El Prat va acollir la 44a Fira Avícola

Cada any, cap al mes de desembre, celebrem la Fira avícola de la raça Prat, una fira de proximitat, de km 0, que ens mostra uns productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són l'aviram de raça Prat i la carxofa Prat, orgull de la ciutadania del Prat.

La Fira esdevé, per als pratencs i pratenques i per a la gent que ens visita, una extraordinària experiència que combina, d’una banda, la tradició de la pagesia a través de la qualitat dels productes de la terra, el pollastre Pota Blava i la carxofa del Prat i, d’altra banda, una mostra de l’activitat econòmica, de la restauració i del comerç locals i de les iniciatives dels emprenedors i emprenedores que troben, en la Fira, un excel·lent espai de promoció.

Es va  celebrar per primera vegada a la Granja de la Ricarda i s’amplià la superfície firal a més de 19.000 metres quadrats.

El Prat acollí la 44a Fira Avícola de la Raça Prat del 15 al 17 de desembre passats. Un any més, es posà l’accent en l’excel·lència dels productes de proximitat, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, i en la gastronomia.

Aquesta cita anual s’ha convertit en una fira de referència, no només al Baix Llobregat, sinó arreu de Catalunya, juntament amb la del gall de Vilafranca del Penedès. El Pota Blava compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

La principal novetat d’aquesta edició fou el trasllat de la fira a la Granja de la Ricarda, una antiga granja reconstruïda, que connecta amb la voluntat de la fira de posar en valor els productes de proximitat. Gràcies al trasllat d’ubicació, la superfície firal s’ha ampliat a més de 19.000 m2.

La Fira acollí prop de 150 expositors de productes avícoles, agrícoles i ramaders d’arreu del país i els visitants van poder gaudir de la gastronomia local a Fira Tapa Pota Blava, degustar tapes, platets i menús amb pollastre Pota Blava i Carxofa Prat, a més d’esmorzars de pagès i de demostracions de cuina en directe (showcooking). També varen poder comprar productes de proximitat al Mercat de Pagès el diumenge 17 de desembre.

A més, en el mateix recinte de la Granja de la Ricarda, la Fira Avícola va acollir tres mostres més: la 30ena Mostra Comercial, la 15ena Mostra d’Entitats i la I Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat  (FESCdBLL). 

En aquesta edició, van guanyar presència les entitats de l’economia social i cooperativa. Si bé fins l’any anterior la Mostra Comercial ja els va reservar un espai, aquesta serà la primera edició en què comptaran amb una fira pròpia. 

Pel que fa a la Mostra d’Entitats, es varen trobar espais expositius o gaudir d’activitats organitzades per més d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu... 

La Mostra Comercial del Prat té caràcter multisectorial, acull diferents sectors d’activitat econòmica i hi participen expositors del comerç i serveis locals i també d’altres expositors que vénen de fora, oferint una amplia gamma de productes i serveis. 

En total, varen visitar el recinte  més de 80.000 persones, organitzada per l’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local. 

Com cada any, s’ha comptat amb la implicació de professionals del disseny per a l’elaboració de la imatge del cartell i d’altres materials de difusió de la Fira Avícola. Enguany, la imatge del cartell ha anat a càrrec dels dissenyadors Satur Herraiz i David Allende. 

Exposició d'aviram Pota Blava i productes de la terra

Exposició de pollastres, galls, gallines i capons de la raça Prat, els autèntics Pota...

Espai gastronòmic

Oferta gastronòmica diferenciada i de qualitat, basada en el pollastre Pota Blava i la...

Mostra comercial i fira artesanal

Visiteu els comerços i artesanies de la ciutat en el marc de la Fira Avícola de la Raça...

Premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

Amb el Premi "JOSEP OLIVA" A LA CULTURA I LA TRADICIÓ PAGESES, l'Ajuntament del Prat...

El Pota Blava

El Pota Blava és un dels productes emblemàtics del Prat.