L'Observatori Socioeconòmic  és un espai on es treballa per tal que la ciutadania i els agents socials de la ciutat puguin mantenir-se informats i tenir a l'abast  i actualitzats els principals indicadors socioeconòmics del Prat de Llobregat

L’any 2021 ha finalitzat amb 3.110 persones aturades inscrites a l'atur al Prat de Llobregat, la xifra més baixa des de la registrada l'abril de 2008.

Augment interanual significatiu de la contractació acumulada (+24,2%; 9.295 contractes més). El nombre de contractes realitzats el 2021 encara és inferior al volum de contractes signats en 2019

Dades sobre la situació del col·lectiu jove al mercat laboral del Prat

Dades sobre la situació de la dona al mercat laboral del Prat

La Diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat és una publicació anual amb dades actualitzades sobre l'activitat econòmica a la ciutat, principalment estructura empresarial i mercat de treball.  La diagnosi socioeconòmica del Prat de Llobregat presenta les variables estadístiques més significatives de la realitat econòmica i social de la nostra ciutat.

Descarrega PDF (pdf - 3079905 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 2261814 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 6411966 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 12811953 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 1772106 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 2337555 bytes)

El Projecte “El Perfil de la Ciutat” consisteix en la col·laboració tècnica, metodològica i de recerca d’una sèrie d’Ajuntaments, a través, principalment, dels seus Observatoris Socioeconòmics. Actualment està format per 14 ajuntaments, entre els quals es troba el del Prat de Llobregat.

Aquesta col·laboració que té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats, és a dir, dels seus ciutadans.

Fruit d’aquesta col.laboració es fa seminaris i jornades, s’edita documents de treball, es fa recerca i, finalment, es publiquen les fitxes que anomenem “perfils”. Fitxes amb els indicadors de qualitat de vida seleccionats. Indicadors que permeten avaluar comparativament la qualitat de vida de cada ciutat, en relació tant a les altres ciutats com en la seva evolució en el temps. Camparatives que han de permetre conèixer millor la realitat de les nostres ciutats i, per tant, gestionar-les millor, fent-hi polítiques més adaptades i que permetin millorar el nivell i qualitat de vida.