Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L'Entorn d'Aprenentatge Xarxa d'Especialitstes de Música del Prat, nascut el curs 2015-2016, és un espai per compartir i intercanviar projectes entre professionals de l’àrea de música de primària de diferents centres, amb la voluntat de fomentar el treball en xarxa, la formació i l’aprenentatge entre professionals i el desenvolupament d’estratègies i projectes conjunts a la ciutat.

Objectius

  • Conformar un espai de trobada, formació i coordinació entre els especialistes de música del Prat
  • Compartir i intercanviar projectes i experiències educatives entre centres
  • Treballar alternatives a la Cantata de l’alumnat de 6è que puguin ser realitzables en el context Covid19
  • Aprofundir en les habilitats necessàries per a crear una cantata i convertir-les en propostes pedagògiques per als alumnes de 6è.
  • Introduir elements i interacció amb altres disciplines per fomentar la creativitat dels docents.

Desenvolupament

Pel bon funcionament de la coordinació i el treball a realitzar, en aquest entorn es treballen els següents continguts:

  • Abordatge de tècniques i recursos senzills de teatre i dansa per enriquir l'experiència artística i fer créixer el potencial creatiu d'alumnat i docents.
  • Desenvolupament i creació d’un espectacle musical i la seva aplicació a l'aula.
  • Didàctica de l'ensenyament musical i la interacció amb altres disciplines.
  • Noves tecnologies aplicades a l’EA

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L'entorn consta de sis sessions d'una hora i quart, de novembre a juny.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

En aquest espai hi participen els docents especilistes de música dels centres educatius següents: l’escola Bernat Metge, l’escola Charles Darwin, l’escola Galileo Galilei, l’escola Jacint Verdaguer, l’escola Jaume Balmes, l’escola Joan Maragall, l’escola Ramon Llull, l’escola Josep Tarradellas, l’escola Sant Jaume, l’escola del Parc, l’escola Can Rigol, Col·legi Nostra Senyora del Mar – Garcia Lorca, La Seda de Barcelona, l’Escola Mare de Déu del Carme, l’institut escola Pepa Colomer, l’institut escola del Prat. Està gestionat per professionals de L'Escola d'Arts en Viu

 

 

Notícies projecte Entreinstruments curs 20-21

Veure totes

divendres, 30 octubre, 2020 - 13:15

L'Escola d'Arts en Viu, afectada per les noves restriccions Covid

Durant els propers 15 dies l'activitat docent es realitzarà en línia

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS