Impulsar la lectura i escriptura des del gaudi, la curiositat i el compartir. Les paraules són la clau per la comprensió del món que ens envolta i la possibilitat d’imaginar-ne altres des d’un pensament creatiu i crític. L’acompanyament en l’aprenentatge connecta el desig de llegir i escriure amb la dimensió social i comunitària de la competència lecto-escriptora.

El projecte en xarxa Petits Contes proposa una temàtica comuna a centres educatius de primària per tal que treballin de manera col·laborativa i en diferents llenguatges la creació d’històries que es compartiran amb tota la ciutat en una plataforma web. Nascut el curs 2004-2005 i impulsat pel Centre Cívic Jardins de la Pau, incorporant-se al programa Interseccions el curs 2017-18, i actualment es desplega amb la implicació de 2 escoles.

També han participat en anteriors edicions: l’escola Mare de Déu del Carme (des dels inicis fins al curs 2021-22) i l’escola Nra. Sra. Del Mar – García Lorca (curs 2017-18 i curs 18-19). 

 

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos Pedagògics, la biblioteca municipal i les AFA per tal de fomentar la lectura crítica d’àlbums il·lustrats a través d’espais de conversa i lectura compartida. Iniciat el curs 2017-18 a partir del laboratori de lectura.

 

  El projecte Lecxit genera un vincle afectiu entre nens i nenes de primària i persones voluntàries de la ciutat per tal de fer sessions conjuntes de lectura oral en les quals es millora la comprensió i es promou el gaudi per la lectura. Iniciat al curs 2011-12 en diferents escoles del Prat, el curs 2017-18 passa a formar part del programa Interseccions, comptant amb la implicació del Punt del Voluntariat. Actualment es desplega a 7 escoles i 1 institut-escola, i es realitza en col·laboració amb instituts de la ciutat, que realitzen el seu servei comunitari al projecte.

  Projecte LECXIT

  Totes les accions

  NOVA CERCA

  Projecte en xarxa Petits Contes

  Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

  Projecte LECXIT

  Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

  Projecte en xarxa Converses Literàries

  Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...