Els Entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es desenvolupen en relació als projectes del Programa Interseccions. Son espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora  permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/ AFA i entitats culturals i socials. És un espai per impulsar un marc de cooperació i coresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des de una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L’entorn d’aprenentatge Auxiliars de conversa pretén analitzar, des de diferents perspectives, el desenvolupament del projecte Auxiliars de conversa als centres educatius  i culturals participants. Des del nivell d’impacte que aquesta figura té sobre determinades competències de l’alumnat, fins a les diverses metodologies que cadascun dels centres participants escull per incorporar aquesta figura dins i fora de l’horari lectiu. L’objectiu és realitzar una avaluació contínua del projecte amb la finalitat de proposar millores i compartir bones pràctiques.

 Objectius

  • Crear un espai de treball que generi treball en xarxa entre els centres participants al projecte.
  • Compartir bones pràctiques educatives.
  • Construir l’esdeveniment final del projecte Auxiliars de conversa per donar visibilitat als projectes de cada centre educatiu i cultural i fer un retorn a la ciutat.

Desenvolupament

Aquestes trobades son mensuals i tenen lloc en dimecres al Centre cívic Jardins de la Pau.

L’horari és de 17 a 19 h.

Comunitats participants

Hi participen els i les tutores d’anglès i referents de l’auxiliar de conversa dels centres educatius i culturals: Escoles Sant Jaume, Galileo Galilei, Charles Darwin, Jacint Verdaguer, Ramon Llull, Honorable Josep Tarradellas, Jaume Balmes, Bernat Metge, Joan Maragall i Escola de Parc, Instituts escola del Prat i Pepa Colomer, Instituts de secundària Ribera Baixa, Salvador Dalí, Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda i El Prat de Llobregat, Instituts de Formació professional Illa dels Banyols i Les Salines, l’escola d’adults Terra Baixa i 3 centres culturals (la Biblioteca Antonio Martín i els centres cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech). També hi participen les AMPA Tarradellas i Ampa Dalí.

Notícies del curs 19-20 sobre el projecte Auxiliars de Conversa

Veure totes

dijous, 26 desembre, 2019 - 11:30

Noves activitats en anglès a Jardins de la Pau

Activitats per infants i un grup de conversa per a adults comencen al gener
whatsapp_image_2019-10-28_at_12.42.48.jpeg

dilluns, 11 novembre, 2019 - 11:00

16 auxiliars de conversa en el 3r curs del projecte

Aquest curs es desplega en tots els centres educatius públics i també en...

Altres accions relacionades

Projecte Auxiliars de Conversa

Auxiliars de conversa procedents de diferents països de parla anglesa s'incorporen a centres educatius i...

BUSCADOR D'ACCIONS