El Centre de Promoció Econòmica, com a Centre Local de Serveis a les Empreses, és un punt d'informació sobre serveis i recursos destinats a fomentar la innovació i el creixement empresarial.

En el servei de suport a l'empresa, el teixit empresarial pot rebre informació i assessorament sobre processos innovadors i de millora dels seus productes i serveis, del creixement i la consolidació de l'empresa i de les vendes. L'objectiu és contribuir a generar empreses innovadores i competitives.

Per accedir-hi, podeu demanar cita enviant un correu electrònic a elpratempren@elprat.cat, trucant al telèfon 93 478 68 78 o dirigint-vosl presencialment al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) InnoDelta: Territori Laboratori per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del teixit industrial

 

OBJECTIU

En esta línia, diferents municipis i institucions del Baix Llobregat s’han associat per portar a terme el projecte InnoDelta amb l’objectiu d’impulsar projectes que incrementin la capacitat innovadora de les persones emprenedores, del teixit empresarial i de la ciutadania en general per a l’impuls de la competitivitat i la innovació de la zona del Delta de Llobregat com a territori.

 

PARTICIPANTS

Municipis del Baix Llobregat: Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Gavà, El Prat del Llobregat i Castelldefels,

Centres de Recerca: l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE)

 

ÀMBITS D’ACTUACIÓ

  • la Plataforma Delta Coneixement.  Què permetrà recollir, compilar i analitzar dades estratègiques per fer diagnosi i facilitar la presa de decisions a escala Delta del Llobregat i ens facilitarà i ajudarà a identificar reptes conjunts com a territori, plantejar-los en la Xarxa Delta Labs.
  • la Xarxa Delta Labs. Formada per una xarxa de labs especialitzats que permetran treballar els reptes, no només, amb la transversalitat de la 4Hèlix sinó també des de la perspectiva de l’especialització (logística i mobilitat, tecnològica, social i ecològica)
  • la Plataforma Delta Emprèn. L’espai per materialitzar e implementar al territori les solucions desenvolupades als diferents labs i reconvertir-los en models de negoci, potenciant l’emprenedoria de base tecnològica i especialitzada en els àmbits de la fotònica i la manufactura avançada aplicada principalment a les industries agroalimentàries, sistemes industrials i industries culturals i basades en l’experiència (esport i turisme) que generaran noves oportunitats des de l’acceleració i la incubació de les idees i els projectes en aquesta Plataforma.  

 

PRESSUPOST

El pressupost de les 9 Operacions de les que compta el PECT InnoDelta és de 4.335.786,72 € amb una subvenció del 50% (2.167.893,36 €), cofinançada entre els socis participants i la Generalitat de Catalunya a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

 

AJUNTAMENT DEL PRAT

Delta Logistics & Mobility Lab

Creació d’un lab d’innovació empresarial especialitzat en el sector de la logística  entès com a un espai que doni la possibilitat de canalitzar i implementar iniciatives i polítiques que fomentin un sistema logístic innovador, sostenible i competitiu i que s’integri a la xarxa de labs del Delta del Llobregat.

Aquest laboratori aprofitarà i revertirà les oportunitats que representen l’aeroport, el port i les infraestructures de la ciutat, tot i contribuint a situar el Delta del Llobregat, com un referent logístic internacional.

El lab disposarà de tot l’equipament tècnic i tecnològic necessari, així com de processos de transferència de coneixement i prestacions de serveis aportats per les persones que el dinamitzaran, per tal de plantejar reptes i projectes que impulsin la mobilitat del futur i que impliquin al conjunt del teixit econòmic i social  en els processos d’innovació, segons el model de la quàdruple hèlix.

L'Agència Innobaix impulsa el creixement de les empreses i dóna suport en processos d'innovació i creació de nous productes i serveis. Ho fa cercant-los partners de valor afegit, ajudant a millorar el seu pla de negoci i facilitant l'accés al finançament públic i privat i a la inversió.

Impulsar i enfortir la capacitat d'innovació de les empreses és la finalitat de l'Agència Innobaix. Per això impulsa programes d'investigació, processos d'innovació i xarxes de col·laboració entre empreses, agents socials, institucions pedagògiques, universitats, administracions i altres entitats.

Accelera el Creixement és un programa de suport a les empreses amb alt potencial de creixement promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC i en el qual l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajutnament del Prat de Llobregat participa com a agent referent del teixit empresarial del municipi.

OBJECTIUS

L'objectiu del programa és ransformar i re-orientar el model de negoci, identificant les línies de creixement de l’empresa a mig i llarg termini per a poder implementar-les en els objectius estratègics a través d’un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat i a mida.

A QUI S'ADREÇA?

El servei s'adreça a empreses amb  tres o més treballadors i treballadores i 5 anys de trajectòria (creades abans del 31/12/2017), que disposin d'un centre de decisió a la demarcació de Barcelona i amb voluntat d'invertir en el propi creixement. 

TERMINIS D'INSCRIPCIÓ

Les candidatures es podran presentar fins el 7 de juny de 2022

Formulari d'inscripció.

Per a més informació aceves@elprat.cat - 93 478 68 78

  • Sessions informatives: 25 d'abril d'11 a 12 hores, 7 de maig de 16 a 17 hores, 22 de maig de 10 a 11 hores i 30 de maig de 16 a 17 hores

Díptic del programa (pdf - 155482 bytes)

Secotbcn i l'Ajuntament del Prat col·laboren colze a colze per dur a terme un programa de mentoria i orientació per a empreses i nous projectes d'emprenedoria.

Aquest programa de consolidació empresarial ofereix un servei d'acompanyament i d'assessorament per desenvolupar, consolidar i millorar la competitivitat de les persones emprenedores i de les empreses. A més, també inclou accions de formació conjunta per capacitar els emprenedors i emprenedores i les petites i mitjanes empreses. 

 

Cambres de comerç de Catalunya

Que Cap Empresa Tanqui, es un programa que ofereixen les Cambres de Comerç de Catalunya , posant a disposició de totes aquelles persones emprenedores, autònoms/es  una línia d’assessorament multidisciplinari i gratuït format per més de 200 professionals disposats a atendre al teixit empresarial i econòmic del país.

Si voleu més informació sobre el servei que ofereix la Cambra de Comerç, només heu de seguir aquest enllaç.