Serà a l’Espai Gastronòmic, que ocuparà, un cop més, una de les naus de l’antiga granja de La Ricarda. Allà podreu gaudir de propostes que aposten per la gastronomia local, el territori i la sostenibilitat. Una de les més emblemàtiques és l'esmorzar de pagès, que se servirà a la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l’ONG Una cima una sonrisa.
El Pota Blava i la Carxofa Prat es podran degustar en format de platillus en unes delicioses elaboracions que porten el segell de diversos restaurants de la ciutat.
També hi trobareu, l'Aula de cuina, que torna amb més força que mai i es consolida com un dels espais més inspiradors del recinte. Aquesta edició fa un salt qualitatiu tant en continguts com en format, amb una programació més àmplia, participativa i orientada a posar en valor el talent gastronòmic i els productes del Prat. Durant tot el cap de setmana, reconegudes cuineres i cuiners del panorama gastronòmic català oferiran demostracions en directe on la Carxofa Prat i el Pota Blava seran els grans protagonistes. A més, l’espai consolida l’Aula de tast, on es podran descobrir vins de cellers locals, maridatges amb cervesa i tastos comparatius que posaran en valor la qualitat i singularitat del producte de proximitat.
Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, hi trobareu la Fira de vins, en col·laboració amb Vinyes i La Central (ubicada al Mercat Municipal). En aquesta quarta edició tindran protagonisme propostes del territori i es podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat. En l’espai s’organitzaran també tastos i maridatges guiats pels mateixos establiments participants.
L’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils i i una exposició d’artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat.
Tasta l’autèntic esmorzar de pagès, amb Carxofa Prat, mongetes i botifarra de Cal Picapedrer.
Preu: a confirmar
Inclou:
Dissabte i diumenge de 10 a 12 h
Gestionada per l’ONG Una cima una sonrisa, oferirà Carxofa Prat a la brasa i la recaptació es destinarà a fins solidaris.
Horaris:
Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos platillus que podreu tastar durant la 52a edició de la Fira Avícola.
Com cada any, dins de l'Espai gastronòmic de la Fira, podreu gaudir de les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!
Horaris:
La 6a Fira de vins s'organitza en col·laboració amb els cellers del Prat Vinyes i La Central i hi tenen protagonisme les propostes del territori.
Horaris:
El dissabte estarà dedicat al talent femení sota el lema Dones Cuineres!, amb sessions on diferents professionals compartiran receptes, experiències i maneres de reivindicar una cuina amb mirada pròpia, sostenible i arrelada al territori.
El diumenge prendran el relleu diversos cuiners de renom, que mostraran la seva creativitat reinterpretant els productes més emblemàtics del Prat. Serà una jornada plena de sabors i tècniques, pensada per inspirar tant al públic professional com als amants de la bona cuina.
A més, l’espai consolida l’Aula de tast, on es podran descobrir vins de cellers locals, maridatges amb cervesa i tastos comparatius que posaran en valor la qualitat i singularitat del producte de proximitat.
Amb aquesta nova proposta, l’Aula de cuina reafirma la seva vocació de ser un escenari obert al coneixement, a la innovació i a la divulgació del patrimoni gastronòmic del Prat, consolidant-se com un espai de referència dins la Fira i un punt de trobada entre pagesia, restauració i ciutadania.
La gastronomia local a la Fira Avícola
Durant la Fira Avícola també pots tastar el Pota Blava a diversos establiments de la...
Impulseu el comerç local: compreu Pota Blava!
Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat