#Compartim Interseccions 2019

Cartell de "Compartim IntersECCions"

D'abril a juliol els centres educatius, equipaments culturals i entitats compartirem els projectes d'Interseccions desenvolupats al llarg del curs 2018-2019. Us hi esperem!

[Accions obertes a tota la ciutat]

Spring Festival

> 27 Abril, 11 a 19 h, plaça Catalunya

Jornada per conèixer i interactuar amb projectes en llengua anglesa desenvolupats pels centres educatius i equipaments culturals! Arts&Crafts, Robotics, Language Games, Storytelling, English Corner, Music, Shows and Sport Games i espai gastronòmic.

Escola Joan Maragall, Escola Sant Jaume, Escola Josep Tarradellas, Escola Charles Darwin, Escola Jacint Verdaguer, Escola Bernat Metge, Escola del Parc, Escola Galileo Galilei, Escola Ramon Llull, Institut Salvador Dalí, Institut Baldiri Guilera, Institut Ribera Baixa, Institut Estany de la Ricarda, Institut Illa dels Banyols, Institut Les Salines, CFA Terra Baixa, Biblioteca Antonio Martín i EOI del Prat.

Amb la col·laboració de: Escola d’Arts en Viu i l’Associació Gastronòmica i Turisme del Baix Llobregat

 

[Accions per a les comunitats implicades]

​Mostra de Connexions

> 5 Abril, 11.30 h, Cèntric Espai Cultural

Posada en escena i presentació del projecte Connexions realitzat pel Cèntric Espai Cultural, l'Institut Baldiri Guilera, l'Institut Salvador Dalí, l'Institut Estany de la Ricarda i l'Institut Ribera Baixa.

 

Cloenda Petits Contes

> 26 d'Abril, 11 h, Teatre Modern

Acte de cloenda del projecte Petits Contes desenvolupat pel Centre Cívic Jardins de la Pau, l'Escola Bernat Metge, l'Escola Nostra Senyora del Mar i l'Escola Mare de Déu del Carme.

 

Mostra de dansa

> 29 d'Abril a les 11.30 a l'Escola Honorable Josep Tarradellas

Celebrem el Dia Internacional de la Dansa amb una mostra del projecte de dansa de l'Escola Josep Tarradellas i l'Escola d’Arts en Viu del Prat. 

[Accions obertes a tota la ciutat]

Entretradis al Pratifolk

> 4 de maig, 16.30 h, Fondo d'En Peixo

El grup instrumental de l'Entretradis de l'Escola Joan Maragall i Escola d’Arts en Viu s'uneix al Pratifolk.

 

Exposició Projecte Converses Literàries

> Del 13 al 30 de maig, Biblioteca Antonio Martín

Mostra audiovisual i literària sobre el projecte en xarxa Converses Literàries.

 

Acció performativa La Cercavila del Foc (AJORNAT)

> 17 de maig, de 16 h a 17.30 h, inici a l'Escola Pepa Colomer i finalització al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Cercavila per compartir amb la ciutat el projecte d'arts visuals realitzat per l'Escola Pepa Colomer amb l'Associació d'Amics de l'Art del Prat, l'Associació de Veïns Sant Jordi - Ribera Baixa i l'entitat Ball de Diables, al voltant de la temàtica "El Gall de Foc". 

 

Mostra del projecte Caçadores i Caçadors de mirades

> 18 de maig,  10.30 h a 14 h, Escola Jaume Balmes

Jornada per compartir amb el barri i la ciutat el projecte comunitari d'arts visuals i teatre de l'Escola Jaume Balmes, l'Escola d'Arts en Viu, l'Associació d'Amics de l'Art del Prat i les entitats del barri de Sant Cosme

 

[Accions per a les comunitats implicades]

Trobada d'Arts Visuals Coreografia d'una tempesta (AJORNAT)

> 3 de maig, 10.30 h, Plaça de la Granja

Trobada d'escoles que participen als projectes d'Arts Visuals organitzada pel CEE Can Rigol i l'Associació Amics de l'Art del Prat en el marc d'Interseccions i on es realitzarà una coreografia col·lectiva d'una tempesta. 

 

XVIII Cantata Ciutat del Prat: Ràdio Cantata

> 10 de Maig, 15 h, CEM Julio Méndez 

18ena Cantata Ciutat del Prat " Ràdio Cantata" a càrrec de l'Escola d'Arts en Viu i tots els centres educatius de primària del Prat. 

 

Setmana de les converses literàries

> Del 13 al 24 de maig 

Fruit del treball en xarxa en el projecte Converses Literàries es realitzaran un seguit d'activitats entre els diferents centres educatius implicats (Escola bressol Sol Solet, Escola bressol El Cabusset, Escola Galileo Galilei, Escola Charles Darwin e Institut Estany de la Ricarda) i la Biblioteca Antonio Martín.

 

Jornada Intercentres de Teatre

> 24 de maig, 10 h, Teatre l’Artesà

Jornada per compartir els projectes de teatre amb l’alumnat de 4t de l’Escola Honorable Josep Tarradellas, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Jaume Balmes i l’Institut Escola del Prat amb l’Escola d’Arts en Viu.

 

Setmana cultural a la Ramon Llull

> Del 27 al 31 de maig, Escola Ramon Llull

Setmana cultural durant la qual es realitzaran accions per mostrar i compartir els aprenentatges realitzats durant el curs. Per aquesta ocasió comptaran amb la participació de la poetessa Joana Bel, els poemes de la qual han estat explorats per l’alumnat tant a través de la lectura i l’escriptura poètica com de les arts plàstiques. Durant aquesta jornada també comptaran amb la participació de les Puntaires del Prat i de les famílies implicades.

Cloendes LECXIT

  • 27 de maig, 16.30 h. Escola Josep Tarradellas.
  • 27 de maig, 17 h. Escola Jaume Balmes.
  • 28 de maig, 16.30 h. Plaça Pau Casals. Escola Jacint Verdaguer i Escola Galileo Galilei.
  • 29 de maig, 16.30 h. Escola Charles Darwin.
  • 29 de maig, 17 h. Escola Pepa Colomer.
  • 30 de maig, 16.30 h. Escola Joan Maragall. 

 

Representació de l'obra Somnis

> 31 de Maig, 10 h, Institut Escola del Prat

​Mostra del projecte de teatre de l’Institut Escola i l’Escola d’Arts en Viu amb l’alumnat de 1r de primària.

[Accions obertes a tota la ciutat]

Concert Entrecordes Pepa Colomer

> 6 de juny, 15.30 h. Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Concert dels projecte Entrecordes de l'Escola Pepa Colomer i l'Escola d'Arts en Viu amb l'alumnat de 3r.

 

Acció performativa La Cercavila del Foc

> 7 de juny, 15 h. Inici a l'Escola Pepa Colomer i finalització al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Cercavila per compartir amb la ciutat el projecte d'arts visuals realitzat per l'Escola Pepa Colomer amb l'Associació d'Amics de l'Art del Prat, l'Associació de Veïns Sant Jordi - Ribera Baixa i l'entitat Ball de Diables, al voltant de la temàtica "El Gall de Foc". 

 

Festa Remena La Nau

> 14 de juny, 17.30 h, La Nau

Mostra del projecte en xarxa Remena La Nau amb la presentació de la lona decorativa de la façana i exposició del procés de treball del projecte i de les creacions artístiques que s'han elaborat durant el curs.

Amb la participació de l'institut Estany de la Ricarda, llar d'Infants Dumbo, escola bressol La Granota, escola Can Rigol, escola del Parc, AMPA Estany de la Ricarda, Federació d'Entitats El Nus i el programa Patrimoni Cultural de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. 

 

Fes-t@ Lab. Espai de joc familiar 

>  15 i 16 de juny, 11 a 13.30 h. Centre Cívic Jardins de la Pau

Espai de joc lliure i familiar amb taules, on poder jugar i descobrir els jocs en Scratch desenvolupats per l'alumnat de l'escola Bernat Metge, escola Charles Darwin i institut Baldiri Guilera en el marc del projecte Investiguem, Inventem per ser més sostenibles

 

Exposició del projecte Memorables, en el marc de l’exposició Quan l’estiu era en blanc i negre

> 21 de juny fins al 10 de setembre. Cèntric Espai Cultural

En el marc de l'exposició "Quan l'estiu era en blanc i negre" de Patrimoni Cultural s'incorpora el treball "Memorables", un projecte realitzat a l'Institut Estany de la Ricarda. La temàtica d'aquest curs ha estat la del lleure estiuenc i en l'exposició es podrà veure el resultat del procès de recollida de testimonis orals i mapa sonor d'històries realitzat per l'alumnat i el seu making off. 

 

[Accions per a les comunitats implicades]

Concert Entreinstruments Sant Jaume 

> 3 de juny, 11.15 h. Cèntric Espai Cultural

Concert del projecte Entrecordes de l'escola Sant Jaume i l'Escola d'Arts en Viu amb l'alumnat de 3r i 5è.

 

Concert Entreinstruments Sant Jaume i Jacint Verdaguer

> 4 de juny, 11.15 h. Cèntric Espai Cultural

Concert intercanvi dels projectes Entreinstruments de l'escola Sant Jaume i l'escola Jacint Verdaguer amb l'Escola d'Arts en Viu amb l'alumnat de 4t i 6è.

 

Representació de l'obres The Twelve Dancing Shoes and The Magical Island & The Twelve Dancing Shoes and The Fantastic Race

> 4 de juny, 15 h. Escola Galileo Galilei

A càrrec de l’alumnat de 5è A de l'escola Galileo Galilei.

The Twelve Dancing Shoes and The Magical Island is a perfomance created and adapted by the children themselves. This play follows the secret lives of 12 children. What do they get up to when the clock strikes 12? Complete with Dragons, Mr Marshmallow and current music.

The Twelve Dancing Shoes and The Fantastic Race is a perfomance created and adapted ending written by the children themselves. This play is complete with magic, lots of running, medals and new shoes. The question is will the queen ever find out what is happening to her children's shoes?

 

Representació de teatre musical Fama

> 5 de juny, 18 h. Teatre Modern

​Mostra del projecte d'arts en viu de l’institut Baldiri Guilera i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 3r i 4t d'ESO. 

 

Representació de l'obres Inside out & Charlie and the chocolate factory

> 5 i 6 de juny, 15 h. Escola Galileo Galilei

La sessió del 5 de juny anirà a càrrec de l'alumnat de 5è B i la sessió del 6 de juny anirà a càrrec de l'alumnat del 5è C de l'escola Galileo Galilei.

Charlie and The Chocolate Factory is an adaption from the well known book by Roald Dahl. The story follows a young child whose family haven't had the best of luck... until Willy Wonka comes along. Complete with dances, laughs and oompaloompas.

Inside out is an adaption written by Sarah Perowne from the popular Disney film. What's going on in Riley's head? In this play we will discover what emotions are and how to accept our feelings.

 

Mostra del projecte d'Arts Visuals a Can Rigol

> 6 de juny, 12.30 h. Escola Can Rigol

Mostra del projecte d'Arts Visuals de l’escola Can Rigol amb l'Escola d'Arts del Prat (Associació Amics de l'Art del Prat).

 

Representació de l'obra El monstre de colors

> 7 de juny, 9.30 h. Institut Escola del Prat

​Mostra del projecte de teatre de l’Institut Escola i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de P4. 

 

Trobada d'Arts Visuals Coreografia d'una tempesta

> 11 de juny, 10.30 h. Plaça de la Granja

Trobada d'escoles (CEE Can Rigol, Jaume Balmes, Ramon Llull i Pepa Colomer) que participen als projectes d'Arts Visuals organitzada pel CEE Can Rigol i l'Associació Amics de l'Art del Prat en el marc d'Interseccions i on es realitzarà una coreografia col·lectiva d'una tempesta. 

 

Concert Entreinstruments Jacint Verdaguer

> 12 de juny, 10.30 h i 12 h. Cèntric Espai Cultural

Concert de l'alumnat del projecte Entrevents de l'escola Jacint Verdaguer i Escola d'Arts en Viu amb l'alumnat de 3r, 4t i 5è. 

 

Fes-t@ Lab. Acció final del projecte Investiguem i Inventem per ser més sostenibles

>  13 de juny, 9 a 13 h. Centre Cívic Jardins de la Pau i Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa 

L’alumnat dels centres implicats (escola Bernat Metge, escola Charles Darwin, escola Galileo Galilei, escola del Parc i institut Baldiri Guilera) podran mostrar el que han elaborat durant el curs i alhora descobriran els projectes dels altres centres en un entorn de joc i activitats lúdiques dissenyades des dels centres cívics Sant Jordi-Ribera Baixa i Jardins de la Pau fruit del treball conjunt entre els agents participants en l'entorn d'aprenentatge de coordinació del projecte.

 

Representació d'una obra teatral

> 18 de juny, 9 h. Escola Jaume Balmes

​Mostra del projecte de teatre de l'escola Jaume Balmes i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 4t.

 

Representació de l'obra Romeo i Julieta

> 19 de juny, 11 h. Fundesplai

​Mostra del projecte de teatre de l’Institut Escola i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 1r d'ESO. 

 

Representació de les obres La màquina del Tarratemps i Tarrarut

> 19 de juny, 9.45 h i 11.45 h. Escola Honorable Josep Tarradellas

​Mostra del projecte de teatre de l’escola H Josep Tarradellas i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 6è. 

 

Representació de les obres El viatge i El monstre

> 20 de juny, 9.15 h i 10.30 h. Escola Joan Maragall

​Mostra del projecte de teatre de l’escola Joan Maragall i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 5è. 

 

Representació de l'obra Mamma mia

> 21 de juny, 9.15 h. Escola Joan Maragall

​Mostra del projecte de teatre de l’escola Joan Maragall i l’Escola d'Arts en Viu amb l’alumnat de 6è.