Tallers de recerca de feina

T’acompanyem i t’orientem en el teu projecte professional per mitjà de diferents itineraris personalitzats, amb tutories individualitzades i amb tallers d’orientació laboral i recerca activa de feina, per tal de facilitar i millorar les teves oportunitats laborals. Podràs comptar amb l’espai del Club de feina per a realitzar la teva recerca de feina, amb suport tècnic, i on t’oferim monogràfics per conèixer les noves tendències en processos de selecció i potenciar la teva candidatura.

Com s'hi pot accedir?

Per accedir-hi cal d’estar donat d’alta al Servei Local d’Ocupació. Si encara no ho esteu, podeu demanar cita d’alta presencialment, o en línia en aquest enllaç.

Us podeu inscriure als tallers en línia en aquest  enllaç, seleccionant l’opció de formació per a l’ocupació, també presencialment, per correu electrònic al  slo@elprat.cat i per telèfon al 93.478.68.78.

Cost dels tallers

El cost dels tallers és gratuït , amb inscripció obligatòria, i s’organitzen amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Inscripcions on line Servei Local d'Ocupació

El Servei Local d’Ocupació ofereix una programació anual on podràs trobar tallers estables i monogràfics per al desenvolupament professional i la recerca de feina tant si et trobes en situació d’atur o en millora d’ocupació. L’objectiu és afavorir l’ocupabilitat de les persones i les oportunitats d’accés al mercat de treball, facilitant eines innovadores i efectives, la capacitació en competències i informació actualitzada del mercat laboral. El cost dels tallers es gratuït, i és necessari inscripció prèvia, i s’organitzen amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Per accedir-hi cal d’estar donat d’alta al Servei Local d’Ocupació.

Si encara no ho esteu, podeu demanar cita d’alta presencialment, o en línia a: online.elprat.cat .

Us podeu inscriure als tallers adreçant-vos al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat (carrer de les Moreres, 48, 08820, el Prat de Llobregat, tel. 93 478 68 78 - Servei Local d’Ocupació) o bé podeu preinscriure-us en línia a:

online.elprat.catslo@elprat.cat

Dies 8, 9 i 10 de març de 9.30 a 13.30 (12 h.)

Objectiu

Capacitar per a la presa de decisions cap a la formació i/o ocupació, tot tenint en compte la situació de la persona respecte del mercat laboral

Públic

Adreçat a dones en situació d’atur o millora d’ocupació inscrites com a demandants al Servei Local d’Ocupació, en moment de canvi, transició o reinvenció professional que necessiten posar ordre per passar a l’acció.

Més informació

10 de març de 10.00 a 12.00

Objectius

  • Fomentar l’empoderament femení
  • Treballar l’autoconeixement de competències transversals per poder optimitzar les possibilitats d’inserció

Públic

Dones que volen reactivar-se al mercat laboral després d’estar inactives durant més d’un any.

Més informació

5 i 7 d’abril De 10 a 13h.

Objectius

Coneixer la dimensió i preparació d’un videoconferència en una entrevista de feina.

Públic

Persones en situació d’atur o millora de l’ocupació.

4 de maig de 9.15 a 14.15h

Objectius

Conèixer la situació del mercat laboral per  decidir canvis professionals.

Públic

Persones en recerca de feina i/o millora professional.

13 i 15 de juny de 9.30 a 12.30h

Objectius

Conèixer com Instagram, Linkedin i Tik Tok ens ajuden a que ens trobin en el mercat ocult del 85% de les ofertes de feina

Públic

Persones interessades en noves eines per a la recerca de feina.

5 d’octubre de 09.15 a 13.15h

Objectius

Identificar què és una ATS (applicant tracking system) i com les fan servir els seleccionadors.

Públic

Persones en recerca de feina i/o millora professional amb coneixements bàsics en eines telemàtiques.

14 I 15 novembre de 9 a 14h

Objectius

Conèixer el funcionament dels procediments d’inscripció a borses de treball i concurs-oposició. Donar-se d’alta el perfil al cercador CIDO de la Diputació de Barcelona.

Públic

Persones en situació d’atur o millora d’ocupació.

Calendari: mensualment, en horari de matí o tarda, amb una durada de 2 hores.
Adreçats a: persones que busquen feina i/o que volen canviar la seva situació laboral.

Com s'hi pot accedir: a través de l’adreça de correu slo@elprat.cat, al web https://online.elprat.cat/actividadesWeb/, al telèfon 934 786 878 o presencialment al Centre de Promoció Econòmica (c. de les Moreres, 48)

Saps com dissenyar un currículum atractiu que mostri a les empreses el teu potencial? Un bon currículum t’aproparà al teu objectiu professional i a arribar a les ofertes que t’interessen més. En aquesta sessió aprendràs a identificar les teves competències per reflectir-les en el teu currículum, perquè esdevingui una eina clau en la recerca de feina i una eina de màrqueting personal.

No has treballat mai o fa temps que estàs allunyat del mercat laboral? No coneixes els canvis en la reforma laboral, les tipologies de contracte, com llegir una nòmina o com trobar el conveni relacionat amb la teva ocupació? En aquest taller treballarem tots aquests aspectes per tal que puguis optimitzar la teva recerca de feina tenint en compte la situació del mercat laboral actual.

Saps on has d’anar a buscar feina? En aquesta sessió coneixeràs els diferents canals per on circulen les ofertes de feina: els portals d’ocupació, les borses de treball, les empreses de selecció, la premsa… Aprendràs a identificar aquells que són més adequats al teu perfil professional per fer una recerca amb èxit.

Tens dubtes per inscriure’t a un portal d’ocupació, ETT, borsa de treball o oposicions? Et costa saber quina informació és important plasmar a l’hora de registrar-te? Aquesta és la sessió idònia per posar al dia les plataformes online de recerca de feina amb la supervisió del tècnic referent.

Davant la pregunta defineix-te en tres paraules, et quedes en blanc? Et costa identificar els teus punts forts i els teus punts febles? Si has contestat Sí a les preguntes anteriors, aquesta és la sessió idònia per identificar el teu capital competencial i saber com afrontar un procés de selecció (presentació i dinàmiques de grup) on posarem en joc les nostres competències de forma dinàmica i divertida.

Estàs preparat/preparada per afrontar un procés de selecció? Coneixes quines són les preguntes més freqüents que et poden fer durant l’entrevista? Saps quines són les dinàmiques de grup més utilitzades? T’ensenyem les eines i les estratègies per superar-la amb èxit.

Calendari: setmanalment, en horari de matí o tarda, amb una durada de 2 hores.
Adreçats a: persones que busquen feina i/o que volen canviar la seva situació laboral.
Com s'hi pot accedir: a través de l’adreça de correu slo@elprat.cat, al web https://online.elprat.cat/actividadesWeb/, al telèfon 934 786 878 o presencialment al Centre de Promoció Econòmica (c. de les Moreres, 48)

Es tracta d'una tècnica per a presentar el nostre projecte de manera molt efectiva en poques paraules i temps rècord! Podrem ampliar contactes i també facilitar la possibilitat de trobar feina.

Coneixerem els nous tipus d'entrevistes de treball que es realitzen avui dia, i aprendrem la millor manera de superar-les. El taller estarà enfocat especialment en la fase de preparació.

En aquest taller es treballarà el funcionament de diferents plataformes de comunicació ON LINE, tal com Zoom, Meet, Skype, etc. Es veurà com es realitza una videoconferència i que elements s'han de tenir en compte per fer-la  en forma adequada.

Aquest taller està enfocat a conèixer diferents canals de recerca de feina, per a utilitzar-los de manera eficient, creant perfils adequats per a aconseguir una molt bona visibilitat.

Es guiarà pas a pas al participant, en la manera de donar-se d'alta en la xarxa, especialment, en com crear un perfil i aprofitar les ofertes de treball que circulen en aquesta plataforma.

Aquest taller pretén descobrir en què consisteix, per a poder desenvolupar-la i potenciar la seva utilitat. Crear una imatge de marca t'ajudarà a ser més conegut en el teu sector professional, canviar de treball i transmetre els teus coneixements.

És un taller que pretén oferir coneixement sobre les millors aplicacions de mòbil. S'aprendrà a instal·lar les APPs més conegudes: Indeed, infojobs, LinkedIn, job today, Apps d’Etts etc.

