Esteu aquí

Paraula de Dones, ¡te alabamos, señora!

El passat 7 de març la sala de La Capsa es va tornar a omplir per celebrar, un cop més, el Paraula de Dones

dimarts, 31 març, 2020 - 11:45

El passat dissabte 7 de març va ser un d’aquells dies tan esperats per la ciutadania del Prat: el Paraula de Dones tornava a l’escenari de La Capsa un any més. Aquesta data ja és una habitual dins de la programació de la ciutat i així es va fer notar, exhaurint-se les entrades una setmana abans.

L’espectacle és el dia en què el públic gaudeix del resultat final de tot un procés, i és que el Paraula de Dones no només és una data. Són mesos, dies, hores, esforç, compromís i molta il·lusió per part d’un grup de dones immerses en un procés de creació col·lectiva. El grup motor d’enguany es va crear a partir d’una convocatòria oberta i l’han format 19 dones d’edats i inquietuds molt diferents però amb un objectiu comú: crear, aprendre, passar-s’ho bé, crear vincles i reivindicar la pràctica i el talent en femení.

Durant tres mesos, ens ha acompanyat l’Alba Careta (Alba Careta Group; Balkan Paradise Orchestra) a la direcció musical i hem comptat amb el suport i acompanyament dramatúrgic de Martha Luisa Hernández Cadenas (teatròloga, poeta i performer cubana), Cristina Celada (de la companyia El Pollo Campero, comidas para llevar) i Maria Donoso (Teatre l’Artesà).

Tot aquest treball es va veure reflectit a l’escenari de La Capsa el dissabte passat, amb un públic que amb el teló tancat ja sabia que venia a gaudir de la màgia del Paraula de Dones. Com ja ens tenen acostumats any rere any, van sortir a l’escenari inundant tota la sala de l’energia i les ganes d’actuar que s’havien generat des del primer dia que es van trobar.

L’espectacle va ocupar l’espai d’un bar, el Bar del Paraula de Dones, com a espai de trobada amb música en directe, karaoke i un micro obert. A dalt de l’escenari vam poder veure un concert de 15 cançons en el què les formacions musicals anaven variant i convergint així com les interaccions de les dones a l’espai de barra del bar: elles mateixes s’anaven presentant, mantenien breus diàlegs, brindaven o es dirigien al públic de la sala. I és així com vam poder conèixer una mica més qui hi havia darrere del Paraula de Dones d’enguany.

L’execució musical, l’atreviment de la dramatúrgia i tot l’escenari ocupat per 19 dones van aconseguir fer que la culminació d’aquest procés fos molt gratificant pel públic i per elles mateixes, amb un toc de reivindicació i protesta, acompanyat sempre d’un esperit festiu al crit de: ¡Paraula de Dones, te alabamos señora!

Paraula de Dones 2020 07/03/2020

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 28 juliol, 2020 - 12:00

La presentació del "Paraules a la Fresca" dona per finalitzat el procés de creació amb l'artista David Espinosa

Enguany, la proposta creada amb les companyies teatrals en residència al...
Piscina CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 27 juliol, 2020 - 12:00

L'Ajuntament retornarà les quotes del període que els centres esportius estiguin tancats

Els equipaments segueixen tancats, a l'espera que la Generalitat resolgui les...

dilluns, 27 juliol, 2020 - 10:00

“Res no es pot amagar”, obra guanyadora del 10è Premi Literari Delta, disponible en format EPUB

Retrat històric del rol de les dones abans, durant i després de la Guerra Civil