L'Entorn d'Aprenentatge mestres de música neix el curs 2015-2016 com espai per compartir i intercanviar projectes entre professionals de l'àrea de música de primària dels diferents centres educatius d'educatius del Prat amb professionals de L'Escola d'Arts en Viu.

EA Xarxa d’especialistes de música del Prat

Els ENTORNS D’APRENENTATGE són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es  desenvolupen en relació als projectes de Programa Interseccions. Són espais de coordinació i cocreació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, Ampes/ afes, entitats culturals i socials. És un espai per impulsar un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat del Llobregat.

Objectius

  • Conformar un espai de trobada, formació i coordinació entre els especialistes de música del Prat
  • Compartir i intercanviar projectes i experiències educatives entre centres
  • Enriquir el potencial educatiu de cada centre amb les aportacions col·lectives per avançar en la millora dels projectes propis de cada centre
  • Desenvolupar de manera coral, participativa i creativa un eix comú de projecte compartit a la ciutat del Prat, a través de la Cantata de l’alumnat de 6è

Desenvolupament

Aquest entorn és un espai per compartir i intercanviar projectes entre professionals de l’àrea de música de primària de diferents centres, amb la voluntat de fomentar el treball en xarxa, la formació i l’aprenentatge entre professionals i el desenvolupament d’estratègies i projectes conjunts a la ciutat. Es realitza tots els dimecres des de l'octubre de 2019 fins a juny de 2020. 

  • Desenvolupament i creació compartida d’un espectacle musical
  • Transversalitat dels continguts derivats de l’espectacle i treball per projecte
  • Tractament de la creativitat des de la didàctica de l’ensenyament musical
  • Didàctica de conjunts instrumentals a l’escola
  • Noves tecnologies aplicades a l’E/A

Comunitats participants

Hi participen els professionals de música dels centres educatius l’escola Bernat Metge, l’escola Charles Darwin, l’escola Galileo Galilei, l’escola Jacint Verdaguer, l’escola Jaume Balmes, l’escola Joan Maragall, l’escola Ramon Llull, l’escola Josep Tarradellas, l’escola Sant Jaume, l’escola del Parc, l’escola Can Rigol, Col·legi Nostra Senyora del Mar – Garcia Lorca, La Seda de Barcelona, l’Escola Mare de Déu del Carme, l’institut escola Pepa Colomer, l’institut escola del Prat i L’Escola d’Arts en Viu.

 

 

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS