Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín ofereix un recull de recursos literaris per a infants, famílies i mestres

Una selecció amb mirada pròpia: el projecte Converses literàries

dijous, 7 maig, 2020 - 16:00

A finals d’abril, la Biblioteca Antonio Martín ha reprès el contacte amb les escoles bressol i els centres d’educació primària i secundària integrants del projecte Converses literàries, amb la voluntat d’acompanyar el treball amb la lectura que els mestres estan duent a terme des de la distància.

Donat que aquest projecte ha comportat l’especialització del personal bibliotecari en l’univers del llibre àlbum, des de la biblioteca s’ha preparat un recull de recursos literaris centrat en aquells autors i il·lustradors que conformen els lots de llibres del Converses literàries; llibres que són llegits en veu alta a l’aula per part dels docents, i donen peu a la posterior conversa literària del grup classe (podeu consultar el llistat d'aquests llibres aquí).

El document reuneix webs i perfils de xarxes socials d’editorials, il·lustradors, autors i crítics literaris que, des del confinament, ens conviden a casa seva per escoltar les seves històries (es presenten per etapes educatives -bressol, infantil, cicle inicial i cicle mitjà-). I també hi ha recursos destinats a famílies amb infants de totes les edats i als mestres.

La intenció de la biblioteca amb aquest compendi de recursos en línea és promoure i acompanyar la lectura a casa en aquests temps de confinament. Si bé el recurs neix per adreçar-se a les comunitats educatives dels centres que participen en el projecte, els seus continguts són adequats per a tots els infants, totes les famílies i tots els mestres del Prat. Aquells que són participants del projecte segurament recordaran algunes lectures que van fer a l’aula (infants, expliqueu i compartiu amb les vostres famílies aquelles lectures que tant us agraden!), mentre que altres descobriran mons nous on començar a explorar (sigueu benvinguts!). En tots els casos, esperem que siguin atractius i provoquin uns minuts agradables de lectura compartida i conversa literària a totes les llars.

Cuideu-vos molt. Quedeu-vos a casa. Al Prat ens cuidem! 

Compartir

Noticies relacionades

Imatge del concurs d'Instagram 2021 Viu l'Estiu al Prat

dilluns, 21 juny, 2021 - 14:00

Arriba l'estiu i torna el concurs d'Instagram Viu l'estiu al Prat

Etiquetant al Centre Cívic Jardins de la Pau i #viulestiualprat les...

dilluns, 21 juny, 2021 - 13:30

El Consell dels Infants pregunta a l'alcalde i fa el sorteig per la seva renovació

Les conselleres i consellers han transmès les propostes, demandes i dubtes...
RODATGE AL MEU RITME 2021_2

divendres, 18 juny, 2021 - 12:15

Prop de 200 alumnes i joves músics del Prat participen al nou videoclip de #almeuritme, presentat per La Capsa], El Petit de Cal Eril i L’Escola d’Arts en Viu

A l’entorn del Dia Mundial de la Música (21 de juny), s’ha presentat el 17 de...