Maig Cooperatiu 2024

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, els ajuntaments i les entitats d’economia social i les cooperatives del Baix Llobregat organitzen la novena edició d’aquest cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa a la comarca.

L’economia social promou la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local. Existeixen cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors des de l’atenció a les persones, les energies renovables, la comunicació o la indústria, entre d’altres. Alhora, les iniciatives d’economia social i solidària prioritzen les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Al Prat enguany el MAIG COOPERATIU s'iniciarà el dijous 2 amb la presentació de la programació al Cinema Capri, la taula rodona "Propostes de l'economia social per a l'envelliment en comunitat" i  la projecció del film "¿Y si vivimos todos juntos ?"  (Comèdia, França, 2011, 93 minuts) interpretada, entre d'altres per Jane Fonda, Geraldine Chaplin, Daniel Brühl i Pierre Richard. Direcció d'Stephane Robelin.

El dissabte 4 se celebran les jornades de portes obertes de Cal Tudela que organitza la Fundació Cassià Just-Cuina Justa i també la Festa Esplai de Fundesplai al Parc Nou. 

El dijous 9, la jornada de cooperativisme d'habitatge: Modalitats d'habitatge cooperatiu i model de ciutat que organitza la Cooperativa Obrera de Viviendas. 

Pel dissabte 11, Fundesplai ofereix a les 25 primeres persones que s'inscriguin una visita comentada gratuïta a l'exposició "Menja, Actua, Impacta". Cal afanyar-se!

L'economia circular té una presència important en el programa: el divendres 17 SaóPrat presenta el seu projecte "Redó" a la Nau de l'Economia Social i Solidària (c/de les Moreres, 119);  Rodant cap al futur és el projecte que el CPS Francesc Palau presenta el dijous 23 al seu local social de la Plaça Blanes. I la Fundació Rubricatus també fa balanç de les seves activitats d'economia circular en un acte el dimarts 21.

El divendres 24, pel matí, es farà el Mercat CuEmE de les cooperatives escolars simulades, a la plaça Ramon Roigé i Badia.

El dissabte 25, al mateix lloc, la FIRA DE L'ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA DEL BAIX LLOBREGAT

El dijous 28 la jornada de Responsabilitat Social  Corporativa "Teixint xarxes empresarials amb valor social" al Centre de Promoció Econòmica.

La programació es tancarà al local social de la COV (passatge Arús, 10) amb la projecció del film "Cireres, imatges d'una construcció" amb posterior col·loqui amb els reus realitzadors.

En el programa hi trobareu totes les activitats,  organitzades per les entitats i empreses de l’economia social i cooperativa local.

Podeu consultar totes les activitats de la resta de la comarca  a www.ateneucoopbll.cat

 

Maig Cooperatiu


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Entitats i empreses de l'economia social i cooperativa