Pla de formació 2019 adreçada al sector de l'economia social i cooperativa.

Accions formatives dissenyades per la Taula de l'economia social i cooperativa del Prat, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Cursos i tallers gratuïts de curta durada (un o dos dies) adreçats a treballadors d'empreses d'economia social i, en general, a persones interessades a treballar al sector. 

Identificar, adquirir o millorar les pròpies competències en el treball en equip. Conèixer les característiques de la comunicació efectiva. Conèixer els diferents tipus de comunicació. Millorar la nostra capacitat de comunicar. Ser més efectius alhora d’expressar-nos. Reconèixer les dimensions i l'impacte dels conflictes en les organitzacions. Diferència entre conflicte i problema. Comprendre el conflicte, saber diagnosticar i prescriure intervencions coherents. Aprendre a afrontar els conflictes amb efectivitat, abordant-los en el moment oportú, reconeixent i gestionant les emocions implicades.

Data:  29 de març i 5 d’abril, de 10h-13h. Gratuït

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

 

Descarrega PDF (pdf - 273082 bytes)

Jornada per conèixer experiències per aprendre un dels altres, amb format de participació oberta.

Sessió conjunta amb Uikú, Maig Cooperatiu 2019

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 225535 bytes)

La importància d'expressar amb claredat a les altres persones tot tipus d'observacions, sentiments, necessitats i peticions, evitant llenguatges que avaluïn i etiquetin. Aprendrem com donar feedback, com acompanyar-nos per descobrir informació rellevant per afrontar els conflictes i crear espais on les polaritzacions puguin expressar-se de manera responsable. 

Aprendre a gestionar la diversitat i el conflicte en les relacions i en els grups des d’una mirada integral i sistèmica, a partir d’una comunicació conscient basada en l’escolta empàtica i l’assertivitat.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 255509 bytes)

L’Ateneu cooperatiu del Baix Llobregat ofereix sessions d’acompanyament i tutoria per resoldre dubtes i assessorar projectes socials d’emprenedors col·lectius. Desencallar i/o avançar amb els projecte. Són sessions destinades a resoldre problemes i qüestions molt concretes.Continguts a la carta, en funció de cada situació específica.  S'ofereix establiment del full de ruta i tutories i assessorament: avaluació de la viabilitat dels projectes, acompanyament de les persones emprenedores socials en el procés de creació/consolidació i posada en funcionament de l'activitat, eines per l’avaluació del perfil emprenedor, tutorització del procés d’elaboració del pla d’empresa cooperativa i facilitar consell expert en tota aquesta trajectòria.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 344374 bytes)

Taller de comunicació cooperativa i inclusiva dirigit a comunicadores i entitats que entenguin que utilitzar la comunicació des d’una perspectiva cooperativa, inclusiva i feminista pot ajudar a transformar la nostra societat.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 279217 bytes)

Amb aquesta proposta es donarà informació als assistents sobre que és una licitació, tipus de licitació, quines son les fases d’una licitació, com presentar-se, que cal complir i com es formalitza un contracte.

És important tenir en compte que, en aquests moments, no tenim llei de contractes del sector públic catalana i que aquesta es troba en tramitació parlamentaria. Si hi haguessin canvis legislatius al respecte, la sessió formativa s’adequaria a nou escenari.

On: Centre de Promoció Econòmica  Tel. 934786878 

Inscripcions on line aquí

Descarrega PDF (pdf - 378069 bytes)

Aquesta proposta formativa pretén cobrir les necessitats reals des de la vessant de la formació en temes com:

  • Emprenedoria col·lectiva
  • Gestió social cooperativa
  • Desenvolupament d'habilitats personals i directives
  • Gestió empresarial
  • Contractació pública
  • Comunicació

Millorar les competències de les persones que participen del model d'organització cooperatiu i d'aquelles que en volen formar part és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses d'economia solidaria.

A qui s'adreça?

A emprenedors i emprenedores socials, socis de cooperativa i empreses de d'economia social i cooperativa.

Com s'hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament: on line, per correu electrònic economiasocial@elprat.cat, trucant al telèfon 93 478 68 78 o presencialment en Centre de Promoció Econòmica, carrer de les Moreres, 48 –El Prat de Llobregat, en horari de 9:30 a 14:00 h.

Horari dels cursos i lloc d'impartició:

Els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Els cursos son gratuïts.

Pla de formació 2019 (pdf - 1463014 bytes)

Calendari 2019 (pdf - 184575 bytes)

Suport al cooperativisme i a l'economia social