Espai Gastronòmic i Fira de Vins

Espai Gastronomic Fira Avicola 2022

La 49a edició de la Fira Avícola ens tornarà a apropar a la cuina pratenca i als seus productes estrella: el Pota Blava i la Carxofa Prat

Serà a l’Espai Gastronòmic, que ocuparà, un cop més, una de les naus de l’antiga granja de La Ricarda. En els seus 600 m2 podreu gaudir de la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i el Restaurant de la Fira Avícola, que aposten de nou per la gastronomia local, el territori i la sostenibilitat.

El Pota Blava i la Carxofa Prat es podran degustar en format de platillos en unes delicioses elaboracions que porten el segell d'onze restaurants pratencs: el Cèntric Gastro, El Cortijo & Posa’t Morat, El Regust, El Bar de La Capsa, La Carpa de Emilio Sánchez Academy, La esquina de la cantonada, La Santa, Lola’s Brunch, Majaretas, Montserratina i Sagnier - La Fundació Rubricatus, amb la col·laboració del col·lectiu Cooking Grup. A més, com cada any, també hi podreu trobar altres clàssics de la Fira, com el Menú de Fira del Consell Regulador Raça Prat, el take away Pota Blava i l’esmorzar de pagès.

Enguany, per segon cop, també podrem gaudir d’una nova edició de la Fira de Vins, que s’organitza en col·laboració amb el celler Vinyes, Cal Pere Tarrida i Central Wine (ubicat al Mercat Municipal) i on l’oferta vinícola del territori serà la protagonista.

A més de bona gastronomia i bons vins, l’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, artistes locals que crearan les seves obres en directe, activitats infantils, i una Aula de Cuina coordinada per Mònica Escudero (El Comidista) amb show cookings basats en la gastronomia sostenible.

El restaurant de la Fira

Dissabte i diumenge de 12 a 16.00 h

- Primers: Carxofa Prat confitada, romesco i anxoves // Focaccia de porro confitat i Pota Blava rostit

- Segon: Pota Blava guisat a la catalana, Carxofa Prat i patates al forn

- Les postres: Mató ecològic, confitura Im-Perfect i carquinyoli

- Beguda: Copa de vi, cervesa o aigua

Dissabte i diumenge de 12 a 16 h

- Primer: Carxofa Prat confitada, romesco i anxoves // Focaccia de porro confitat i Pota Blava rostit

- Segon: Pota Blava guisat a la catalana, Carxofa Prat i patates al forn

- Les postres: Mató ecològic, confitura Im-Perfect i carquinyoli

Dissabte i diumenge de 10 a 12 h

- Botifarra ecològica de Cal Fusteret a la brasa

- Carxofa Prat a la brasa

- Seques saltades

- Dues llesques de pa de llenya i allioli

- Cervesa o aigua

Fira de vins

També s’organitzarà la 2a Fira de Vins, en col·laboració amb els cellers del Prat: Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central Wine (ubicat al Mercat Municipal) i on tindran protagonisme propostes del territori.

  • Divendres de 18 a 22.30 h
  • Dissabte de 12 a 16.30 h i de 18 a 22.30 h
  • Diumenge de 12 a 16.30 h i de 18 a 22.30 h

Podrem gaudir de 9 espais amb cellers del territori que ens oferiran vins blancs, negres, cava i vermut.

Els vins tindran un preu de 2 i de 4 €

Fira Tapa

Pota blava i Carxofa Prat

Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos "platillos" que podreu tastar durant la 49a edició de la Fira Avícola, els dies 2, 3 i 4 de desembre.

Com cada any, dins de l'Espai Gastronòmic de la Fira, podreu gaudir de la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i tastar les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!

Entra en aquest link i accedeix a totes aquestes propostes gastronòmiques!

Tasta la gastronomia local

Fira Tapa

Pota blava i Carxofa Prat a la Fira Avícola

Menú de Fira als restaurants del Prat

A quins restaurants del Prat puc tastar el Menú de Fira?

On comprar Pota Blava

Impulseu el comerç local: compreu Pota Blava!

On comprar Carxofa Prat

Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat