Esteu aquí

Noves convocatòries d'ajuts públics per al pagament del lloguer

Aquest dimarts arrenca el període per demanar ajuts per casos de vulnerabilitat sobrevinguda a causa de la COVID-19. L'empresa municipal Prat Espais informa i assessora a les persones interessades i les acompanya en la tramitació dels ajuts

dilluns, 18 maig, 2020 - 13:45

A partir de dimarts 19 de maig i fins a la primera setmana de juny s’obren diverses convocatòries d’ajuts al pagament del lloguer per part de tres administracions públiques: Estat espanyol, Generalitat de Catalunya i Ajuntament del Prat. El primer període que s’obrirà serà el dels ajuts a llars que pateixen una situació de vulnarabilitat sobrevinguda a causa de la crisi de la covid-19.

Els ajuts es podran tramitar telemàticament i/o presencialment, sempre demanant cita prèvia per telèfon o correu, a les oficines de l'empresa municipal d'habitatge, Prat Espais. Per saber si us podeu acollir a alguna d'aquestes convocatòries o si voleu demanar cita, poseu-vos en contacte amb Prat Espais al tel. 933 705 054 o al correu electrònic habitatge@pratespais.com

Aquestes són les convocatòries d'ajuts previstes:

Ajuts de l’Estat. Periode de sol·licituds: del 19 de maig al 30 de setembre.

​Aquests ajuts de l’Estat, gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  són per al lloguer de l’habitatge habitual i volen contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19. Podeu tramitar la sol·licitud en aquest enllaç.

Les persones destinatàries són aquelles afectades per una situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de l’epidèmia: haver passat a l’atur, estar en un ERTO, patir una reducció de la jornada laboral  o altres circumstàncies anàlogues.

Requisits per accedir als ajuts: ingressos màxims de la llar de 3 vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples), incrementats per persones a càrrec. Import màxim de lloguer de 900 euros al mes.

Import de l’ajut: fins a 750 euros al mes. Únicament pels mesos d’abril a setembre, ambdós inclosos. Ajut màxim de 5.400 € per impagaments de lloguers, subministraments o amortització de microcrèdits COVID-19.

Ajuts de la Generalitat. Període de sol·licituds: del 25 de maig al 3 de juliol.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya convoca ajuts al lloguer per a dos col·lectius diferents:

1.- Per a llogaters/es amb ingressos limitats (entre 0,6 i 2,8 vegades l’IRSC –Indicador de Renda de Suficiència - i un import màxim de lloguer de 750 €. L’import de l’ajut és fins a 200 € mensuals i entre un 20 i un 40 % de la renda de lloguer.

2.- Per a llogaters/es que hagin sol·licitat l’any 2019 l’ajut al lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i que aquest any tinguin 65 anys o més. Requisits: ingressos fins a 2,8 vegades l’IRSC i un import màxim de lloguer de 750 €. Import de l’ajut: fins a 200 € mensuals i entre un 20 i un 40 % de la renda de lloguer.

Ajuts complementaris de l’Ajuntament del Prat. Període de sol·licituds: del 8 de juny al 20 de juliol.

Hi ha moltes persones del Prat necessitades que han demanat els ajuts al lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya però que no els han obtingut per diversos motius: complien els requisits però la Generalitat no tenia prou pressupost, o bé no complien els requisits però acrediten una situació de gran vulnerabilitat.

Per a aquests casos, l’Ajuntament del Prat ha establert uns ajuts complementaris, de fins a 200 € mensuals, i entre un 20 i un 40 % de la renda de lloguer.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 novembre, 2021 - 12:00

2 grups bombolla escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...

divendres, 1 octubre, 2021 - 09:00

L'Hospital de Bellvitge amplia l'horari de visites en àrees no covid

Els pacients no ingressats per covid podran rebre visites d’un acompanyant...