Tallers de recerca de feina

T’acompanyem i t’orientem en el teu projecte professional per mitjà de diferents itineraris personalitzats, amb tutories individualitzades i amb tallers d’orientació laboral i recerca activa de feina, per tal de facilitar i millorar les teves oportunitats laborals. Podràs comptar amb l’espai del Club de feina per a realitzar la teva recerca de feina, amb suport tècnic, i on t’oferim monogràfics per conèixer les noves tendències en processos de selecció i potenciar la teva candidatura.

Com s'hi pot accedir?

Per accedir-hi cal d’estar donat d’alta al Servei Local d’Ocupació. Si encara no ho esteu, podeu demanar cita d’alta presencialment, o en línia en aquest enllaç.

Us podeu inscriure als tallers en línia en aquest  enllaç, seleccionant l’opció de formació per a l’ocupació, també presencialment, per correu electrònic al  slo@elprat.cat i per telèfon al 93.478.68.78.

Cost dels tallers

El cost dels tallers és gratuït , amb inscripció obligatòria, i s’organitzen amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Inscripcions on line Servei Local d'Ocupació

El Servei Local d’Ocupació ofereix una programació anual on podràs trobar tallers estables i monogràfics per al desenvolupament professional i la recerca de feina tant si et trobes en situació d’atur o en millora d’ocupació. L’objectiu és afavorir l’ocupabilitat de les persones i les oportunitats d’accés al mercat de treball, facilitant eines innovadores i efectives, la capacitació en competències i informació actualitzada del mercat laboral. El cost dels tallers es gratuït, i és necessari inscripció prèvia, i s’organitzen amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Per accedir-hi cal d’estar donat d’alta al Servei Local d’Ocupació.

Si encara no ho esteu, podeu demanar cita d’alta presencialment, o en línia a:online.elprat.cat.

Us podeu inscriure als tallers adreçant-vos al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat (carrer de les Moreres, 48, 08820, el Prat de Llobregat, tel. 93 478 68 78 - Servei Local d’Ocupació) o bé podeu preinscriure-us en línia a:

online.elprat.cat, www.elprat.cat/economia, slo@elprat.cat

Dies 19 i 20 de març de 2024 de 9.30 a 14.30 (10 h.)

Públic

dones en recerca de feina.

Contingut

 • Acompanyar al grup a donar una resposta honesta a aquestes 4 preguntes: Qui soc? En quin moment estic? Què vull? Què puc fer?, per a partir d'aquí poder definir accions alineades amb el que realment ens importa envers la recerca de feina.
 • Millorar la sensació de buit i falta de sentit, potenciant la motivació i la seguretat personal i obtenir una eina que ens pot servir com a brúixola interna en la presa de decisions.

10 d'abril de 2024 de 09:30 a 13:30. 

Públic

Persones en situació d’atur o de millora d’ocupació, amb coneixements bàsics en eines telemàtiques.

Contingut

 • Identificar i explicar les vies clau per a trobar feina més enllà de les ofertes publicades.
 • Explicar la nova realitat del mercat laboral amb el 90% de les ofertes en el mercat ocult.
 • Conèixer la tècnica dels set punts per arribar al mercat laboral ocult.
 • Elaborar un pla d'acció personal per ser més proactius a la recerca de feina.

9 i 10 de maig de 2024 de 9.30 a 14.00.

Públic

Persones en recerca de feina o buscant noves oportunitats o millores professionals que han sentit a parlar de la IA, i que vulguin perdre la por i conèixer de prop com utilitzar la IA i treure-li profit.

Contingut

 

 • Trencar els tabús de la intel·ligència Artificial
 • Veure que jo també puc aprofitar-la
 • Animar-me a fer-la servir
 • Aplicar els aprenentatges i veure els resultats
 • Eliminar alguns tòpics ja existents a partir d’exemples
 • Saber veure, que aviat serà una competència digital clau

25 i 26 de setembre  de 9.30 a 13.30

Públic

persones en recerca de feina interessades en aprendre a relacionar-se amb l'administració pública per mitjans digitals.

Contingut

 

 • Adquirir coneixements generals sobre la certificació digital.
 • Conèixer els tipus de certificats.
 • Aprendre a utilitzar les eines per signar electrònicament.
 • Donar a conèixer els serveis on-line que ofereixen les diferents administracions públiques.

22 i 23 d'octubre de novembre de 2024 de 9.30 a 13.30 

Públic

persones en situació d’atur o de millora d’ocupació.

Contingut

 

 • Identificar les emocions clau en els processos de canvi professional.
 • Analitzar les emociones i la seva gestió.
 • Aprofitar les emocions com accionadores en moments de canvi.
 • Aportar eines clau per a poder millorar l’autogestió emocional.

