Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

En l'entorn d'aprenentatge de Teatre es duen a terme la reflexió, la coordinació, la programació, la formació, la investigació i l’avaluació dels projectes i alhora es vetlla perquè el coneixement produït es transfereixi de manera eficaç al conjunt de processos de treball en els quals s’articula Interseccions.

Objectius

  • Millorar les competències professionals del professorat, evolucionant cap a  un perfil docent amb habilitats teatrals per aquest tipus de projecte.
  • Promoure la incorporació de canvis metodològics en les àrees on s’utilitzi el teatre com a eina, especialment pel que fa a la implementació de metodologies artístiques no habituals al context escolar i la pràctica artística basades en projectes col·laboratius .
  • Proporcionar un espai de coaprenentatge, reflexió i autoformació en el propi centre on es desenvolupa l’activitat, i un altre espai interescolar.
  • Garantir mecanismes de seguiment i avaluació dels projectes de cada centre i del seu encaix en el programa Interseccions.

 Desenvolupament

Pel bon funcionament de la coordinació i el treball a realitzar, aquest grup de treball té 3 nivells de funcionament:

  • Un nivell de treball mensual de cada projecte específic, que es reunirà a cada centre (reunions de cicle, a determinar dia i hora específic per cada centre).
  • Un nivell de treball online per la consulta, acompanyament i preparació dels materials per les sessions presencials i redacció dels textos.
  • Un nivell de treball interescoles que aglutina tots els projectes, que es reunirà sis  vegades via Zoom per rebre formació específica de tècniques teatrals, per acompanyar al professorat i per compartir coneixement entre escoles.

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L'entorn consta de sis sessions d'una hora, de novembre a abril.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

El grup de treball dels projectes de Teatre esta conformat per professionals que intervenen en els projectes de teatre dels centres següents: Escola Joan MaragallEscola Honorable Josep TarradellasInstitut Escola del Prat i Escola Jaume Balmes. A més a més, el personal docent de l'Escola d'Arts en Viu gestiona aquest espai.

Notícies projecte Teatre curs 20-21

Veure totes

divendres, 30 octubre, 2020 - 13:15

L'Escola d'Arts en Viu, afectada per les noves restriccions Covid

Durant els propers 15 dies l'activitat docent es realitzarà en línia

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte de teatre

Treball de l'expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius amb l'...

BUSCADOR D'ACCIONS