En aquest moment de cura compartida, Interseccions segueix treballant en xarxa amb centres educatius, equipaments culturals i entitats col·laboradores. Coneix com donem continuïtat a les accions del Programa acompanyant a docents, alumnes i famílies en aquesta nova situació. Al Prat ens cuidem.

El projecte Auxiliars de conversa continua la seva activitat als centres educatius donant suport a l’equip docent segons les necessitats de cada centre (preparació de material, classes de conversa virtuals…). Pel que fa als centres culturals, la Biblioteca Antonio Martín dona continuïtat online a l’activitat English Corner i els centres cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech inicien una activitat de conversa online oberta a tota la ciutat. Per més informació contacteu amb ccjardinspau@elprat.cat o ccpalmiradomenech@elprat.cat

A més, el projecte ofereix a la ciutat un seguit de recursos educatius online per aprendre anglès des de casa. Accediu a la plataforma on trobareu múltiples propostes pensades per a totes les edats: infants, joves i adults.

Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020 on hi participen totes les escoles i instituts de secundària i de formació professional públics del Prat, el CFA Terra Baixa, la Biblioteca Antonio Martín i els centres cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech.

Des dels English Workshops s’ha posat a disposició de les famílies un seguit de recursos i materials didàctics per a l'alumnat participant al projecte. Aquesta proposta permet donar continuïtat al projecte iniciat al setembre d'aquest curs 2019-2020 que desplega diversos tallers en anglès de Robotics, Arts & crafts, Sports, Dance & music i Social Media, els quals es desenvolupen als instituts Ribera Baixa, Salvador Dalí, Estany de la Ricarda i Baldiri Guilera.

El LECXIT ha elaborat recursos didàctics amb recomanacions lectores, en format vídeo, que ha compartit amb l’alumnat i famílies de les escoles participants i, posteriorment, els ha posat a disposició de tots infants del Prat, accediu-hi aquí. A més, en la mesura del possible, cada voluntari ha enviat un vídeo al seu company de lectura per tal de mantener el vincle creat al llarg del curs. Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020 i que es realitza a les escoles Galileo Galilei, El Parc, Joan Maragal, Honorable Josep Tarradellas, Charles Darwin, Jacint Verdaguer, Jaume Balmes i a l’Institut Escola, i que compta amb la participació d’alumnes del servei comunitari dels instituts Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Ribera Baixa i Estany de la Ricarda.

converses_literaries_institut.jpg

El projecte Converses Literàries, de mà de la biblioteca Antonio Martín, ha preparat un recull de recursos literaris amb diferents llibres i idees per llegir en veu alta a casa i a l’aula i, posteriorment, poder practicar-ne la conversa.Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte en xarxa iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020 on hi participen les escoles Charles Darwin, Galileo Galileli, les escoles bressol Cabusset i Sol Solet , l’institut Estany de la Ricarda, el Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat, la Biblioteca Antonio Martín i l’Ampa de l’Escola Charles Darwin.

Recomanacions i propostes literàries (Recomanacions i propostes del projecte Converses Literàries en temps de confinament - 500584 bytes)

Malgrat la cancel·lació de la cloenda del projecte s’han publicat totes les històries realitzades en un marc de col·laboració entre l’alumnat participant a la plataforma web del Petits Contes 2020. Aquest curs els relats que giren entorn la temática de la diversitat d’orígens geogràfics i culturals de les famílies es presenten en formats de text, podcasts, il·lustració digital i audiovisuals. Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte en xarxa iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020 el qual posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau i els centres educatius Bernat Metge i Mare de Déu del Carme del Prat.

Educació artística en dansa

Des de l’Escola d’Arts en Viu s’han creat diversos recursos audiovisuals per tal que l’alumnat de l’Escola Honorable Josep Tarradellas pugui seguir practicant la dansa des de casa. Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020, que s’adreça a l’alumnat P3, P4, P5 i 1r i que té l’objectiu de treballar la relació entre la música i el moviment, posant èmfasis en aspectes relatius a la col·locació del cos, la consciència corporal i la relació amb l'espai.

Des de l’Escola d’Arts en Viu s’han preparat una sèrie de recursos audiovisuals i propostes per continuar treballant en els guions teatrals i que s’han posat a disposició de l’alumnat dels centres educatius participants per continuar amb la pràctica teatral a casa. Aquesta és la proposta de continuïtat dels projectes iniciats al setembre d’aquest curs 2019-2020 que s’han realitzat a les escoles Joan Maragall, Honorable Josep Tarradellas, Jaume Balmes i a l’Institut Escola del Prat, així com el projecte de dansa-teatre a l’Institut Baldiri Guilera.

cantata2020

La 19a Cantata Ciutat del Prat aquest any s’ha celebrat des de casa. L’Escola d’Arts en Viu ha seguit en contacte amb el professorat de música que conforma l’entorn d’aprenentatge xarxa d’especialistes de música del Prat, i amb qui havien estat preparant el repertori i la posada en escena d’aquesta Ràdio Cantata. L’alumnat 6è de totes les escoles del Prat havia estat treballant-hi des de setembre i amb la col·laboració d’El Prat Ràdio es va fer una programació especial per la celebració d’aquesta cantata, el 8 de maig a les 15 h. Es va posar a disposició de l’alumnat, les famílies i la ciutat diversos recursos a la web del projecte per poder participar d’aquesta #cantatadesdecasa, que també s’ha seguit mitjançant xarxes socials.

