La Cantata Ciutat del Prat neix el curs 2001-2002 com a projecte de ciutat amb la motivació de compartir una experiència musical amb el professorat, l'alumnat de 6è i les seves famílies i que alhora aquesta promogués l'educació en valors i fomentes la cohesió entre tota la comunitat educativa de la nostra ciutat, amb la implicació dels agents educatius. Des del 2016, aquest projecte promogut per l’Escola d’Arts en Viu del Prat s'emmarca en el programa Interseccions de l'Ajuntament del Prat, que té com a objectiu, la transformació social a través de la cultura i l'educació. La Cantata ha comptat durant anys amb l’acompanyament musical de la Banda de Música del Prat, però des del curs 2017-2018 aquest acompanyament va a càrrec de l'Orquestra de l’Escola d'Arts en Viu, donant més protagonisme als infants.

Aquest curs 2019-2020 se celebrarà la 19a edició de la Cantata Ciutat del Prat la qual porta per títol Ràdio Cantata. Es tracta d'una proposta plena d'imaginació, que ens sorprendrà amb reptes i solucions enginyoses i que posarà de manifest quin és el Prat que somien els nens/es de 6è de la nostra ciutat. Ha estat elaborada conjuntament pel professorat i l’alumnat implicat, a través d’un procés de creació impulsat des de l’Escola d'Arts en Viu del Prat.

Al Projecte Cantata hi participa l'alumnat i professorat de música de 6è de tots els centres educatius de la ciutat:  l’escola Bernat Metge, l’escola Charles Darwin, l’escola Galileo Galilei, l’escola Jacint Verdaguer, l’escola Jaume Balmes,l’escola Joan Maragall,l’escola Ramon Llull, l’escola Josep Tarradellas,l’escola Sant Jaume, l’escola del Parc, l’escola Can Rigol,  el Col·legi Nostra Senyora del Mar – Garcia Lorca, La Seda de Barcelona, l’Escola Mare de Déu del Carme, l’institut escola Pepa Colomer i l'Institut Escola del Prat.  A més, també participarà de la preparació i mostra de la 19a Cantata professorat i alumnat de L’Escola d’Arts en Viu amb l'acompanyament musical i la posada en escena. 

Treball a l'aula

Al llarg del curs escolar, es treballa aquest projecte artístic per tal de donar a conèixer una mostra musical, de treball compartit, d’interrelació i de punt de trobada elaborat conjuntament entre els educadors, el professorat i l’alumnat de 6è de primària implicat, desenvolupant una línia pedagògica comuna.  

Treball amb els centres educatius i els docents

El projecte Cantata té associat l'entorn d’aprenentatge mestres de música el qual neix com a espai per compartir i intercanviar coneixements i experiències entre professionals de l’àrea de música de primària dels diferents centres educatius participants, amb la voluntat de fomentar el treball en xarxa, la formació i el desenvolupament d’estratègies i projectes conjunts a la ciutat.

Compartir amb la ciutat

El projecte culmina amb la presentació de la Cantata a les famílies com a mostra del treball realitzat i que permet compartir una jornada musical, lúdica i d’amistat entre tot l’alumnat de 6è de primària, i que és també la celebració del final d’aquesta etapa educativa. A més, gràcies a la col·laboració amb el Prat Ràdio, la Cantata s'emet en directe per ràdio contribuint a fer partícip al conjunt de la ciutat en la jornada. 

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS