Projecte EntreCordes a l’Escola Pepa Colomer

Aquest projecte s'emmarca dins de l’EntreInstruments té per objectiu la democratització de la pràctica musical, la innovació educativa i el desenvolupament artísticosocial comunitari. Va néixer el curs 2014-2015 impulsat per l'Escola d'Arts en Viu del Prat de Llobregat.

Promou l'equitat i el desenvolupament personal i social a través de la música com a mitjà de transformació social. Els projectes que formen part del programa, EntreCordes,EntreVents i EntreTradis són una eina per treballar les emocions i enfortir el sentiment de pertinença al grup a través de la pràctica instrumental.

El programa es diversifica a partir de la conformació de diferents tipologies de plantilles instrumentals adaptant-se a les possibilitats de cada centre. Es realitza en aules dels diferents centres educatius participants i en les quals treballen de la mà professionals de l'Escola d'Arts en Viu i els mestres de l'especialitat de música del mateix centre. A partir dels alumnes dels diferents centres que formen EntreInstruments es creen orquestres escolars de corda, vent i música tradicional que realitzen diversos concerts al llarg del curs escolar.

El curs 2018-2019 formen part del projecte les escoles Pepa Colomer, Sant Jaume, Jacint Verdaguer i Joan Maragall.

El projecte EntreInstruments es concreta a l'Escola Pepa Colomer amb l'EntreCordes que suposa l'aprenentatge d'instruments de corda. Hi participa l'alumnat de 3r a 6è de l'escola amb un nombre aproximat de més de 200 alumnes.

El projecte EntreCordes a l'Escola Pepa Colomer té diverses àrees d'intervenció:

Treball a l'aula

Els alumnes de 3r a 6è de primària realitzen una hora de pràctica instrumental de forma setmanal, amb diverses configuracions grupals, liderades per les mestres de música del centre i  tres professionals de música de l'Escola d'Arts en Viu.

Treball amb el centre educatiu i els docents

Es crea un espai setmanal d'autoformació i/o reflexió docent per ajudar al desenvolupament de l'activitat organitzativa i de coordinació a l'aula.

També al  primer trimestre es fa una sessió de formació entorn al projecte EntreCordes amb tot el claustre emmarcada en un programa més ampli de formacions en arts comunitàries.

 

Altres accions relacionades

Projecte EntreTradis a l’Escola Joan Maragall

  Aquest projecte s'emmarca dins de l’EntreInstruments té per objectiu la democratització de la pràctica music...

Projecte EntreVents a l’Escola Jacint Verdaguer

  Aquest projecte s'emmarca dins de l’EntreInstruments té per objectiu la democratització de la pràctica m...

Projecte EntreCordes a l’Escola Sant Jaume

Aquest projecte s'emmarca dins de l’EntreInstruments té per objectiu la democratització de la pràctica musical, l...

BUSCADOR D'ACCIONS