Maig Cooperatiu 2023

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, els ajuntaments i les entitats d’economia social i les cooperatives del Baix Llobregat organitzen la vuitena edició d’aquest cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa a la comarca.

L’economia social promou la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local. Existeixen cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors des de l’atenció a les persones, les energies renovables, la comunicació o la indústria, entre d’altres. Alhora, les iniciatives d’economia social i solidària prioritzen les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Al Prat enguany el MAIG COOPERATIU s'iniciarà el dijous 4 amb la jornada dedicada a la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que se celebrarà al Centre de Promoció Econòmica.  El Festival de Sopes del Món (dia 6) i  la Festa Esplai (dia 7) completen la primera setmana d'activitats. 

El cine-club sobre joves, economia social i salut mental que es farà al Cinema Capri el dia 9, la formació "Com posar preu als meus productes", la jornada "L'habitatge, un dret clau" que organitza la Cooperativa Obrera de Viviendas el dia 11  i la Caminada pel treball digne i l'economia solidària (dia 14) conformen la programació de la segona setmana. 

La tercera setmana inclou la formació per a persones autònomes (dia 16), la jornada d'economia circular que organitza la Fundació Rubricatus i la jornada sobre cures que organitza del Centre de Promoció Social Francesc Palau (dia 16) i un cap de setmana ple d'activitats a la Plaça de Ramon Roigé i Badia:   La fira del mercat Cueme (dia 19), Coop&Rol (dia 20), la festa del cooperativisme de la COV (dia 20) i la Fira de l'Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat (dia 21), que inclou moltes activitats durant tot el matí. 

Per la quarta setmana es preveu  la taula rodona sobre economia solidària antiracista (dia 25), la presentació de la guia sobre l'ús del mòbil que presenta la cooperativa local Som Connexió (dia 26)i les portes obertes a Cal Tudela (dia 27). 

La programació es complementa amb la coneguda exposició de Fundesplai "Menja, Actua, Impacta"

En el programa hi trobareu totes les activitats,  organitzades per les entitats i empreses de l’economia social i cooperativa local.

Podeu consultar totes les activitats de la resta de la comarca  a www.ateneucoopbll.cat

 


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Entitats i empreses de l'economia social i cooperativa