Espai gastronòmic

La 52a edició de la Fira Avícola ens tornarà a apropar a la cuina pratenca i als seus productes estrella: el Pota Blava i la Carxofa Prat

Serà a l’Espai Gastronòmic, que ocuparà, un cop més, una de les naus de l’antiga granja de La Ricarda.

Allà podreu gaudir de propostes que aposten per la gastronomia local, el territori i la sostenibilitat.

Una de les més emblemàtiques és l'esmorzar de pagès, que se servirà a la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l’ONG Una cima una sonrisa. El Pota Blava i la Carxofa Prat es podran degustar en format de platets en unes delicioses elaboracions que porten el segell de diversos restaurants de la ciutat.

També hi trobareu l'Aula de cuina, que torna amb més força que mai i es consolida com un dels espais més inspiradors del recinte. Aquesta edició fa un salt qualitatiu tant en continguts com en format, amb una programació més àmplia, participativa i orientada a posar en valor el talent gastronòmic i els productes del Prat.

Durant tot el cap de setmana, reconegudes cuineres i cuiners del panorama gastronòmic català oferiran demostracions en directe on la Carxofa Prat i el Pota Blava seran els grans protagonistes. Amb aquesta nova proposta, l’Aula de cuina reafirma la seva vocació de ser un escenari obert al coneixement, a la innovació i a la divulgació del patrimoni gastronòmic del Prat, consolidant-se com un espai de referència dins la Fira i un punt de trobada entre pagesia, restauració i ciutadania. A més, l’espai consolida l’Aula de tast, on es podran descobrir vins de cellers locals, maridatges amb cervesa i tastos comparatius que posaran en valor la qualitat i singularitat del producte de proximitat. 

Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, hi trobareu la Fira de vins, en col·laboració amb Vinyes, La Central (ubicada al Mercat Municipal) i la vermuteria La Nova Primavera. En aquesta quarta edició tindran protagonisme propostes del territori i es podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsitopernileria i barra de degustació del Prat.

L’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils i i una exposició d’artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat.

Programació

Esmorzar de pagès

Tasta l’autèntic esmorzar de pagès, amb Carxofa Prat, mongetes i botifarra de Cal Picapedrer.

Inclou: 

  • Carxofa Prat a la brasa
  • Botifarra de Cal Picapedrer a la brasa 
  • Mongetes seques saltades
  • Llesca de pa i allioli
  • Beguda

Dissabte i diumenge de 10 a 12 h

L'espai estarà gestionat per l’ONG Una cima una sonrisa i tota la recaptació es destinarà al projecte Ashira School (Tanzània).

Gestionada per l’ONG Una cima una sonrisa, oferirà Carxofa Prat a la brasa i arrossos de Pota Blava i Carxofa Prat. Tota la recaptació es destinarà al projecte Ashira School (Tanzània).

Horaris:

  • Divendres 28: de 18:00 a 22:00 h
  • Dissabte 29: de 12:00 a 22:00 h
  • Diumenge 30: de 12:00 a 21:00 h
Els platets de Pota Blava i Carxofa Prat

Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos platets que podreu tastar durant la 52a edició de la Fira Avícola.

Com cada any, dins de l'Espai gastronòmic de la Fira, podreu gaudir de les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!

Horaris:

  • Divendres 28: de 18:00 a 22:00 h
  • Dissabte 29: de 12:00 a 22:00 h
  • Diumenge 30: de 12:00 a 21:00 h

Establiments participants:

  • 9 Cèntric
  • Fundació Rubricatus
  • Gran Mercat–Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto
  • K-Chopo
  • Emilio Sánchez Academy - La Carpa Natural Food Restaurant
  • La Granja
  • La Montserratina / AGT
  • La Santa
  • Lola’s Brunch
  • Vermuteria Marbella
Fira de vins

La 6a Fira de vins s'organitza en col·laboració amb els cellers del Prat Vinyes i La Central i la vermuteria La Nova Primavera i hi tenen protagonisme les propostes del territori.

L'oferta gastronòmica està a càrrec de de Jamonsito i La Nova Primavera.

Horaris:

  • Divendres 28: de 18:00 a 22:00 h
  • Dissabte 29: de 12:00 a 22:00 h
  • Diumenge 30: de 12:00 a 21:00 h
Aula de cuina
Demostracions de cuina en directe amb la Carxofa Prat i el Pota Blava de protagonistes

Dissabte estarà dedicat al talent femení sota el lema Dones Cuineres!, amb sessions on diferents professionals compartiran receptes, experiències i maneres de reivindicar una cuina amb mirada pròpia, sostenible i arrelada al territori.

Diumenge prendran el relleu diversos cuiners de renom, que mostraran la seva creativitat reinterpretant els productes més emblemàtics del Prat. Serà una jornada plena de sabors i tècniques, pensada per inspirar tant al públic professional com als amants de la bona cuina.

DISSABTE 29/11 · DONES CUINERES!

  • 11.30 h - Mònica Escudero (periodista gastronòmica · El Comidista)
  • 12.30 h - Eva G. Hausmann (cuinera i estilista gastronómica · Hausmann Gastronòmic)
  • 13.30 h - Susana Aragón (xef Slow Food, docent al Barcelona Culinary Hub)
  • 18.00 h -  Ada Parellada (xef · restaurant Semproniana)
  • 19.00 h - Lucila Canero (pastissera sense gluten i vegana · La Luciérnaga)

DIUMENGE 30/11 · CUINERS GASTRONÒMICS!

  • 11.30 h - Eric Ochoa i Carlos Novo (GastroGaratxe)
  • 12.30 h - Víctor Quintillà (Xef · Bar Verat · Lluerna restaurant *Estrella Michelín)
  • 13.30 h - Marc Pérez–La Sosenga (Finalista Cuiner de l’Any 2025)

Presenta: Carme Gasull

 

INSCRIPCIONS

gastroagenda.comfirapotablava.cat

Punt d’informació de l’Espai Gastronòmic

Aula de tast
Tastos i maridatges de vins i producte local

A l’Aula de tast, emmarcada dins l'Aula de cuina, es podran descobrir vins de cellers locals, degustar maridatges amb cervesa i participar en tastos comparatius que posaran en valor la qualitat i singularitat del producte de proximitat.

DISSABTE 29/11

  • 16.00 h - Taller de Cerveses DAMM (amb Yan Maia Auad, Beer Sommelier de Damm)

DIUMENGE 30/11

  • 16 h - Tast de vins · Celler Vinyes
  • 17 h - Tast de vins · La Central
  • 18 h - Carxofa Prat maridada amb vins
  • 19 h - Carxofa Prat vs. Green Queen
Música

DIVENDRES 28/11

  • 19 h - Juanma DJ (Pop 80s & 90s)

DISSABTE 29/11

  • 13 h - La Frizz & Koji Kabuto (Pop Remember)
  • 19.30 h - La Última Movida en Concert! (Pop Nacional 80s & 90s)

DIUMENGE 30/11

  • 13 h - MaaMBO! Sergi Shine DJ & Marco Sonoro percussió

Tasta la gastronomia local

Platets de Pota Blava i Carxofa Prat

La gastronomia local a la Fira Avícola

Tasta el Pota Blava als restaurants del Prat durant la Fira Avícola

Durant la Fira Avícola també pots tastar el Pota Blava a diversos establiments de la...

On comprar Pota Blava

Impulseu el comerç local: compreu Pota Blava!

On comprar Carxofa Prat

Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat

Biosphere Turisme Responsable