Les sessions de speed dating ofereixen l’oportunitat als participants del servei de realitzar entrevistes ràpides amb empreses del Prat en recerca de feina personal.

Es tracta d’un taller adreçat a persones amb dificultat per utilitzar el programa Word i el correu electrònic. Està enfocat a facilitar un kit bàsic per poder crear sense problemes un CV, fer ús del correu electrònic per enviar el teu currículum.  

En col·laboració amb  Barcelona Activa posem a la teva disposició més de 50 cursos online.

 

A.   Per a persones aturades en recerca activa de feina o que estiguin en actiu i vulguin una millora professional

Activitats per encarar el procés de recerca de feina de manera eficient. T'ajudaran a definir el teu Pla d'Acció i anar avançant amb aquelles eines necessàries per a entrar en contacte amb el mercat de Treball.

 

 

ON01 Online - La carta de presentació: la porta d'entrada al teu cv

ON02 Online - El Currículum: l'eina clau

ON03 Online - Posa a navegar el teu currículum

ON04 Online - Les dues cares de l'entrevista de feina

ON05 Online - Posa en valor les teves competències en el procés de selecció

ON06 Online - FAQs: Prepara't l'entrevista

ON07 Online - El procés de selecció: una visió 360º

ON08 Online - Abans de trucar a la porta, coneix el teu sector

ON09 Online - No et posis límits! Barreres, falsos mites i estratègies en la recerca de feina

ON10 Online - Teoria i pràctica de les proves de selecció

ON11 Online - Prepara't perquè et seleccionin

ON12 Online - L'autocandidatura: crea la teva oportunitat

ON13 Online - Canals de recerca d'oportunitats laborals

ON14 Online - KM0: Dissenya el teu pla de recerca de feina

ON15 Online - Les competències per a la recerca de feina

 

 

B. Escola de competències

Activitats que et permetran identificar actituds, aptituds i hàbits que es troben darrere d'algunes de les competències clau més requerides per empreses i organitzacions.

 

ON16 Online - Organitza el teu dia a dia

ON17 Online - Treu temps al temps

ON18 Online - Treballa en companyia

ON19 Online - Comunica't!

ON20 Online - Els secrets de la comunicació escrita

ON21 Online - Pren la paraula: El llenguatge verbal i no verbal a la feina

ON22 Online - L'empatia: escoltar per entendre's

ON23 Online - Argumentar per arribar a acords

ON24 Online - L'assertivitat: Més enllà de saber dir que no

ON25 Online - Networking a les xarxes

 

C.   Formació Online de Barcelona Activa per al comerç i la restauració

Cursos online que t'ajudaran a potenciar el teu comerç. Aprèn com millorar la gestió incorporant processos de transformació digital. I fes servir eines digitals i estratègies comercials a Internet per donar-te a conèixer, incrementar les vendes i fidelitzar el teu públic. 

 

  • Digitalitza el teu negoci

Comença la transformació digital del teu comerç o restaurant: millora les teves habilitats en gestió interna, aprèn a utilitzar eines digitals per treballar millor i informa't del què cal fer per digitalitzar un negoci.

 

DIGITALITZACIÓ

Inversions per digitalitzar un comerç

Què haig de tenir en compte per crear un comerç electrònic

Xatbots: millora el servei d'atenció del teu negoci

 

GESTIÓ INTERNA

Habilitats per a la gestió del negoci

Com interpretar els números de la teva empresa

Innovació en el comerç

Com tramitar telemàticament: persones autònomes

Com tramitar telemàticament: societats limitades

On trobar finançament per a l'empresa?

Com interpretar els números de la teva empresa (1/2)

Com adquirir un negoci en funcionament

Cobertura legal i protecció per al teu negoci

Com elaborar i millorar un model de negoci: El Bussiness Model Canvas

Com escollir la forma jurídica del teu negoci

El procés de capitalització de l'atur

Propietat intel·lectual i marques

Què vol dir obrir una franquícia?

Recursos de finançament per al teu projecte

Tràmits per la importació i exportació de productes

 

TREBALLAR MILLOR

Com usar de forma eficient el certificat digital, la signatura i la facturació electrònica

Networking a Internet: crea i amplia la teva xarxa virtual de contactes professionals

Eines i recursos per analitzar el mercat (pròximament)

 

  • Crea el web del teu negoci

Aprèn el que cal saber per fer una bona pàgina web i posicionar-la adequadament als cercadors perquè el públic et pugui trobar fàcilment

 

CREACIÓ DE WEBS

Què cal tenir en compte per fer el web del teu negoci

Aprèn a planificar un projecte web

Generadors de llocs estàtics: una solució enfocada a petites empreses

Wordpress.com: crea el teu web sense cost

Wordpress.org: gestiona el teu web des d’un servidor local

Arquitectura de la informació: garanteix una bona experiència d'usuari

Usabilitat: fer el web pensant en qui l’usa

Crea i gestiona els continguts del teu web

 

ATREURE VISITES AL WEB

Posicionament SEO

Connecta el teu negoci amb Google My Business

Masterclass: SEO a Wordpress

Mètrica web amb Google Analytics (nivell bàsic)

Mètrica web amb Google Analytics (nivell avançat)

 

  • Dona a conèixer el teu negoci

Millora les teves estratègies de màrqueting a Internet i treu el màxim partit dels diferents canals que t'ofereix la xarxa per atraure nova clientela.

 

MARQUÈTING A INTERNET

Crea el teu Pla de Màrqueting Digital

Pla de màrqueting digital per a projectes tradicionals (pròximament)

Pla de màrqueting digital per a projectes digitals (pròximament)

Crea i gestiona el teu butlletí digital

Com escriure i crear contingut per a la web

Màrqueting de continguts: dialoga amb els teus clients oferint-los materials útils

Utilitza storytelling a la teva estratègia de màrqueting

Crea campanyes amb inbound marketing o màrqueting d'entrada

Tècniques de màrqueting aplicades al punt de venda

Youtube per al teu comerç

Facebook per al teu comerç

Instagram per al teu comerç

Crea vídeos per a les xarxes socials

Video màrqueting: com et vens en pantalla

Atreu clientela amb Instagram i Instagram Stories

Masterclass: Retoc fotogràfic gastronòmic

Mercats d'oferta i mercats de demanda

Prepara't per vendre

Coneix les tècniques per vendre

Crea i planifica la teva campanya de màrqueting

 

PUBLICITAT A INTERNET

Compra i venda de publicitat a Internet

Twitter com a eina de màrqueting i negoci

Arriba als teus clients amb Linkedin Ads

Com fer publicitat a l’era de l’AdBlock

 

  • Incrementa les teves vendes

Millora les teves vendes i fidelitza la clientela utilitzant recursos digitals, obrint un canals de venda online, o implementant millores a la teva botiga física.

 

VENDES I FIDELITZACIÓ DE LA CLIENTELA

Interiorisme comercial

Aparadorisme al comerç

Estratègia de vendes i pla comercial (pròximament)

Masterclass: Del Like al Love, captiva i fidelitza la teva clientela

Masterclass: Gestió de la teva marca personal a Linkedin per a vendre més

Mercats d'oferta i mercats de demanda

VENDA PER INTERNET (COMERÇ ELECTRÒNIC)

B2B: accedeix a nous clients i proveïdors en els mercats electrònics

Comerç a través de les xarxes socials

Comerç electrònic sense tenir una botiga online

Prestashop: portal de comerç electrònic

Woocommerce: el plugin de Wordpress per fer botigues online

Segells de qualitat


Certificació ISO 9001

Temes relacionats

Orientació laboral

Servei d’acompanyament i assessorament per a persones que busquen feina.

Persones que busquen feina

Servei per inscriure’s a ofertes de treball segons el perfil professional.

Club de feina

Espai físic on podeu buscar feina de manera activa i autònoma.

Assessoria d’ocupació per a joves

Rebeu suport perquè trobar feina sigui molt més senzill.

Acrediteu la vostra experiència laboral

Servei per acreditar competències adquirides a la feina o en l’educació no formal.

Zones d'activitat econòmica

Mapa i característiques de les diferents zones d’activitat econòmica del municipi.