Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín ofereix un recull de recursos literaris per a infants, famílies i mestres

Una selecció amb mirada pròpia: el projecte Converses literàries

dijous, 7 maig, 2020 - 16:00

A finals d’abril, la Biblioteca Antonio Martín ha reprès el contacte amb les escoles bressol i els centres d’educació primària i secundària integrants del projecte Converses literàries, amb la voluntat d’acompanyar el treball amb la lectura que els mestres estan duent a terme des de la distància.

Donat que aquest projecte ha comportat l’especialització del personal bibliotecari en l’univers del llibre àlbum, des de la biblioteca s’ha preparat un recull de recursos literaris centrat en aquells autors i il·lustradors que conformen els lots de llibres del Converses literàries; llibres que són llegits en veu alta a l’aula per part dels docents, i donen peu a la posterior conversa literària del grup classe (podeu consultar el llistat d'aquests llibres aquí).

El document reuneix webs i perfils de xarxes socials d’editorials, il·lustradors, autors i crítics literaris que, des del confinament, ens conviden a casa seva per escoltar les seves històries (es presenten per etapes educatives -bressol, infantil, cicle inicial i cicle mitjà-). I també hi ha recursos destinats a famílies amb infants de totes les edats i als mestres.

La intenció de la biblioteca amb aquest compendi de recursos en línea és promoure i acompanyar la lectura a casa en aquests temps de confinament. Si bé el recurs neix per adreçar-se a les comunitats educatives dels centres que participen en el projecte, els seus continguts són adequats per a tots els infants, totes les famílies i tots els mestres del Prat. Aquells que són participants del projecte segurament recordaran algunes lectures que van fer a l’aula (infants, expliqueu i compartiu amb les vostres famílies aquelles lectures que tant us agraden!), mentre que altres descobriran mons nous on començar a explorar (sigueu benvinguts!). En tots els casos, esperem que siguin atractius i provoquin uns minuts agradables de lectura compartida i conversa literària a totes les llars.

Cuideu-vos molt. Quedeu-vos a casa. Al Prat ens cuidem! 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...