A la Fira Avícola del Prat, podràs tastar els millors productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. I si t’agraden, també podràs comprar-ne per cuinar-los a casa.

El Pota Blava té unes propietats culinàries úniques i un sabor i intens. A la fira, també podràs descobrir com es cria: de manera tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació natural.

Tot això, en l’entorn de l’emblemàtica Granja de La Ricarda, amb un ampli espai de prop de 19.000 m2 per a expositors de tota mena. Hi trobareu des de tradicionals productes agrícoles fins a restauradors, comerciants o emprenedors i emprenedores.

A més, en el mateix espai, podràs gaudir d’activitats infantils i familiars o descobrir a què es dediquen les entitats i associacions del Prat o el valor que aporta l’economia social i cooperativa al territori. 

  1. Trobaràs productes Km 0 de màxima qualitat, des de l’exclusiu pollastre Pota Blava, que només es cria a les granges del Prat, fins a la carxofa i d’altres verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.  Tant el Pota Blava com la Carxofa Prat compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
  2. Podràs accedir a una àmplia oferta de productes avícoles, agrícoles, ramaders... de gran qualitat i artesanals, tant de comerços locals com d’altres punts del país, amb més de 150 expositors.
  3. Entraràs amb contacte amb productors i professionals del sector de la producció, restauració, economia local i entitats. Som una de les fires avícoles de referència a Catalunya.
  4. Podràs combinar la millor gastronomia (tastant tapes o platets de Pota Blava, l’esmorzar de pagès,  el menú de Fira...), amb un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure per gaudir amb família o amics. I també et convidem a conèixer el teixit social del Prat, les seves entitats i associacions, i l’important valor de l’economia social i cooperativa a la comarca.
  5. Qui ve a la fira, hi torna! El 80% dels visitants han repetit.

En un mateix cap de setmana i en únic espai, la Granja de La Ricarda, hi trobaràs una gran diversitat d’activitats gastronòmiques, socials i culturals. La Fira Avícola són moltes fires, en una.

Amb el pas del temps, a l’originari i tradicional pavelló avícola, s’hi han anat sumant d’altres esdeveniments paral·lels: la Mostra Comercial, la Mostra d’Entitats i  la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat  (FESCdBLL)

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica  i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una àmplia gamma de productes i serveis. També s’hi podran trobar els emprenedors  i emprenedores del municipi i un sector d’alimentació de productes artesanals.

La Mostra d’Entitats inclou espais expositius i l’organització d’activitats proposades per més d’un més d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu... 

La Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat  (FESCdBLL) et permetrà descobrir l’important valor d’aquest sector a la comarca. Hi trobaràs cooperatives i entitats d’economia social de diversos àmbits (habitatge, agricultura, alimentació, tecnologia i comunicació, energia...), que proposen modes de producció, comercialització i consum més responsables des d’un punt de vista social i mediambiental.

Expositors:   firacpe@elprat.cat

Per a d’altres informacions, contactar amb el departament de Comerç i Turisme de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Exposició d'aviram Pota Blava i productes de la terra

Exposició de pollastres, galls, gallines i capons de la raça Prat, els autèntics Pota...

Espai gastronòmic

Oferta gastronòmica diferenciada i de qualitat, basada en el pollastre Pota Blava i la...

Mostra comercial i fira artesanal

Visiteu els comerços i artesanies de la ciutat en el marc de la Fira Avícola de la Raça...

Premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

Amb el Premi "JOSEP OLIVA" A LA CULTURA I LA TRADICIÓ PAGESES, l'Ajuntament del Prat...

El Pota Blava

El Pota Blava és un dels productes emblemàtics del Prat.