Democratitzar la pràctica artística amb projectes de música, teatre, dansa i arts visuals on les persones en son protagonistes. Les arts eixamplen la vivència d’un mateix i del món que ens envolta potenciant una mirada crítica i creativa per créixer individual i col·lectivament amb accions transformadores que fomenten la diversitat, la cooperació i la innovació educativa i cultural.

Arts en Viu

Interseccions_Entrecordes_Pepa-Colomer_20-21.jpg

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda o d’arrels populars partint del gaudi i l’experiència de tocar. Iniciat el curs 2014-15, es desenvolupa gràcies al treball col·laboratiu entre docents de L’Escola d’Arts en Viu i les mestres de música de les 3 escoles (Jacint Verdaguer, Sant Jaume i Joan Maragall) i 1 institut escola (Pepa Colomer) que hi participen. 

> Consulta el projecte Entreinstruments del curs 2022-23!

20210519_Interseccions_PR.TTR.BALM_Teatre-a-l'aula

El projecte Teatre treballa l’expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius gràcies a l’acompanyament de L’Escola d’Arts en Viu, tot generant un espai d’aprenentatge on es potencia la creativitat, el treball en grup i el pensament crític. Iniciat el curs 2016-17, el projecte té associat l’entorn d’aprenentatge de teatre i es realitza en col·laboració amb 3 escoles (Joan Maragall, H. Josep Tarradellas i Jaume Balmes) i 1 institut-escola (El Prat).

> Consulta el projecte de teatre del curs 2022-23!

De la mà de L’Escola d’Arts en Viu i els i les docents del centre educatiu, el projecte de dansa treballa la relació entre la música i el moviment de manera creativa i en grup. Alhora l’alumnat pren consciència d’aspectes relatius a la col·locació del cos i la relació amb l’espai des del diàleg i el respecte amb els companys i les companyes. Iniciat el curs 2017-2018, el projecte es realitza a 2 escoles (escola H. Josep Tarradellas i escola d'educació especial Can Rigol).

> Consulta el projecte de dansa del curs 2022-23!

Projecte en xarxa que involucra l’alumnat de sisè de primària de tots els centres educatius de la ciutat en una experiència musical col·lectiva. De la mà de L’Escola d’Arts en Viu es treballa amb docents i alumnes compartint el resultat en una mostra final on participen famílies i ciutadania. Neix el curs 2001-02 com a projecte de ciutat, es deplega dintre d'Interseccions des del curs 2016-17.

> Consulta el projecte Cantata del curs 2022-23!

Projecte que treballa l'experimentació i la creació amb les arts en viu amb l'alumnat del primer cicle d'ESO. Amb l'acompanyament de L'Escola d'Arts en Viu i els equips docents dels 2 instituts implicats, l'alumnat jove treballa la música i el teatre de forma transdisciplinar i en grup per tal que l'art esdevingui una eina per l'expressió i la creació des de les pròpies vivències, pensaments i emocions. Iniciat el curs 2019-20, el projecte es desplega a l'institut Baldiri Guilera i a l'institut escola Pepa Colomer. 

> Consulta el projecte d'arts en viu a la secundària del curs 2022-23!

Camins Vius és un projecte del Teatre L’Artesà que crea espais d’intercanvi i col·laboració entre els artistes que treballen amb el teatre i la comunitat educativa del Prat. La diferents propostes artístiques passen per veure, tocar, experimentar, posar cos i reflexionar entorn les Arts en Viu. Es tracta de fer del teatre un lloc de trobada en el qual artistes, mestres i alumnes puguin posar en joc interessos i fites comunes i d’aquesta manera construir juntes pràctiques pedagògiques cada vegada més còmplices. El projecte s'adreça a tot l'alumnat i professorat, de totes les etapes, dels centres educatius públics del Prat.

Arts Visuals

Els projectes d’Arts Visuals conceben l’art com a eina transformadora. Potenciant la mirada crítica de l’alumnat s’impulsa la reflexió col·lectiva a partir de processos artístics. Les propostes de cada centre educatiu es dissenyen conjuntament entre docents i L’Escola d’Arts Visuals del Prat, i es connecten al teixit social de la ciutat. Iniciat el curs 2017-18, el projecte té es realitza en col·laboració amb 1 escola (Ramon Llull) , 1 escola d’educació especial (Can Rigol) i 1 institut-escola (Pepa Colomer).

> Consulta el projecte d'arts visuals del curs 2022-23!

En anteriors edicions, el projecte d’arts visuals s’ha realitzat en altres centres educatius: a l’escola Jaume Balmes (del curs 2017-18 fins el curs 2019-20) i a l’institut Baldiri Guilera (del curs 2017-18 fins el curs 2020-21).

El projecte passejada fotogràfica sorgeix de la col·laboració entre el Centre Cívic Jardins de la Pau i les escoles Jacint Verdaguer i Bernat Metge, en el qual l’alumnat de 4t i 5è de primària aprèn conceptes bàsics sobre fotografia alhora que dissenya la seva pròpia exposició fotogràfica.  Iniciat el curs 2021-22, els objectius del projecte són promoure la creativitat a través de la fotografia; donar a conèixer la fotografia com a eina per explorar l'entorn i relacionar-se amb allò que ens envolta; i acostar el llenguatge fotogràfic com a eina d'expressió artística per comunicar idees i punts de vista.  El projecte compta amb la participació de persones usuàries de les passejades fotogràfiques del Centre Cívic, i membres de l'Agrupació Fotogràfica Prat.

> Consulta el projecte passejades fotogràfiques del curs 2023-24!

Totes les accions

NOVA CERCA

Projecte Fotografia

Projecte col·laboratiu entre el Centre Cívic Jardins de la Pau i l’Escola Jacint Verdaguer en el qual l’alumnat de 5è...

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Entorn d'aprenentatge Cos i moviment

Espai formatiu dedicat al cos i al moviment que aplega docents de les escoles bressols municipal del Prat per tal de...

Projecte de teatre

Treball de l'expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius amb l'...

Projecte de dansa

Pràctica grupal i creativa de la dansa d’infants i joves de diferents centres educatius amb l’acompanyament de L...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

Projecte Arts Visuals

Els projectes d'Arts Visuals conceben l'art com a eina transformadora i com un espai de possibilitats...