Projecte Memorables a l’Institut Estany de la Ricarda

Neix al curs 2018-2019 la cinquena edició del projecte de Memorables a l'Institut Estany de la Ricarda. .

Memorables s’ha constituït com un projecte d’aprenentatge-servei que té per objectiu recuperar la història del Prat i està impulsat per l'Arxiu Municipal del Prat de Llobregat.

En cada edició del Memorables s’escull una temàtica concreta des d’on els alumnes puguin aprofundir i conèixer la riquesa patrimonial de la ciutat i  al mateix temps posant en valor les dimensions materials i immaterials d’aquest patrimoni. Això es fa mitjançant la realització d’enregistraments sonors i audiovisuals que són eines fonamentals per la conservació i difusió de la memòria històrica pratenca. Destaca el paper de la memòria oral per determinar la identitat local.

El projecte es realitza al llarg de tot el curs  i conclou amb la preparació d’una exposició de Festa Major. Les entrevistes realitzades també són consultables al blog del projecte.

El Projecte Memorables a l'Institut Estany de la Ricarda té diverses àrees d'intervenció:

Treball a l’aula

S' adreça als alumnes de 3r d'ESO en el marc de l' optativa de Servei Comunitari.  L'alumnat treballa la preparació del qüestionari a realitzar amb el guiatge del seu professorat amb una dedicació d'una hora setmanal.

Treball comunitari

Les tècniques de l'Arxiu Municipal impartiràn l' activitat "Les eines per investigar" que es personalitzarà per l'alumnat de Memorables centrant el focus d'atenció en l' entrevista. A més es preveu una sessió explicativa (1h  de dedicació) amb tot el grup de les dependències de l'Arxiu Municipal amb la col·laboració d' un docent i dues tècniques de l'arxiu municipal.

Compartir amb la ciutat

El procés de treball és comparteix amb la ciudadania a partir d’una exposició oberta en el marc dels esdeveniments que es fan durant la Festa Major.

 

Altres accions relacionades

Escola d'Estiu d'Interseccions 2019

L'Escola d'Estiu d'Interseccions és l’espai comú de relació i trobada entre les persones de les comunitats educatives i culturals que han estat implicades en els diferents projectes i espais de treball durant aquest curs 2018/19. Aquesta tercera edició ha tingut lloc el dilluns 1 de juliol, de 9 a 14.15 hores, a l'escola Jaume Balmes. 

Projecte en xarxa Remena la Nau

El projecte Remena la Nau surt del Laboratori La Nau desenvolupat durant el curs anterior amb diferents agents...

Projecte Connexions a l’Institut Ribera Baixa

Connexions 2018-2019 es la tercera edició del projecte col·laboratiu impulsat pel Cèntric Espai Cultural. El projecte...

BUSCADOR D'ACCIONS