Diversos efectius de la UME (Unidad Militar de Emergencias) han desinfectat aquest dijous al migdia la residència de gent gran Onze de Setembre de la nostra ciutat, depenent de la Generalitat.

La UME ha respost així a la carta que fa uns dies l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va adreçar a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, traslladant la demanda d'ajuda de la direcció del centre per tal de fer aquesta desinfecció.

La direcció va fer aquesta petició després que es constatessin diversos positius per coronavirus entre les persones internes al centre i el personal que hi treballa.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament està en contacte permanent amb la direcció de la residència des de l'inici de la pandèmia i, davant de la manca de resposta de la Generalitat, ha donat material de protecció per al personal que hi treballa, com dona també material a altres residències de gent gran i de persones amb discapacitat, l’hospital de Bellvitge i els CAP de la ciutat.

El consistori també ha col·laborat amb la residència Onze de Setembre per trobar professionals que es puguin incorporar a treballar a la residència.

Plantilla reforçada

En aquest sentit, aquesta setmana la gerència del centre ha informat al consistori que ha aconseguit suplir el personal gerocultor i que ara compleix el barem recomanat en aquest àmbit. Així mateix, s’ha reincorporat la metgessa del centre, un cop recuperada de la seva baixa, i s’ha confirmat que no és portadora del virus mitjançant un test.

Pel que fa al personal d’infermeria, aquest dijous s’ha incorporat a la plantilla una estudiant de quart curs de la carrera i el servei d’atenció primària del Prat destinarà hores d’infermeria al centre, de tal forma que es pugui recuperar també en aquest àmbit el nivell de personal recomanat.

El material sanitari necessari, garantit aquesta setmana

Pel que fa al material sanitari, l’Ajuntament va subministrar equipaments de protecció individuals per cobrir les necessitats d’aquesta setmana i, al final de la mateixa, els serveis municipals de Protecció Civil tornaran a avaluar les necessitats del centre i proporcionar-los material.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...

dimarts, 17 maig, 2022 - 14:15

Trobada comunitària per potenciar el projecte Antenes

Antenes és un projecte comunitari amb l’objectiu de combatre la solitud no...