Esteu aquí

Conclou la quarta edició del Connexions

L’edició d'enguany s'ha vist afectada per l'estat d'alarma de la COVID-19, que ha impedit la posada en escena final dels treballs

Cloenda_connexions_19_20

dimecres, 13 maig, 2020 - 11:45

La quarta edició del Connexions ha arribat a la seva fi. El projecte és el resultat d’un procés de treball col·laboratiu entre quatre instituts del Prat (Estany de la Ricarda, Baldiri Guilera, Salvador Dalí i Ribera Baixa) i està coordinat pel Cèntric Espai Cultural en el marc del programa IntersECCions. Com en les edicions anteriors, aquest any estava previst celebrar la cloenda del projecte en un acte a l’Auditori del Cèntric, en el qual cada centre havia de compartir amb la resta d’agents participants els treballs finals. Malauradament, a causa de la declaració de l'estat d'alarma i la situació excepcional de confinament, la posada en escena dels projectes, prevista pel 27 de març, es va haver de suspendre.

La Mediterrània com a eix temàtic 

El projecte, que es desenvolupa dins l’àmbit de Coneixement de la ciutat del programa IntersECCions, ha treballat enguany la Mediterrània com a eix temàtic. A partir d’aquesta temàtica comuna, cada institut ha desenvolupat un projecte amb identitat pròpia a través de diferents llenguatges, com l’artístic, el literari o el periodístic. El procés de treball a l’aula ha posat de relleu el debat i la reflexió crítica de l’alumnat sobre la realitat que els envolta, abordant la Mediterrània des de diferents òptiques com la vessant cultural, la immigració, els conflictes bèl·lics o la llibertat d’expressió.

La Mediterrània: paradís vs. guerra

El projecte que ha treballat l'alumnat de l’Institut Baldiri Guilera des de les arts escèniques s’erigeix com un collage teatralitzat de diferents motius relacionats amb la temàtica proposada. Com a fil conductor, han plantejat una reflexió sobre la Mediterrània considerant-la una mena de paradís per a la vida, i a la vegada un dels llocs més conflictius del món al llarg de la història.

El drama de la immigració

L’alumnat de l’Institut Estany de la Ricarda ha abordat el projecte reflexionant sobre l’arribada de migrants a Europa. Durant el procés de treball han conegut de primera mà la història de dos nois d'origen immigrant que han vingut al Prat. Una història que els estudiants han reflectit després en un conte il·lustrat en format de pel·lícula. A més, també han musicat poemes de l’autor local Hassan Hafidi relacionats amb aquesta temàtica.

Una mirada crítica sobre la societat establerta

L’Institut Ribera Baixa ha treballat una posada en escena interdisciplinar que amalgama música, paraula i dibuix. L’alumnat ha elaborat una sèrie de textos que els ha portat a reflexionar en clau crítica sobre la societat establerta, els mecanismes de poder i la repressió política. Uns textos que ells mateixos interpreten i que es complementen amb la creació simultània d’un mural artístic, establint-se un diàleg entre totes dues accions.

Llibertat d’expressió

En el marc de l'assignatura de Cultura Audiovisual, l'alumnat de l’Institut Salvador Dalí s’ha apropat a la temàtica de la Mediterrània des del concepte de la llibertat d’expressió, a partir de les entrevistes a Mohamad Bitari, poeta i periodista sirià exiliat a Barcelona, i Ali Lmrabet, periodista marroquí represaliat. Els nois i noies han elaborat un documental que recull les reflexions i experiències viscudes durant l’elaboració del projecte.

Fins a l’any vinent

Connexions s’acomiada fins el curs vinent, i ho fa amb aquest vídeo en el qual podreu veure un resum del procés de treball dels projectes d’aquest curs 2019-2020, així com el testimoni d’alguns dels participants. El vídeo vol ser un reconeixement a la gran feina del professorat i l’alumnat que ha participat en l’edició d’enguany.

Connexions 2019-20: La Mediterrània

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...