Des de l’Escola d’Arts del Prat s’està treballant amb les docents dels centres educatius participants per donar continuïtat als projectes d’arts visuals tot donant suport al treball curricular de l'àmbit i afavorint la transversalitat entre matèries. D’aquesta forma es dóna continuïtat als projectes iniciats al setembre d’aquest curs 2019-2020 que s’han realitzat a les escoles Pepa Colomer, Ramon Llull, Can Rigol i l’Escola Jaume Balmes.

Conclou la quarta edició del Connexions tot compartint amb la comunitat el vídeo resum del procés de treball dels projectes d’aquest curs. Un recull audiovisual que mostra el testimoni vivencial de l’alumnat i el professorat de quatre instituts del Prat que durant diversos mesos han desenvolupat propostes artístiques, literàries i periodístiques amb identitat pròpia construïdes al voltant de l’eix temàtic La Mediterrània. Aquest projecte col·laboratiu impulsat i coordinat pel Cèntric Espai Cultural ha comptat amb la participació dels instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí.

Remena La Nau continua amb la creació d’un conte il·lustrat sobre el seguici popular festiu del Prat a partir del text escrit per l’alumnat de secundària i acompanyat per il·lustracions de l’artista Xavi Mateo. Amb el conte, l’alumnat dels centres educatius participants realitzarà creacions artístiques que acabaran decorant l’espai exterior de La Nau. Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte en xarxa iniciat al setembre d'aquest curs 2019-2020, en el qual hi continuen participant: escola bressol municipal La Granota, llar d'infants Dumbo, escola del Parc, escola Can Rigol, institut Estany de la Ricarda, entitats de cultura popular de la Federació del Nus i l'Arxiu Municipal del Prat. 

L'Entorn d'Aprenentatge Investiguem, Inventem: La ciència del vol revisa motors per en dissenyar un projecte per cada centre educatiu de cara al curs 2020-2021. Els i les docents acordaran i compartiran les seves propostes, i juntament amb el suport del CESIRE i el CRP del Prat, concretaran el desplegament del futur projecte. Aquesta és la proposta de continuïtat del projecte en xarxa iniciat al setembre d’aquest curs 2019-2020, en el qual hi continuen participant: les escoles Charles Darwin, Bernat Metge. Galileo Galilei, El Parc i l'Institut Baldiri Guilera. Els centres cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi - Ribera Baixa i Palmira Domènech segueixen connectats amb l'evolució del projecte per valorar el moment on poder per reincorporar-se.

Notícies

Veure totes

dijous, 18 juny, 2020 - 12:00

El projecte Converses literàries finalitza el curs amb una avaluació virtual

Les últimes sessions dels seus tres entorns d’aprenentatge se celebren en...

dimarts, 16 juny, 2020 - 10:00

Art i natura a l'aula i al pati

Projecte d'arts visuals a l'Institut Escola Pepa Colomer, amb l'Escola d'Arts...

divendres, 12 juny, 2020 - 11:00

Un estiu ple d'aventures lectores

Propostes des de l'àmbit de lectura del programa municipal IntersECCions

dimarts, 2 juny, 2020 - 09:30

Es publica el vídeo-muntatge de la Cantata des de casa

L'Escola d'Arts en Viu recull en un vídeo la participació de l'alumnat del...

divendres, 29 maig, 2020 - 11:15

Tornen les converses en anglès als centres cívics Jardins de la Pau i Palmira Domènech

El dimarts 26 de maig van començar les sessions en línia per poder practicar...

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

Interseccions crea noves propostes i continua desplegant projectes educatius i culturals en xarxa

Centres educatius, equipaments i entitats culturals acompanyen alumnat i...
Cloenda_connexions_19_20

dimecres, 13 maig, 2020 - 11:45

Conclou la quarta edició del Connexions

L’edició d'enguany s'ha vist afectada per l'estat d'alarma de la COVID-19,...

dijous, 7 maig, 2020 - 16:00

La Biblioteca Antonio Martín ofereix un recull de recursos literaris per a infants, famílies i mestres

Una selecció amb mirada pròpia: el projecte Converses literàries

dilluns, 4 maig, 2020 - 18:00

Cantata des de casa

L'alumnat de 6è de primària del Prat ens canta "Ràdio Cantata" des de casa

dijous, 30 abril, 2020 - 11:00

El LECXIT posa a disposició d'escoles i ciutadania recursos didàctics entorn de la lectura

Es publiquen 8 propostes audiovisuals perquè els infants puguin gaudir de la...

divendres, 24 abril, 2020 - 12:00

La 16a edició de Petits Contes se centra en els orígens geogràfics i culturals de les famílies 

Les històries de l’alumnat de les escoles Bernat Metge i Mare de Déu del...

dilluns, 6 abril, 2020 - 09:15

El projecte d’auxiliars de conversa ofereix una nova eina educativa per passar el confinament

Plataforma virtual amb activitats en anglès per a totes les edats