Generar vincles significatius amb la ciutat. Construir i participar vivencialment en la construcció i posada en valor de la memòria col·lectiva, la recerca històrica i el patrimoni. Mantenir viva la identitat i el patrimoni immaterial del Prat a través de la cultura tradicional i popular. Conèixer i viure la ciutat des d’una mirada comunitària i reflexiva.

Iniciat el curs 2016-17, el projecte Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat (institut Ribera Baixa, institut Estany de la Ricarda, institut Salvador Dalí i institut Baldiri Guilera) i el Cèntric Espai Cultural perquè els i les joves reflexionin i aportin el seu punt de vista sobre temes de l’actualitat.

> Consulta el projecte Connexions del curs 2023-24!

Iniciat el curs 2013-14, el projecte Memorables posa en contacte l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del Prat i van ser-ne protagonistes, creant així un vincle intergeneracional que es materialitza en un mapa sonor d’històries que expliquen el passat recent de la ciutat.

> Consulta el projecte Memorables del curs 2022-23!

Impulsats per l'Arxiu Municipal del Prat, aquesta proposta neix amb l'objectiu de posar a l'abast de tota la comunitat educativa del Prat del Llobregat un conjunt d'activitats interrelacionades per acostar-se i conèixer la ciutat, la seva cultura popular i tradicional, i la seva història i patrimoni.

> Consulta el projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat del curs 2022-23!

Iniciat el curs 2017-18 a partir del laboratori La Nau, el projecte en xarxa Remena La Nau relaciona alumnes de secundària, educació infantil i educació especial amb les entitats de cultura popular i tradicional per tal que, des de la infància, aprenguin de manera participativa la tradició i el present festiu de la ciutat. Pots consultar les diferents edicions realitzades en aquest enllaç.

Totes les accions

NOVA CERCA

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions (curs 22-23)

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...