Pla de formació 2018 adreçada al sector de l'economia social i cooperativa.

Accions formatives dissenyades per la Taula de l'economia social i cooperativa del Prat, amb la col·laboració del programa "El Prat Empren"

Cursos i tallers gratuïts de curta durada (un o dos dies) adreçats a treballadors d'empreses d'economia social i, en general, a persones interessades a treballar al sector. 

Actualment el nostre entorn VUCA (Volàtil, Incert, Complex, Ambigu) provoca que tenim més requeriments. Alhora tenim l’exigència de ser més àgil. L’esfera privada i pública sovint pateix desequilibris provocant problemes de qualitat de vida. Arrel d’això no ens queda una altre que canviar. Ací tenim dos opcions: canviar el món o canviar el nostre món. Aquest taller pretén canviar el nostre món a través d’hàbits saludables i productius així com eines pràctiques i focalitzades.

Data: 30 de gener de 2018, de 9:30 a 14:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 81225 bytes)

Els projectes que neixen per respondre a un repte tenen la possibilitat d’obtenir una doble rendibilitat: econòmica i social. El seu principal escull segueix sent aconseguir finançament i encara ho és més trobar inversors que valorin la missió social i apostin pel projecte.

En aquest curs coneixerem diferents tipus de finançament i quin és el més adient a cada fase del projecte, qui són els inversors interessats en finançar-nos, i quins són els seus requisits.

Data: 6 de març de 2018, de 9:30 a 13:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarregar programa (pdf - 182752 bytes)

Docent:  Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Durada: 6 hores, 2 sessions de 3 hores. Els objectius de la formació són: Identificar, adquirir o millorar les pròpies competències en el treball en equip. Conèixer les característiques de la comunicació efectiva. Conèixer els diferents tipus de comunicació. Millorar la nostra capacitat de comunicar. Ser més efectius alhora d’expressar-nos. Reconèixer les dimensions i l'impacte dels conflictes en les organitzacions. Diferència entre conflicte i problema. Comprendre el conflicte, saber diagnosticar i prescriure intervencions coherents. Aprendre a afrontar els conflictes amb efectivitat, abordant-los en el moment oportú, reconeixent i gestionant les emocions implicades.

Data: 9 i 16 d'abril de 2018, de 16 a 19 h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarregar programa (pdf - 210999 bytes)

Docent:  Federació de cooperatives de treball de Catalunya.

Per conèixer els aspectes claus de la formació en les organitzacions. Aprendre eines per a la detecció de necessitats de formació.  Conèixer les diferents opcions de finançament de la formació.

Data: 10 d'abril de 2018, de 9:30 a 13:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarregar programa (pdf - 190610 bytes)

Docent:  Mercè Torras Montoya (RSE Valor i Gestió)

Sessió per Incrementar el coneixement de les iniciatives de l’economia social i cooperativa del territori. Apropar els diferents agents de l’economia social i cooperativa. Fer aflorar possibles sinèrgies. Detectar oportunitats de col·laboració. Donar els primers passos per establir col·laboracions estratègiques. 

Data: 8 de maig de 2018, de 9:30 a 13:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarregar programa (pdf - 195951 bytes)

Docent:  Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Sessió per desencallar i/o avançar amb els projecte. Són sessions destinades a resoldre problemes i qüestions molt concretes. Continguts  a la carta, en funció de cada situació específica.

Aquesta sessió de formació està vinculada amb el Servei d’Assessorament de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat dirigida a emprenedors socials i a entitats consolidades del sector de l’Economia Social i Cooperativa.

S’ofereix: Entrevista i diagnosi individual i dels projectes. Establiment del full de ruta i tutories i assessorament: avaluació de la viabilitat dels projectes, acompanyament de les persones emprenedores socials en el procés de creació/consolidació i posada en funcionament de l'activitat, eines per l’avaluació del perfil emprenedor, tutorització del procés d’elaboració del pla d’empresa cooperativa i facilitar consell expert en tota aquesta trajectòria, assessorament en tots els àmbits relacionats amb el procés de creació de l’empresa social: aspectes fiscals, jurídics, laborals, socials, mercantils, comercials, emissió d’informes de viabilitat per facilitar l’accés a diferents subvencions i préstecs, i premis de l’Ateneu cooperatiu o altres.

Data: 11 de juny de 2018, de 10 a 11h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarregar programa (pdf - 208310 bytes)

Docent:  Marta Porta i David Villota, El camino de Elder.

Dues sessions per Potenciar les competències comunicatives intrapersonals i grupals. Fomentar el diàleg assertiu i les actituds empàtiques. Aprendre a gestionar els conflictes grupals des d'una mirada integral i sistèmica. Reconèixer el conflicte com a expressió cultural (rols i poder). Conèixer l’escalada del conflicte i les seves causes. Conèixer algunes tècniques per gestionar conflictes.

Data: 26 de setembre i 3 d’octubre de 2018, de 9:30 a 14:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 195854 bytes)

Docent:  Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

Per conèixer el tractament tècnic que es dóna a la informació econòmica i financera de l’organització. Aprendre a interpretar les dades econòmiques i financeres de l’organització. Conèixer els fonaments de la gestió financera. Conèixer com funciona la comptabilitat, què són els comptes anuals i l’existència del Pla General. Comptable adaptat a les cooperatives. Conèixer com s’utilitzen les dades econòmiques per avaluar la posició de l’organització, les diferents tipologies de costos i algunes aplicacions pràctiques. 

Data: 8 i  15 de novembre de 2018, de 9:30 a 13:30h.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 209711 bytes)

Aquesta proposta formativa pretén cobrir les necessitats reals des de la vessant de la formació en temes com:

  • Emprenedoria col·lectiva
  • Gestió social cooperativa
  • Desenvolupament d'habilitats personals i directives
  • Gestió empresarial

Millorar les competències de les persones que participen del model d'organització cooperatiu i d'aquelles que en volen formar part és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses d'economia solidaria.

A qui s'adreça?

A emprenedors i emprenedores socials, socis de cooperativa i empreses de d'economia social i cooperativa.

Com s'hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament: on line, per correu electrònic economia@elprat.cat, trucant al telèfon 93 478 68 78 o presencialment en Centre de Promoció Econòmica, carrer de les Moreres, 48 –El Prat de Llobregat, en horari de 9:30 a 14:00 h.

Horari dels cursos i lloc d'impartició:

Els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Cost dels cursos

Els cursos són gratuïts. 

Suport al cooperativisme i a l'economia social

Ajuts a les persones que s'estableixin en règim de cooperativa de treball

Suport a persones desocupades que posen en marxa un projecte cooperatiu.

Directori economia social i cooperativa del Prat

Enllaç, situació i dades de contacte de les cooperatives i les societats laborals del Prat.

Experiències en economia social i cooperativa

Blog dedicat a l’explicació del contingut.

Voleu crear una cooperativa o una societat laboral?

Serveis d'acompanyament per desenvolupar els vostres projectes d’economia social.

Voluntariat per al Banc de Temps del Prat

Suport en les activitats de l’associació.