Niu Incubadora Social

Tens una idea o projecte d’empresa amb impacte social que vulguis fer realitat ?  L'objectiu de la Incubadora és fer  viables idees o projectes d’empresa, en una fase inicial de desenvolupament, per assegurar que poden convertir-se en realitat en un breu període de temps, així com fer que aquestes idees i projectes tinguin un impacte social positiu.

 

És la meva idea o projecte una bona candidata a aquest programa? Si la teva idea o projecte compleix amb les següents característiques , és molt probable que sí que ho sigui:

 • Tinc/tenim una idea o projecte que volem testejar i provar per fer-la realitat en un breu període de temps.

 • La meva idea o projecte està vinculada amb l’economia social:  té efectes positius per a la societat, volem fer una cooperativa, associació o fundació, volem fer un món millor. 

 • Podem dedicar-li, com a mínim, 3 hores a les setmana, entre octubre i desembre de 2022 per participar en les formacions en línia i realitzar tutories en línia.

 • Visc al Prat de Llobregat, o la meva idea/projecte vol establir-se al Prat.

 

Descripció del Programa NIU Incubadora Social.  El Programa NIU Incubadora Social es divideix en 3 grans blocs (formació, mentoria i presentació) que a continuació et detallem: 

 

 • Aprèn a definir solucions reals per a necessitats reals aplicant el Value Proposition Canvas.

 • Aprèn a prototipar la teva solució aplicant Design Thinking.

 • Aprèn a testejar i posar a prova la teva solució aplicant mètodes de Testing de la metodologia Lean Startup.

 • Aprèn formes de constitució d’empreses i organitzacions dins de l’economia social i cooperativa, així com nous models d’economia socialment responsables.

 • Aprèn a definir un MPV ( Mínim Producte Viable ) amb el qual començar a fer la teva idea una realitat.

 • Aprèn com mesurar i augmentar l’impacte social de la teva idea o projecte segons la metodologia VSI (Valor social Integrat) .

 • Aprèn a definir el teu producte o servei de manera complerta aplicant la metodologia Product Design Canvas.

 • Aprèn a identificar i crear una comunitat al voltant de la teva idea o projecte mitjançant l’aplicació de la metodologia Community Canvas.

 • Aprèn a fer un ús eficient de l’ màrqueting online i offline que t’ajudi a arribar als teus futurs usuaris o clients.

 • Aprèn a preparar una exposició a inversors i interessats en col·laborar amb la teva idea o projecte mitjançant la metodologia Elevator Pitch.

Cada persona o equip participant disposarà de 16 hores. En la primera presa de contacte es farà un diagnòstic inicial de cada projecte i, a continuació, una priorització de reptes o temes a treballar durant la resta d’hores. 

Serà un seguiment individualitzat a cada projecte per vehicular-lo adequadament en el context de l’ecosistema local i els seus recursos, públics i privats segons s’havia definit a la diagnosi inicial. Es treballarà amb els projectes per a aconseguir la seva viabilitat tècnica i econòmica. S’aprofundirà en la metodologia de la formació aplicada al cas concret de cada projecte.

Quan es realitzen les mentories individuals? El període de les mentories online serà entre novembre de 2022 i febrer de 2023.

Aquest programa NIU Incubadora Social acabarà amb una exposició de 10 minuts que cada projecte realitzarà davant un jurat format per  persones representatives del sector de l’economia social del Prat. És una molt bona pràctica per a futures exposicions del teu projecte a possibles aliances, clients, usuaris o potencials finançadors.

Inscriu el teu projecte ara!  El període de preinscripcions va del 5 al 29 de setembre de 2022. A partir d’aquest dia es farà una selecció dels 10 projectes que finalment podran participar en l’edició de 2022-23. Contactarem amb vosaltres per comunicar els resultats i si esteu acceptats o no. Si el teu projecte no ha estat seleccionat, no et preocupis, podràs presentar-te de nou en l’edició de 2023

 

Espai gratuït de treball  Uikú Coworking El Prat col·labora amb el programa oferint un lloc en el seu coworking durant 4 mesos de manera gratuïta per al projecte que obtingui una puntuació major i que declari tenir la necessitat d’aquest lloc en el coworking per continuar el desenvolupament del seu projecte en un ambient emprenedor.

 

Ajuts per a desenvolupar el projecte Els projectes que hagin participat, complint tots els requisits d’aprofitament i assistència, podran sol·licitar les subvencions per a projectes de l’Economia Social  i Cooperativa amb l’acompanyament de les incubadores locals, que l’Ajuntament del Prat de Llobregat ve convocant anualment.

 

Per presentar la teva candidatura fes AQUÍ la teva pre-inscripció, abans del 29 de setembre de 2022

 

Niu Incubadora Social és un projecte de l'Ajuntament del Prat de Llobregat que gestiona la cooperativa Heres Social SCCL després d'una licitació pública. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Amb la col·laboració de Uikú Coworking del Prat SCCL.

Tríptic Niu Incubadora Social

Tríptic Niu Incubadora Soical (pdf - 2323967 bytes)