Generar vincles significatius amb la ciutat. Construir i participar vivencialment en la construcció i posada en valor de la memòria col·lectiva, la recerca històrica i el patrimoni. Mantenir viva la identitat i el patrimoni immaterial del Prat a través de la cultura tradicional i popular. Conèixer i viure la ciutat des d’una mirada comunitària i reflexiva.

Iniciat el curs 2016-17, el projecte Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè els i les joves reflexionin i aportin el seu punt de vista sobre temes de l’actualitat.

Iniciat el curs 2013-14, el projecte Memorables posa en contacte l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del Prat i van ser-ne protagonistes, creant així un vincle intergeneracional que es materialitza en un mapa sonor d’històries que expliquen el passat recent de la ciutat.

Iniciat el curs 2017-18 a partir del laboratori La Nau, el projecte en xarxa Remena La Nau relaciona alumnes de secundària, educació infantil i educació especial amb les entitats de cultura popular i tradicional per tal que, des de la infància, aprenguin de manera participativa la tradició i el present festiu de la ciutat. Pots consultar les diferents edicions realitzades en aquest enllaç.

Impulsats per l'Arxiu Municipal del Prat, aquesta proposta neix en el marc del programa d'IntersECCions amb l'objectiu de posar a l'abast de tota la comunitat educativa del Prat del Llobregat un conjunt d'activitats interrelacionades per acostar-se i conèixer la ciutat, la seva cultura popular i tradicional, i la seva història i patrimoni.
 

Totes les accions

NOVA CERCA

Projecte Memorables a l’Institut Estany de la Ricarda (curs 20-21)

Memorables és un projecte de recuperació de la història oral del Prat iniciat per l’institut Estany de La Ricarda. És...

Projecte Connexions a l’Institut Ribera Baixa (curs 20-21)

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

Projecte Connexions a l’Institut Estany de la Ricarda (curs 20-21)

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

Projecte Connexions a l’Institut Salvador Dalí (curs 20-21)

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

Projecte Connexions a l’Institut Baldiri Guilera (curs 20-21)

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...