Esteu aquí

Comença una edició ben diferent del Maig Cooperatiu, el mes de l’economia social i cooperativa

Aquesta cinquena edició permetrà mantenir de manera online tot un seguit d’accions de visibilització del cooperativisme i l’economia social

dimarts, 5 maig, 2020 - 11:15

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, les entitats d’economia social i les cooperatives del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat han hagut de reaccionar a la crisi sanitària reprogramant on line tot un seguit d’accions de visibilització del cooperativisme i l’economia social que ja estaven programats presencialment.

Aquesta cinquena edició del Maig Cooperatiu permetrà, però, mantenir un bon nivell d’activitats, que s’inicien demà dimarts, dia 5 amb una formació per a persones autònomes per analitzar la seva situació i la legislació nova que s’ha conegut les darreres setmanes per mitigar els efectes de la crisi sobre aquest col·lectiu. El proper dia 12 es farà una altra formació on line, aquesta sobre efectivitat professional. Aquestes dues formacions son gratuïtes i la seva inscripció és oberta. Només cal escriure correu a economiasocial@elprat.cat

La Cooperativa Obrera de Viviendas organitza dues converses, que es podran seguir a internet, els propers dies 13 i 15 de maig, a les 10 del matí. Dolors Camats i Carlos Fernandez entrevistaran dos arquitectes, Xavier Monteys i Carles Casajoana, respectivament, per parlar sobre habitatge i ètica de la construcció.

Al Coworking Uikú, el dia 19 es farà una conversa entre Rubén Bagüés i Manel Lopez Wright per conèixer el projecte de l’empresa Almaran i la seva activitat social, com ara el projecte “Plaers del Prat”.

El Cercle sud de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat organitza la projecció on line d’una pel·lícula de producció pròpia sobre l’economia social i solidària a la comarca, “De l’economia a l’econonostra” Aquest film fa un viatge des dels inicis del cooperativisme a la comarca del Baix Llobregat, al ressorgiment d'iniciatives d'economia social i solidària, serà el dia 21 a les 18 hores. I la setmana següent, el dia 29, podrem assistir a una taula rodona a internet per parlar de cooperativisme i persones migrades amb diversos ponents i convidats.

La habitual jornada sobre cooperativisme que s’organitza al Centre de Promoció Econòmica i que aquest any es dedica a la creació cultural, es farà la última setmana de maig, amb el nom de “Cultura en quarantena i cultura cooperativa” i hi haurà dues xerrada amb David Vidal Castell i Irene Jaume.

Els links de cada activitat s’aniran comunicant els dies anteriors a l’activitat, per tal de poder-se adaptar a la situació de cada moment amb el màxim de qualitat possible. Al web www.elprat.cat hi haurà tots els enllaços.

Programa del Maig Cooperatiu (pdf - 275941 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...

dimarts, 21 juliol, 2020 - 10:15

Bars i restaurants han de reduir l'aforament a la meitat a l'interior i guardar dos metres entre taules a les terrasses

L'alcalde Lluís Mijoler es reunirà aquest dijous amb els i les restauradores...

dijous, 18 juny, 2020 - 09:15

L'Ajuntament ofereix subvencions directes al comerç local per aixecar la persiana

El període per demanar els ajuts va del 18 de juny al 21 de juliol i caldrà...