#elpratocupació

 + INFO

Centre de Promoció Econòmica

de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

C. de les Moreres, 48 08820 El Prat de Llobregat

Tel. 93 478 68 78

slo@elprat.cat

www.elprat.cat/economia

Atenció al públic: De dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h

Club de feina: De dilluns a dijous de 9.00 a 13.30 h i de 15.00 a 18.00 h 

Inscripcions via web: online.elprat.cat

Descarrega PDF (pdf - 533278 bytes)

Calendari: mensualment, en horari de matí o tarda, amb una durada de 2 hores.
Adreçats a: persones que busquen feina i/o que volen canviar la seva situació laboral.

Com s'hi pot accedir: a través de l’adreça de correu slo@elprat.cat, al web https://online.elprat.cat/actividadesWeb/, al telèfon 934 786 878 o presencialment al Centre de Promoció Econòmica (c. de les Moreres, 48)

Saps com dissenyar un currículum atractiu que mostri a les empreses el teu potencial? Un bon currículum t’aproparà al teu objectiu professional i a arribar a les ofertes que t’interessen més. En aquesta sessió aprendràs a identificar les teves competències per reflectir-les en el teu currículum, perquè esdevingui una eina clau en la recerca de feina i una eina de màrqueting personal.

No has treballat mai o fa temps que estàs allunyat del mercat laboral? No coneixes els canvis en la reforma laboral, les tipologies de contracte, com llegir una nòmina o com trobar el conveni relacionat amb la teva ocupació? En aquest taller treballarem tots aquests aspectes per tal que puguis optimitzar la teva recerca de feina tenint en compte la situació del mercat laboral actual.

Saps on has d’anar a buscar feina? En aquesta sessió coneixeràs els diferents canals per on circulen les ofertes de feina: els portals d’ocupació, les borses de treball, les empreses de selecció, la premsa… Aprendràs a identificar aquells que són més adequats al teu perfil professional per fer una recerca amb èxit.

Tens dubtes per inscriure’t a un portal d’ocupació, ETT, borsa de treball o oposicions? Et costa saber quina informació és important plasmar a l’hora de registrar-te? Aquesta és la sessió idònia per posar al dia les plataformes online de recerca de feina amb la supervisió del tècnic referent.

Davant la pregunta defineix-te en tres paraules, et quedes en blanc? Et costa identificar els teus punts forts i els teus punts febles? Si has contestat Sí a les preguntes anteriors, aquesta és la sessió idònia per identificar el teu capital competencial i saber com afrontar un procés de selecció (presentació i dinàmiques de grup) on posarem en joc les nostres competències de forma dinàmica i divertida.

Estàs preparat/preparada per afrontar un procés de selecció? Coneixes quines són les preguntes més freqüents que et poden fer durant l’entrevista? Saps quines són les dinàmiques de grup més utilitzades? T’ensenyem les eines i les estratègies per superar-la amb èxit.

És un espai per posar en pràctica les teves competències a l’hora de buscar feina i crear sinergies amb persones en situacions similars. Per tant, és una bona oportunitat per elaborar i estructurar el teu currículum, navegar per plataformes d’interès laboral i fer networking. L’espai és lliure per treballar de forma autònoma i individual amb l’acompanyament dels tècnics.

Calendari: setmanalment, en horari de matí o tarda, amb una durada de 2 hores.
Adreçats a: persones que busquen feina i/o que volen canviar la seva situació laboral.
Com s'hi pot accedir: a través de l’adreça de correu slo@elprat.cat, al web https://online.elprat.cat/actividadesWeb/, al telèfon 934 786 878 o presencialment al Centre de Promoció Econòmica (c. de les Moreres, 48)

En aquest taller es donaran recursos per saber com es pot utilitzar aquesta poderosa eina en la recerca de feina, especialment, en la planificació de la recerca, la creació d’un CV, cartes de presentació i resolució de problemes, tenint presents les limitacions tècniques i implicacions ètiques de la seva utilització.

Coneixerem els nous tipus d’entrevistes de treball que es realitzen avui dia i aprendrem la millor manera de superar-les. El taller estarà enfocat especialment en la fase de preparació.

Realitzar autocandidatures és una de les maneres més efectives per aconseguir una entrevista de feina, ja que ens permet contactar directament amb l’empresa que genera les ofertes que ens interessen. És molt recomanable fer-ho.

Aquest taller està enfocat a desenvolupar recursos que facilitin la realització d’una entrevista de feina, a més de participar de diferents processos grupals amb més eficiència.

Es guiarà, pas a pas, al participant en la manera de donar-se d’alta en la xarxa, especialment, en com crear un perfil i aprofitar les ofertes de treball que circulen en aquesta plataforma.

Aquest taller pretén descobrir en què consisteix, per desenvolupar-la i potenciar la seva utilitat. Crear una imatge de marca t’ajudarà a ser més conegut en el teu sector professional, canviar de treball i transmetre els teus coneixements.

És un taller que pretén oferir coneixement sobre les millors aplicacions de mòbil. S’aprendrà a instal·lar les apps més conegudes: Indeed, Infojobs, LinkedIn, Job today, apps d’ETTs etc.

Les sessions de speed dating ofereixen l’oportunitat als participants del servei de realitzar entrevistes ràpides amb empreses del Prat que busquen personal.

Es tracta d’un taller adreçat a persones amb dificultat per utilitzar el programa Word i el correu electrònic. Està enfocat a facilitar un kit bàsic per poder crear sense problemes un CV, fer ús del correu electrònic per enviar el teu currículum.  

Calendari: mensualment, en horari de tarda, amb una duració d’una hora i mitja

 

Adreçats a joves entre 16 i 29 anys que busquen feina i/o volen canviar la seva situació laboral.

 

Com s’hi pot accedir? A través de l’adreça de correu slo@elprat.cat, al web https://online.elprat.cat/actividadesWeb/, al telèfon 934 786 878 o presencialment al Centre de Promoció Econòmica (c. de les Moreres, 48).

Tallers 2024

27 de febrer de 16:00 a 17:30 h.

19 de març de 16:00 a 17:30 h.

30 d’abril de 16:00 a 17:30 h.

28 de maig de 16:00 a 17:30 h.

18 de juny de 16:00 a 17:30 h.

16 de juliol de 16:00 a 17:30 h.

24 de setembre de 16:00 a 17:30 h.

22 d’octubre de 16:00 a 17:30 h.

26 de novembre de 16:00 a 17:30 h.

En col·laboració amb  Barcelona Activa posem a la teva disposició més de 50 cursos online.

 

A.   Per a persones aturades en recerca activa de feina o que estiguin en actiu i vulguin una millora professional

Activitats per encarar el procés de recerca de feina de manera eficient. T'ajudaran a definir el teu Pla d'Acció i anar avançant amb aquelles eines necessàries per a entrar en contacte amb el mercat de Treball.

 

 

ON01 Online - La carta de presentació: la porta d'entrada al teu cv

ON02 Online - El Currículum: l'eina clau

ON03 Online - Posa a navegar el teu currículum

ON04 Online - Les dues cares de l'entrevista de feina

ON05 Online - Posa en valor les teves competències en el procés de selecció

ON06 Online - FAQs: Prepara't l'entrevista

ON07 Online - El procés de selecció: una visió 360º

ON08 Online - Abans de trucar a la porta, coneix el teu sector

ON09 Online - No et posis límits! Barreres, falsos mites i estratègies en la recerca de feina

ON10 Online - Teoria i pràctica de les proves de selecció

ON11 Online - Prepara't perquè et seleccionin

ON12 Online - L'autocandidatura: crea la teva oportunitat

ON13 Online - Canals de recerca d'oportunitats laborals

ON14 Online - KM0: Dissenya el teu pla de recerca de feina

ON15 Online - Les competències per a la recerca de feina

 

 

B. Escola de competències

Activitats que et permetran identificar actituds, aptituds i hàbits que es troben darrere d'algunes de les competències clau més requerides per empreses i organitzacions.

 

ON16 Online - Organitza el teu dia a dia

ON17 Online - Treu temps al temps

ON18 Online - Treballa en companyia

ON19 Online - Comunica't!

ON20 Online - Els secrets de la comunicació escrita

ON21 Online - Pren la paraula: El llenguatge verbal i no verbal a la feina

ON22 Online - L'empatia: escoltar per entendre's

ON23 Online - Argumentar per arribar a acords

ON24 Online - L'assertivitat: Més enllà de saber dir que no

ON25 Online - Networking a les xarxes

 

C.   Formació Online de Barcelona Activa per al comerç i la restauració

Cursos online que t'ajudaran a potenciar el teu comerç. Aprèn com millorar la gestió incorporant processos de transformació digital. I fes servir eines digitals i estratègies comercials a Internet per donar-te a conèixer, incrementar les vendes i fidelitzar el teu públic. 

 

 • Digitalitza el teu negoci

Comença la transformació digital del teu comerç o restaurant: millora les teves habilitats en gestió interna, aprèn a utilitzar eines digitals per treballar millor i informa't del què cal fer per digitalitzar un negoci.

 

DIGITALITZACIÓ

Inversions per digitalitzar un comerç

Què haig de tenir en compte per crear un comerç electrònic

Xatbots: millora el servei d'atenció del teu negoci

 

GESTIÓ INTERNA

Habilitats per a la gestió del negoci

Com interpretar els números de la teva empresa

Innovació en el comerç

Com tramitar telemàticament: persones autònomes

Com tramitar telemàticament: societats limitades

On trobar finançament per a l'empresa?

Com interpretar els números de la teva empresa (1/2)

Com adquirir un negoci en funcionament

Cobertura legal i protecció per al teu negoci

Com elaborar i millorar un model de negoci: El Bussiness Model Canvas

Com escollir la forma jurídica del teu negoci

El procés de capitalització de l'atur

Propietat intel·lectual i marques

Què vol dir obrir una franquícia?

Recursos de finançament per al teu projecte

Tràmits per la importació i exportació de productes

 

TREBALLAR MILLOR

Com usar de forma eficient el certificat digital, la signatura i la facturació electrònica

Networking a Internet: crea i amplia la teva xarxa virtual de contactes professionals

Eines i recursos per analitzar el mercat (pròximament)

 

 • Crea el web del teu negoci

Aprèn el que cal saber per fer una bona pàgina web i posicionar-la adequadament als cercadors perquè el públic et pugui trobar fàcilment

 

CREACIÓ DE WEBS

Què cal tenir en compte per fer el web del teu negoci

Aprèn a planificar un projecte web

Generadors de llocs estàtics: una solució enfocada a petites empreses

Wordpress.com: crea el teu web sense cost

Wordpress.org: gestiona el teu web des d’un servidor local

Arquitectura de la informació: garanteix una bona experiència d'usuari

Usabilitat: fer el web pensant en qui l’usa

Crea i gestiona els continguts del teu web

 

ATREURE VISITES AL WEB

Posicionament SEO

Connecta el teu negoci amb Google My Business

Masterclass: SEO a Wordpress

Mètrica web amb Google Analytics (nivell bàsic)

Mètrica web amb Google Analytics (nivell avançat)

 

 • Dona a conèixer el teu negoci

Millora les teves estratègies de màrqueting a Internet i treu el màxim partit dels diferents canals que t'ofereix la xarxa per atraure nova clientela.

 

MARQUÈTING A INTERNET

Crea el teu Pla de Màrqueting Digital

Pla de màrqueting digital per a projectes tradicionals (pròximament)

Pla de màrqueting digital per a projectes digitals (pròximament)

Crea i gestiona el teu butlletí digital

Com escriure i crear contingut per a la web

Màrqueting de continguts: dialoga amb els teus clients oferint-los materials útils

Utilitza storytelling a la teva estratègia de màrqueting

Crea campanyes amb inbound marketing o màrqueting d'entrada

Tècniques de màrqueting aplicades al punt de venda

Youtube per al teu comerç

Facebook per al teu comerç

Instagram per al teu comerç

Crea vídeos per a les xarxes socials

Video màrqueting: com et vens en pantalla

Atreu clientela amb Instagram i Instagram Stories

Masterclass: Retoc fotogràfic gastronòmic

Mercats d'oferta i mercats de demanda

Prepara't per vendre

Coneix les tècniques per vendre

Crea i planifica la teva campanya de màrqueting

 

PUBLICITAT A INTERNET

Compra i venda de publicitat a Internet

Twitter com a eina de màrqueting i negoci

Arriba als teus clients amb Linkedin Ads

Com fer publicitat a l’era de l’AdBlock

 

 • Incrementa les teves vendes

Millora les teves vendes i fidelitza la clientela utilitzant recursos digitals, obrint un canals de venda online, o implementant millores a la teva botiga física.

 

VENDES I FIDELITZACIÓ DE LA CLIENTELA

Interiorisme comercial

Aparadorisme al comerç

Estratègia de vendes i pla comercial (pròximament)

Masterclass: Del Like al Love, captiva i fidelitza la teva clientela

Masterclass: Gestió de la teva marca personal a Linkedin per a vendre més

Mercats d'oferta i mercats de demanda

VENDA PER INTERNET (COMERÇ ELECTRÒNIC)

B2B: accedeix a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics

Comerç a través de les xarxes socials

Comerç electrònic sense tenir una botiga online

Prestashop: portal de comerç electrònic

Woocommerce: el plugin de Wordpress per fer botigues online

Segells de qualitat


Certificació ISO 9001

Documents relacionats

Temes relacionats

Orientació laboral

Servei d’acompanyament i assessorament per a persones que busquen feina.

Persones que busquen feina

Servei per inscriure’s a ofertes de treball segons el perfil professional.

Club de feina

Espai físic on podeu buscar feina de manera activa i autònoma.

Assessoria d’ocupació per a joves

Rebeu suport perquè trobar feina sigui molt més senzill.

Acrediteu la vostra experiència laboral

Servei per acreditar competències adquirides a la feina o en l’educació no formal.

Zones d'activitat econòmica

Mapa i característiques de les diferents zones d’activitat econòmica del municipi.