Serà a l’Espai Gastronòmic, que ocuparà, un cop més, una de les naus de l’antiga granja de La Ricarda. En els seus 600 m2 podreu gaudir dels "platillus", l'esmorzar de pagès, el Menú de Fira i el Take Away Pota Blava, que aposten de nou per la gastronomia local, el territori i la sostenibilitat.
El Pota Blava i la Carxofa Prat es podran degustar en format de "platillus" en unes delicioses elaboracions que porten el segell dels participants següents: Cafè L’Artesà, Delta restaurant, El Bar de La Capsa, ÉsBo Catering · La Fundació Rubricatus, Gran Mercat - Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto, L’Àpat, La Carpa de Emilio Sánchez Academy, La Garlanda, La Montserratina i Lola’s Brunch. L'Espai Gastronòmic acabarà de posar l’accent en la gastronomia local, amb el menú del Consell Regulador Raça Prat i el take away Pota Blava, així com l’esmorzar de pagès, clàssics de la Fira Avícola.
A més de bona gastronomia, l’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils, artistes locals creant en directe. En aquesta edició, a més de l’Aula de Cuina coordinada per Mònica Escudero (El Comidista), amb ShowCookings basats en la gastronomia sostenible, també s’organitzarà una Aula de Tast amb tres sessions tècniques, on es podrà descobrir les qualitats de productes com la Carxofa Prat i el Pota Blava, de la mà de pagesia i xefs del territori. Més informació sobre els tasts aquí.
Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, es consolida la Fira de Vins, en col·laboració amb Vinyes, Cal Pere Tarrida i Central Wine (ubicat al Mercat Municipal), que arriba a la seva tercera edició, on tindran protagonisme propostes del territori i on es podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat. En l’espai s’organitzaran també tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments participants.
Dissabte i diumenge de 12 a 16.00 h
- Primers: Carxofa Prat confitada, romesco i anxoves // Focaccia de porro confitat i Pota Blava rostit
- Segon: Pota Blava guisat a la catalana, Carxofa Prat i patates al forn
- Les postres: Mató ecològic, confitura Im-Perfect i carquinyoli
- Beguda: Copa de vi, cervesa o aigua
Dissabte i diumenge de 12 a 16 h
- Primer: Carxofa Prat confitada, romesco i anxoves // Focaccia de porro confitat i Pota Blava rostit
- Segon: Pota Blava guisat a la catalana, Carxofa Prat i patates al forn
- Les postres: Mató ecològic, confitura Im-Perfect i carquinyoli
Dissabte i diumenge de 10 a 12 h
- Botifarra ecològica de Cal Fusteret a la brasa
- Carxofa Prat a la brasa
- Seques saltades
- Dues llesques de pa de llenya i allioli
- Cervesa o aigua
També s’organitzarà la 3a Fira de Vins, en col·laboració amb els cellers del Prat: Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central Wine (ubicat al Mercat Municipal) i on tindran protagonisme propostes del territori.
Podrem gaudir de 9 espais amb cellers del territori que ens oferiran vins blancs, negres, cava i vermut.
En aquesta 3a edició podreu participar de diferents tallers i tasts de vins:
Els vins tindran un preu de 2 i de 4 €
Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos "platillus" que podreu tastar durant la 50a edició de la Fira Avícola, els dies 1, 2 i 3 de desembre.
Com cada any, dins de l'Espai Gastronòmic de la Fira, podreu gaudir de les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!
Entra en aquest link i accedeix a totes aquestes propostes gastronòmiques!
La gastronomia local a la Fira Avícola
A quins restaurants del Prat puc tastar el Menú de Fira?
Impulseu el comerç local: compreu Pota Blava!
Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat