Conèixer experiències reals d'emprenedors i emprenedores que han passat de la idea a l'acció pot resultar molt útil per altres persones que volen crear la seva pròpia empresa. Per això, us apropem a casos reals de persones emprenedores del Prat que ja han posat en marxa el seu projecte.

Us presentem l’experiència de SR. KABUTO, un bar temakeria, guanyadora del premi a la Millor idea i/o projecte empresarial de comerç i turisme.

Casanovas 67, esquina Santiago Rusinyol

El Prat de Llobregat

Tel. 930 090 102

https://www.facebook.com/SrKabuto-1649633205266830/

Sr. Kabuto és un bar i temakeria ubicat al Casc Antic d’El Prat de Llobregat, concretament a la cantonada dels carrers Jaume Casanovas i Santiago Rusiñol. Va obrir les seves portes el Maig del 2015, fundat per dos socis: en Fabian Pérez i en Juan Carlos Vizuete. El primer, un cuiner de tarannà versàtil i enginyós i el segon un conegut DJ potablava que abans gestionava una cocteleria. Aquesta iniciativa suposa un nou model de negoci en l’àmbit de la cuina oriental, -creat vora als anys 2000 al Brasil-, però encara poc habitual en el context espanyol.

El sushi, per definició, és la combinació d’arròs amb peix, en diferents formats; el temaki és un d’ells, específicament un con modelat manualment. En japonès, te significa mà i maki, fer, per tant,  sushi fet a mà. Podríem dir que aquesta filosofia ‘manufacturera’ o ‘casolana’ és un dels principals atributs del restaurant i que expliquen, en part, el seu èxit i bona recepció a la ciutat.

La idea va sorgir arran d’una gran passió, coneixement i experiència prèvia per i amb la gastronomia japonesa. A més a més, encetar un local d’aquestes característiques suposava una gran innovació ja que no hi existien llocs similars al Prat.

Què ha suposat per vosaltres ser guanyadors en la categoria de millor projecte empresarial del X Concurs el Prat Empren?

En primer lloc, creiem que  és un reconeixement públic per la feina ben feta. Ens sentim molt agraïts i contents de saber que tot l’esforç, l’energia i la il·lusió posades en aquest projecte han estat recompensades. A part, ens indica que anem per un bon camí, i som més conscients que mai dels reptes i responsabilitats que ens enfrontarem de cara al futur.

Com se us va ocórrer posar en marxa la vostra empresa?

En un context de crisi econòmica que ja s’allarga per tants anys, moltes vegades hem de cercar formes alternatives de treballar i, en definitiva, de guanyar-se la vida honestament. Una d’aquestes alternatives era muntar una empresa, convertir-nos en emprenedors. Emprendre és assumir riscos, i ho sabíem, però tot i així vam decidir apostar per un projecte humil però coherent, que ara comença a donar els seus fruits.

Amb quin suport professional i personal vareu comptar?

A nivell personal, hem comptat amb el suport ferm i decisiu de les famílies i amics, l’entorn més proper que ens va recolzar des del primer moment, cadascú aportant el que podia, dintre de les seves possibilitats i experteses. Pel que fa al suport professional, hem aprofitat molt, i des de fa molts anys, dels recursos i eines que facilita l’Ajuntament del Prat, a través del Centre de Promoció Econòmica.

Amb quin capital inicial vareu comptar? Com us heu finançat? Podeu donar altres xifres interessants del vostres negoci (clients, usuaris, ...)?

Una part del capital inicial venia dels socis, és a dir recursos propis (estalvis, propietats, etc.) i una altre part del finançament va provenir d’un crèdit ICO.  

Una dada curiosa és que al voltant de la meitat dels nostres clients, en aquests gairebé dos anys de funcionament, van tenir el seu primer contacte amb la culinària nipònica en el Sr. Kabuto. Tanmateix, la gran majoria s’ha convertit en clients fidels i adeptes voraços del menjar japonès a partir d’aquesta experiència amb nosaltres. És a dir, hi havia un públic latent que desconeixia completament el món del sushi i en aquest sentit, hem estat pioners.

Vareu fer un pla d’empresa abans de començar o us vareu formar d’alguna forma?

Evidentment, abans d’engegar el projecte vam fer un pla d’empresa, sabent de la seva vital importància a l’hora de planificar, gestionar i posar en marxa una empresa d’aquestes característiques.

Què es el que més us va costar a l’arrancar el projecte?

Sobretot, diríem que hi ha tot un seguit de traves burocràtiques pels emprenedors que dificulten i endarrereixen la implementació de bons projectes. Al nostre parer, encara hi ha moltes qüestions que es podrien millorar per tal de fomentar l’activitat econòmica i l’emprenedoria.

Si tornéssiu a començar, canviaríeu alguna cosa?

La idea sobre el paper és diferent de la seva plasmació a la realitat. Després de viure i fer servir el local, només pensaríem en canviar –si tornéssim a començar- la distribució espacial, és a dir, reordenar lleugerament la geometria de treball. Però amb tota la resta, hi estem molt satisfets i amb ganes de seguir emprenent.

Us presentem l’experiència de PACK AND WORK, una agència per aprendre anglès i treballar al  Regne Unit, guanyadora del premi a la Millor idea i/o projecte empresarial.

c/ Diputació 279 1ª. Pl.

Tel. 93 4675754

Mail: info@packandwork.com

                www.packandwork.com

Pack and Work és una empresa que s’encarrega d’assessorar i gestionar candidatures de joves i adults entre 18 i 44 anys, oferint la possibilitat de combinar l’aprenentatge del idioma amb una experiència laboral el Regne Unit. Oferim programes per treballar al Regne Unit en general, i també específicament al sector de la hostaleria i del magatzematge. A part d’això, tenim un programa d’Au pairs i un altre que gestiona Pràctiques laborals a empreses de diferents sectors. Packandwork també ofereix cursos d’anglès on line i de forma presencial.

La nostra empresa vol contribuir a que molts joves puguin viure una experiència única en un país estranger, millorant el seu nivell d’anglès i sense preocupacions de buscar un lloc on treballar i dormir, ja que nosaltres ens encarreguem de tot.

Els tres integrants de Pack and Work, formem part d’una generació de joves que té moltes dificultats per entrar en el món laboral . Sabem que no només val tenir una bona formació, sinó que els idiomes avui en dia també juguen un paper molt important a l’hora d’incorporar-se el món laboral. Lamentablement, no tots els joves tenen recursos necessaris per poder-se finançar una estància a l’estranger amb l’objectiu de dominar una tercera llengua, i així millorar les seves possibilitats en un món tan competitiu.

Pack and Work gestiona la majoria de candidatures online, www.packandwork.com. Però, per aquelles persones que estigueu interessades en el nostre programa i ens vulgueu conèixer, ens podeu trobar a en el nostre CoWorking situat al carrer Diputació 279, 1 planta (sol·licitar cita prèvia a info@packandwork.com). 

El que ens diferencia amb altres empreses similars, , és el tracte personal amb el candidat durant tot el procés de selecció fins que reben l’oferta de treball (normalment 4 setmanes), i  posteriorment el recolzament per part nostra durant tota la seva estància en el Regne Unit.

Que ha suposat per vosaltres ser guanyadors en la categoria de millor projecte empresarial del X Concurs el Prat Empren?

Som conscients que els emprenedors ens trobem amb moltes dificultats a l’hora d’iniciar un nou projecte empresarial i que els inicis no són fàcils. Per aquest motiu, guanyar en la categoria de millor projecte empresarial, ens a ajudat a continuar creixent com a empresa  i ens dona un plus motivacional i de seguretat per aconseguir que la nostra iniciativa i ganes de treballar siguin al final una realitat.

A nivell econòmic, rebre la subvenció d’aquest premi, ens està ajudant a millorar aspectes que fins ara no teníem previst millorar, com per exemple, la nostra pàgina web www.packandwork.com,  ja que al ser una empresa online creiem que és imprescindible tenir una web atractiva i també podrem invertir en fer una bona campanya de màrqueting.

Amb quin suport professional i personal vareu comptar?

A nivell personal, des de un primer moment hem tingut la sort de comptar amb el suport  dels nostres familiars i amics que ens han estat animant i aconsellant en els nostres inicis.

A nivell professional, estem molt agraïts al suport i assessorament que hem rebut i estem reben de tot l’equip del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat.

Amb quin capital inicial vareu comptar? Com us heu finançat? Podeu donar altres xifres interessants del vostre negoci (clients, usuaris, ...)?

El ser una empresa principalment online, no hem tingut que aportar una gran quantitat de capital i per tant no hem tingut que demanar cap tipus de préstec. Però, si que hem arriscat una bona part dels nostres estalvis perquè tenim la certesa de que és un bon model de negoci.

Encara ens queda molt de treball per realitzar, i des de que vam començar la nostra activitat, hem anat augmentant de forma progressiva el número de clients cada mes. Tot i així, encara no hem arribat els nostres objectius establerts durant el primer any, per tal de tenir un balanç positiu.

Vareu fer un pla d’empresa abans de començar o us vareu formar d’alguna forma?

Abans de començar l’activitat, vam dedicar gairebé 5 mesos a fer un bon pla d’empresa. Creiem que fer un pla d’empresa és primordial per madurar la idea de negoci i posteriorment tenir mols conceptes clars abans de iniciar un projecte empresarial.

Què es el que més us va costar a l’arrancar el projecte?

El que més ens està costant a l’hora d’arrancar el projecte, és donar-nos a conèixer. Som una empresa principalment online que oferim uns serveis. Gran part de les nostres ventes deriven del marqueting online, el posicionament web, les xarxes socials, etc. És un treball constant que no s’aconsegueix a curt termini.

Actualment, volem canviar el xip i hem començat a contactar amb centres educatius que realitzen graus, cicles formatius i cursos d’anglès, per tal de presentar el nostre projecte als seus alumnes.

Temes relacionats

Servei de creació d'empreses

Conjunt de serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una...

Punt de partida per emprendre

Servei d’informació a les persones emprenedores sobre els recursos i serveis que tenen...

Prepareu el pla d’empresa

Servei de tutoria individualitzada per valorar la viabilitat d’un projecte empresarial.

Ajuts per emprendre

Oferta d’ajuts a les persones desocupades que posin en marxa una nova empresa.

Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo 2023

Premis de reconeixement a la iniciativa emprenedora de la ciutat.

Reempresa - El traspàs d’un negoci

Servei d’assessorament adreçat a les persones que intervenen en el procés de traspàs d...