El Pla de formació 2022  adreçada al sector de l'economia social i cooperativa es publicarà properament.

Es tracta d'accions formatives dissenyades per la Taula de l'economia social i cooperativa del Prat, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Cursos i tallers gratuïts de curta durada adreçats a treballadors d'empreses d'economia social i, en general, a persones interessades a treballar al sector. 

Mentrestant us deixem publicada la informació del programa formatiu més recent:

Adreçada a persones emprenedores socials que estan creant o han posat en marxa un negoci que té com a objectiu donar resposta a un repte social i necessiten finançament alternatiu.

Data: Dilluns, 15 de març, de 9:30 a 13:30 hores. Gratuït. 

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 197002 bytes)

En els últims mesos ens hem vist obligats/des a conviure amb la incertesa generada arrel de la pan­dèmia. Emocions com la por, l’angoixa, el desànim, la tristesa, la pèrdua... se’ns fan ara més presents que mai i posen en evidència la nostra dificultat per gestionar aquests moments incerts. Com em relaciono amb la incertesa? Quines eines i hàbits podria incorporar en el meu dia a dia per aprendre a gestionar-la millor? En aquest taller explorarem i donarem resposta a aquestes i altres qües­tions. Sessió adreçada a treballadores d’organitzacions d’economia social i solidària i públic en general. Docent:  Marta Ferrando i Miriam Martí (Associació Som La Canya) . 

Data: Dimecres, 14 d'abril, de 9:30 a 13:30 hores. Gratuït. 

On: On line plataforma Zoom  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 222902 bytes)

Sessió oberta a emprenedores/rs i persones interessades que té com a objectiu conèixer experiències d’èxit en el món de l’emprenedoria social per aprendre un dels altres, amb format de participació oberta. Organitza: Heres Social, Ajuntament del Prat i Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

Data: Dijous, 6 de maig,  de 15 a 18 hores. Gratuït. 

On line (afegirem link properament)  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 187612 bytes)

Jornada de formació sobre xarxes socials per a les entitats d’economia social. Com haig de ser present a les xarxes socials? Com ser un referent? Com viralitzar? Quines són les tendències del moment? Tinc opcions lliures i ètiques per a ser present a les xarxes? Totes aquestes qüestions es resoldran en una jornada que combinarà teoria, exercicis, debats i casos d’estudi. Apunta’t i viralitza’t només tancar l’ordinador!  Docent:  La Clara Comunicació

Data: Dimecres, 12 de maig, de 9:30 a 13:30 hores. Gratuït. 

On line  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 220590 bytes)

Sessió dirigida a veïns i veïnes o grups de persones que estan interessades en el cohabitatge i en alternatives d’accés a l’habitatge. Es tracta d’una sessió informativa sobre diferents models, centrant-nos principalment en el model de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, que entén l’habitatge com un dret d’ús, un bé bàsic essencial i no una inversió. És un model col·lectiu impulsat per les futures persones usuàries que permet desenvolupar projectes de convivència socials de forma participativa. Es tracta d’un model que incideix en la transformació social generant noves xarxes de solidaritat i suport mutu, impulsant l’economia solidària i la sostenibilitat econòmica, ambiental i social, que posa la vida al centre. Docent:  Marta Arnal (Voltes cooperativa d’arquitectura) i Maria Josep Lázaro (Perviure)

Data: Dilluns, 31 de maig, de 18 a 19:30 hores. Gratuït. 

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 222024 bytes)

Identificar, adquirir o millorar les pròpies competències en el treball en equip. Conèixer les característiques de la comunicació efectiva. Conèixer els diferents tipus de comunicació. Millorar la nostra capacitat de comunicar. Ser més efectius alhora d’expressar-nos. Reconèixer les dimensions i l'impacte dels conflictes en les organitzacions. Diferència entre conflicte i problema. Comprendre el conflicte, saber diagnosticar i prescriure intervencions coherents. Aprendre a afrontar els conflictes amb efectivitat, abordant-los en el moment oportú, reconeixent i gestionant les emocions implicades.

Data:  15 i 22 d'octubre, de 10:30 h-13h. Gratuït

Inscripció a través de l'empresa o entitat d'economia social amb els noms dels treballadors i treballadores participants a la formació:  economiasocial@elprat.cat amb les següents dades: Nom, cognom i DNI

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

 

Descarrega PDF (pdf - 245506 bytes)

Amb aquesta proposta es donarà informació als assistents sobre que és una licitació, tipus de licitació, quines son les fases d’una licitació, com presentar-se, que cal complir i com es formalitza un contracte.

És important tenir en compte que, en aquests moments, no tenim llei de contractes del sector públic catalana i que aquesta es troba en tramitació parlamentaria. Si hi haguessin canvis legislatius al respecte, la sessió formativa s’adequaria a nou escenari.

Data:  3 de novembre, de 9:30 a 14 hores. Gratuït

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 222060 bytes)

Prendre consciència de les noves i no tan noves necessitats emocionals en la nova normalitat, a on la virtualitat i la tecnologia han esdevingut part de la nostra quotidianitat personal i laboral. Aprendre a reconèixer-les i a gestionar-les de manera eficient, amb una mirada compassiva, integral i sistèmica, tant personal com grupalment, en contextos virtuals. Docent:  Sandra López Barbeiro i Myriam Félez Cervera, AmorosaMent Associació

Data: Dijous, 25 de novembre, de 9:30 a 13:30 hores. Gratuït. 

On: On line, es facilitarà connexió a les persones inscrites Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 231010 bytes)

Aquesta proposta formativa pretén cobrir les necessitats reals des de la vessant de la formació en temes com:

  • Emprenedoria col·lectiva
  • Gestió social cooperativa
  • Desenvolupament d'habilitats personals 
  • Gestió empresarial
  • Contractació pública
  • Comunicació

Millorar les competències de les persones que participen del model d'organització cooperatiu i d'aquelles que en volen formar part és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses d'economia solidaria.

A qui s'adreça?

A emprenedors i emprenedores socials, socis/sòcies de cooperatives, empreses de d'economia social i cooperativa i d'altres persones interessades en l'economia social i cooperativa.

Com s'hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament: on line, per correu electrònic economiasocial@elprat.cat, trucant al telèfon 93 478 68 78 o presencialment en Centre de Promoció Econòmica, carrer de les Moreres, 48 –El Prat de Llobregat, en horari de 9:30 a 14:00 h.

Horari dels cursos i lloc d'impartició:

Els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Els cursos son gratuïts.

Calendari de formació 2021 (pdf - 211177 bytes)

Pla de formació 2021 (pdf - 1434455 bytes)