Esteu aquí

Art i natura a l'aula i al pati

Projecte d'arts visuals a l'Institut Escola Pepa Colomer, amb l'Escola d'Arts Visuals del Prat

dimarts, 16 juny, 2020 - 10:00

El passat dilluns 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus i, amb motiu d'aquesta commemoració, es va publicar un vídeo recopilatori de tot el treball realitzat al llarg del curs entre l'Institut Escola Pepa Colomer i l'Escola d'Arts Visuals del Prat en el marc del programa IntersECCions. Mitjançant processos de cocreació i formació i dinàmiques amb l'alumnat, el projecte ha vinculat l'art, la natura i l'educació amb la pretensió de tenir cura de l'entorn i obrir la mirada al món.

Desenvolupament del projecte

Els pilotatges van començar a l'octubre amb l'alumnat de P3, P4, P5 i 1r. Alumnat, mestres i educadores van explorar com restablir la relació amb la natura i van acabar “renaturalitzant” el pati. Mitjançant una col·laboració amb Horts Lúdics del Prat del Llobregat es van abordar temàtiques en torn la natura i les ciències ambientals i com això afecta la nostra quotidianitat. Abans de l'estat d'alarma, es trobaven a punt de formalitzar el projecte amb la plantada d'una morera en forma de ritual simbòlic i s'havia activat la comissió de pati de l'escola amb famílies, professorat i alumnat.

Durant el confinament, l'Escola d’Arts Visuals del Prat s'ha adaptat a les propostes de l'institut escola Pepa Colomer de proposar un repte diari a l'alumnat i en liderar un a la setmana. Un d’aquests reptes, sota la premissa ‘Com es pot estimar a un arbre?’, ha estat el de convidar a l’alumnat a explorar els arbres de la ciutat acompanyats d’una càmera a través de diferents consignes. Actualment continuen les trobades en línia entre les educadores del projecte i el cos docent de l'institut per tal de valorar el projecte i formalitzar tant aquest curs com el vinent.

Què hi trobareu al vídeo?

En aquest vídeo que veureu a continuació podreu copsar part dels processos de treball explorats per l'alumnat del projecte al voltant de la seva relació amb la natura, tot modificant maneres de fer, al voltant de qüestions com: Com es pot jugar amb l'efímer? Què ens permet dibuixar sense llapis? Com transformar el pati en un espai natural? La classe pot ser un espai natural? Nosaltres som natura? Com podem tornar la natura al pati? Què li agrada a un arbre? Com seria la festa d'un arbre? Com s'estima a un arbre?

Projecte d'Arts Visuals a l'Institut Escola Pepa Colomer

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...
L'Hora del conte torna a la biblioteca

dijous, 22 octubre, 2020 - 10:00

L’hora del conte torna a la Biblioteca

El plaer d'escoltar històries i aprendre

dimecres, 21 octubre, 2020 - 14:45

Els centres cívics apliquen les restriccions i mesures de seguretat indicades per la Generalitat

Les restriccions estaran vigents fins el proper 2 de novembre