Esteu aquí

16 auxiliars de conversa en el 3r curs del projecte

Aquest curs es desplega en tots els centres educatius públics i també en equipaments culturals

whatsapp_image_2019-10-28_at_12.42.48.jpeg

dilluns, 11 novembre, 2019 - 11:00

El passat 28 d’octubre es va donar la benvinguda a l'equip d'auxiliars de conversa del programa municipal IntersECCions que estaran aquest curs 2019-2020 en els centres educatius i equipaments culturals de la ciutat.

L’acte es va celebrar a la sala de premsa de l’Ajuntament amb la presència de la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura, Pilar Eslava, el cap d’Educació, Joan Carles Navarro, i la responsable i coordinadores del projecte.

En acabar se’ls va acompanyar al centres educatius on desenvoluparan la seva feina per presentar-los l’equip docent amb qui treballaran estretament.

Els i les 16 auxiliars provenen de diferents països del món i seran les persones encarregades de reforçar les habilitats comunicatives de l’alumnat en anglès mitjançant pràctiques de conversa tant dins de l’aula com fora, en espais com l’esbarjo, el menjador escolar o activitats del centre on es pugui fomentar l’ús d’aquesta llengua (sortides, festivals, jornades de portes obertes, activitats extraescolars...).

El desplegament del projecte de ciutat "Auxiliars de conversa" de l'àmbit Impuls de l'Anglès

El projecte Auxiliars de conversa va néixer el curs 2017-2018 amb l’objectiu de potenciar l’ús de l’anglès en diversos àmbits, millorar les competències de l’alumnat en llengua anglesa i impulsar la innovació metodològica i capacitació del professorat.

El curs 2017-2018 fou l'any de desplegament del projecte en diversos centres educatius de la ciutat dintre de l'horari lectiu, realitzant-se a 4 escoles, 2 instituts i l'escola de formació de persones adultes. 

El curs 2018-2019, i a partir de l'experiència del curs anterior, el projecte auxiliars de conversa es consolida i s'amplia en horari lectiu a més centres educatius i el projecte comença desplegar-se també en horari no lectiu als equipaments culturals de la ciutat.  El curs 2018-2019 neix també un altre projecte de l'àmbit d'Impuls de l'Anglès anomenat English Workshops que proposa uns tallers temàtics en llengua anglesa adreçats a joves. Així, el projecte auxiliars de conversa en el curs 18-19 es realitza en 8 escoles de primària, 4 instituts i l'escola de formació de persones adultes, que suposa un creixement del doble de centres partipants respecte el curs anterior. I pel que fa al temps no lectiu, el curs 2018-2019 neixen les propostes de Kids Corner, per infants, i l'English Corner, per persones adultes, que es desenvolupen a la Biblioteca Antonio Martín.

El projecte auxiliars de conversa en aquest curs 2019-2020

En aquest curs 2019-2020 el projecte creix tant en el temps lectiu com en el no lectiu consolidant i ampliar l’oferta a tots els centres educatius públics (10 escoles de Primària, 2 Instituts Escola, 7 instituts - 2 d’ells de Formació Professional- i l’Escola d’adults) i a 3 equipaments culturals (la Biblioteca Antonio Martín i 2 centres cívics).

Amb l'objectiu de promoure una major presència de l'auxiliar de conversa en espais comunitaris de ciutat per aquest nou curs, s'incorpora la figura de l'auxiliar de conversa en diferents espais i accions dels centres cívics Palmira Doménech i Jardins de la Pau, les tardes de dimarts i dimecres, respectivament.

Pel que fa a les accions realitzades a la Biblioteca Antonio Martín des del passat curs, aquestes amplien la seva oferta. Per una banda, l'activitat de Kids Corner es realitza de 17.15 a 18.15 h els dilluns i dimarts, adreçada a infants de 7 a 12 anys, i els dijous  amb sessions per a infants de 3 a 6 anys. Es realitza a la sala infantil de la Biblioteca, de forma gratuïta, i prèvia inscripció a la mateixa sala, amb aforament limitat per sessió.  D'altra banda, l'activitat d'English Corner, com a espai de conversa per joves i adults amb l'auxiliar de conversa, es realitzen en horari de 18.30 a 20 h els dimarts i dijous per persones amb nivell avançant i els dimecres amb nivell intermig. Caldrà inscriure's presencialment en la pròpia Biblioteca, amb límit de places. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...