Esteu aquí

Es publica el vídeo-muntatge de la Cantata des de casa

L'Escola d'Arts en Viu recull en un vídeo la participació de l'alumnat del Prat a la Cantata

dimarts, 2 juny, 2020 - 09:30

El passat divendres 8 de maig, tot l'alumnat de 6è de primària de la ciutat, que havia estat preparant la 19a Cantata Ciutat del Prat, titulada "Ràdio Cantata", va participar en l'edició virtual d'aquesta gran cita anual. Enguany, no s'ha pogut celebrar presencialment degut al confinament.

A través del Prat Ràdio, va sonar la cançó principal de la Cantata i la Sardana Festa Major del Prat, mentre l'alumnat les cantava des casa.  

Una cantata única, des de casa

Aquest projecte desenvolupat des del 2016 per l’Escola d’Arts en Viu, i que va néixer el curs 2001-2002 com a projecte de ciutat, ha fet possible que, un any més, el professorat, l’alumnat de 6è i les seves famílies hagin pogut compartir una experiència musical tots junts. Degut a la situació d'excepcionalitat que es viu actualment, en aquesta edició la trobada ha estat virtual i s'ha convidat a tota la ciutat a cantar des de casa amb els infants.  Amb la col·laboració del Prat Ràdio i  la implicació de totes les comunitats participants, es va celebrar aquesta edició radiofònica i única anomenada Cantata des de Casa. 

Divendres 8 de maig, el dia previst per a la Cantata, a les 15 h i en reemissió a les 20.05 h, l’alumnat, famílies, professorat i veïnat van sintonitzar El Prat Ràdio per cantar una selecció de les cançons que componen la Ràdio Cantata: la sintonia de Ràdio Cantata i la Sardana Festa Major del Prat en la versió de l’Alfred Garcia.

Paral·lelament, l’alumnat i la resta de participants van ser convidats a enregistrar-se o fer-se fotos a casa seva mentre cantaven mitjançant la iniciativa digital #Cantatadesdecasa. Gràcies al seguiment d’aquest hashtag i fruit de la coordinació entre professorat i famílies, es van rebre prop de 360 arxius entre fotos, vídeos i dibuixos fets per alumnes del Prat. Podeu escoltar més detalls de la celebració d'aquesta diada a l'entrevista realitzada pel director de l'Escola d'Arts en Viu, Jordi Umbert, al Prat Ràdio mitjançant aquest enllaç, entre els minuts 17:56 i 23:50.  

A partir d’aquests materials, l'Escola d'Arts en Viu ha fet un muntatge en format de vídeo per tal de poder tenir el record un any més d'aquest esdeveniment, del qual  ara tothom pot gaudir tot clicant en aquest enllaç.

El treball de la Cantata al llarg del curs

Des del setembre d’aquest curs 2019-2020, el Projecte Cantata, desplegat en marc del programa Interseccions, ha desenvolupat un projecte artístic amb l’alumnat de 6è de totes les escoles del Prat al voltant d’un conjunt de cançons que conformen la Ràdio Cantata. Ràdio Cantata està conformada per les cançons: el camp, bombolles, vola!, desperteu-vos, la festa major del Prat i Ràdio Cantata.

Al llarg del curs, el professorat de música dels centres educatius participants, conjuntament amb l’equip docent de l’Escola d’Arts en Viu, han treballat plegats la proposta escènica i musical mitjançant l’entorn d’aprenentatge de mestres de música, un espai compartit pel treball en xarxa i l’intercanvi de coneixements i experiències.

Al Projecte Cantata, hi participa l'alumnat i professorat de música de 6è de tots els centres educatius de la ciutat: l’escola Bernat Metge, l’escola Charles Darwin, l’escola Galileo Galilei, l’escola Jacint Verdaguer, l’escola Jaume Balmes, l’escola Joan Maragall, l’escola Ramon Llull, l’escola H. Josep Tarradellas, l’escola Sant Jaume, l’escola del Parc, l’escola Can Rigol, el Col·legi Nostra Senyora del Mar – Garcia LorcaLa Seda de Barcelona, l’Escola Mare de Déu del Carme, l’institut escola Pepa Colomer i l'Institut Escola del Prat

19a Cantata Ciutat del Prat

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 2 juny, 2023 - 12:30

Celebrem la Setmana Internacional dels Arxius

El proper dimecres 7 de juny l’Axiu Municipal obre les seves portes amb una...

divendres, 2 juny, 2023 - 12:30

Nova proposta de cursos i tallers per als mesos d’estiu

Les inscripcions començaran el dimarts 6 de juny

dijous, 1 juny, 2023 - 09:15

Al juliol, tallers de català per a jovent nouvingut

Les inscripcions es podran fer fins el proper 16 de juny